Ana içeriğe atla

Açma

Açma


Günaydınn mutlu hafta sonları sevgili dostlar..Bol güneşli , bol muhabbetli , bol neşeli , sıfır hüzünlü  güzel bir hafta sonu hepimizin olsun..Bugün cumartesi olmasına rağmen erken başladık güne..saat  9 da bizim kahvaltı faslımız tamamlanmış kahvelerimiz içilmişti bile..Televizyonda TRTde rahmetli Barış Manço'nun Adam Olacak Çocuk programınnı görünce takıldık kaldık sevgili eşimle..Pek bir hoşumuza gitti Rahmetli Manço'nun çocuklarla yaptığı ayak üstü sohbetler..Nasılda şirin o çocuklar öyle..Nasıl doğallar..İzlerken bir anda döndüm eşime biliyorsun değilmi şimdi bu kereatalar kocaman oldular dedim..Barış Manço 'yu kaybedeli kaç yıl oldu..Çok tuhaf geliyor insana sanki hiç ölmemiş gibi.
   .Biraz daha muhabbet ettikten  sonra sevdiceğim dışarıdaki işlerini halletmek üzere eşofmanlarıyla vedalaşıp , üzerine uygun birşeyler giyene kadar evde herşey yolundaydı..Takiii  artık dışarı çıkmayı hazırım diye losyonundan sürene kadarrr!!!Sonra nemi olduu???Hadi bilin bakalımm ne olmuş olabilir??Ben söyleyeyim hemen evdeki doğal gaz alarmı başladı ötmeye..Iykkk o nasıl bir ses öyle yarabbimm susmak bilmiyor..Gerçi bu konuda deneyim kazanmıştık ve çareyi dışarıda parfümümüzü sıkmakta bulmuştuk ama sevdiceğim bu defa unutmuştu ve alarm da susmak bilmez..Sanki bizi cezalandırıyor mübarek!!Haydi indir sigortaları , bekle bir süre tekrar aç..3 - 5 dakika sesizlik yeniden cayırdamaya başlar alarm  bey hazretleri..Ben diyim 7 siz diyin 8 kez bu olay tekrarladı evde..Düşünün halimi :((Bu  yazıyı kaleme alıken sabahın ilk saatleriydi ve keyifle başlamıştım güne..o nedenle günaydın dedim ama şimdi size iyi akşamlar diliyorum:)Bu alarla başımız dertte dostlarım..Parfüme cayırdar..çamaşır deterjanın kokusuna cayırdar..Kaç kez İzmir gaz'ı aradık sağolsunlar geldiler..Ama ne çare bu dedektörlerde bu oluyormuş..Çevremdekilerde rastlamadım ama bizde ciddi sıkıntı var.Bakalım nasıl çözeceğiz:((
Neyse fazla şişirdim başınızı ben ..Bugün size güzel bir açma tarifi vereceğim..Yemek Ve Biz de gördüğüm pofuduk poğaça tarifini ben açma olarak uyarladım:))Yani sade yaptım sözün özü..Benim güzel kızım da açmayı çok sevdiği için açma şekli verdim..Evde bir kısmınıda patatesli peynirli yaptım ama kapış kapış gitti evde fotoğraflarını çekemedim:))Bir dahaki sefere inşallah onlarında resmini çekerim:))Hadi tarife geçelim artık..
MALZEMELER:
1Paket İnstant maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden sodası(200ml)
2 yemek kaşığı tozşeker
Biraz tuz
Aldığı kadar un(750 gr kullandım)

YAPILIŞI:
Ilık sütün içine 2 yemek kaşığı şekeri döküp karıştırıyoruz..Üzerine instant mayamızı ekleyip karıştırıyoruz..Hamuru yoğuracağımız  kabın içine sıvı yağ ve maden sodamızı döküp mayalı karışımızı döküyoruz..Sonra da biraz tuz karıştırdığımız unumuzu ekleyip elimizi bırakan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz..Sonra hamurumuzu dinlendiriyoruz.1 saat kadar..Sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz..Kopardığımız parçaların çift sayıda olmasına dikkat edin eğer tamamını açma yapacaksanız..Kopardığımız parçayı elimizle uzatıyoruz..Çubuk haline getiriyoruz..Diğer bezeye de aynı işlemi yapıyoruz..Sonra her iki çubuğumuzu elimize alıyoruz birsini sabit tutarken diğerini sabit  olanın üzerine hızla sardırıyoruz örgü şekline geliyor..Sonrada yuvarlayıp tepsiye diziyoruz..30 dakika dinlendirdikten sonra 170 dereceye ısıtılmış fırına atıyoruz..5 dakika sonra fırından alıp üzerlerine yumurta sarılarını sürüp altı ve üstü kızarana kadar pişriyoruz..Sonrada afiyetle yiyoruz..sevgiyle ve afiyetle kalın..


Yorumlar

  1. bu tarifi bende biliyorum çok lezzetli oluyor gerçekten..Açma şekli vermek de çok iyi bir fikir :) Ellerinize sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Cevizli Tarçınlı (Bir Tutam Lezzet)beğenmene sevindim..Sevgiler..

      Sil
  2. Zeynom ellerine sağlık canım nefis olmuş açmaların,tarifi aldım canım mutlaka deniycem. Öpüyorum canım iyi pazarlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Elif'imm:))Mutlaka dene bence..bende öpüyorum seni..bende sana sendromsuz bir pazartesi diliyorum:))Kocaman öptüm canım:))

      Sil
  3. Bende kızın gibi açmayı çok sevenlerdenim Zeynepcim ellerine sağlık canım. Denemem lazım benimde ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisin Feraycım çok beğeneceksin:))Denedikten hemen sonrada resmini çekmeni öneririm çünkü kapış kapış gidiyor evde:))

      Sil
  4. Ellerine saglik

    cok güzel olmus canim

    :-)))

    YanıtlaSil
  5. Baris Manco yu severdim hala da dinliyorum arada..>.. Parfum kokusuna alarm hassas yada sevmiyor birseyi parfum icindeki, bizim evdede limon kolonyasinin sadece bir cesidine calardi:)) yanlislikla kim dokse(Burada bazen Turkiyeyi ozleyip tuvaletlere limon kolonyasi koyuyorum ellerimize surelim diye:) basbas bagirirdi:))
    Tarifinde cok guzel, ellerine saglik diyorum acmayida ozledim ben..aslinda yapabilsem:( ama yada sizemi gelsemki:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim Emelcim..Gel sen bize hayatım ben ikram edeyim sana:))Bu arada kızkardeşimle aynı ülkede yaşıyorsunuz:))izmirden kucak dolusu sevgiler yolluyorum canım..

      Sil
  6. Canım ellerine kollarına sağlık poğaçayı açma gibi yapmak iyi fikir şekil de şahane çayımın yanına alabilir miyimm?Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Arzucumm:))Beğenmene sevindim..Tabiki alabilirsin canımm :))Öpüyorum kocaman sevgiler yolluyorum İzmirden..

      Sil
  7. Ellerine ,emeklerine sağlık çok severim açmayı.Sen de tam istediğim gibi yapmışsın canımm kocaman sevgilerimle öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Vişnabım çok teşekkür ederim gel burayada beraber hüpletelim tatlişkomm:))Koskocaman öptüm senii:))

      Sil
  8. kızımın favori yiyeceğidir bu :)
    en çok un harcamama sebeb olan da tabi :)
    tepsilerce yapar fazlasını difrize atarım
    ama tarifin benimkinden farklı ben soda koymuyodum
    birde böyle denicem ;)
    tşkler tarif için adaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa adaşmışız Cici Leydim:) Adaşımm ..Zeynocum:))Bende senin gibi yapardım ama çok sık değildi bu tarifi öğrenene kadar..Aynı hafta içinde üç kez yaptım:)Abartmıyorum inan bana...Sevgiler..

      Sil
  9. Zeynocum açma harika görünüyor,tebrik ederim..Çok güzel tariflerin var..Takipteyim bana da beklerim canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Hoş geldin Simgecimm:))Beğenmene sevindim bloğumu ve tariflerimi:))Bende takipteyim seni canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Sevgili zeyno kekler soguk firina surulmezmiydi ondan belkide benimkiler fopfuduk olmuyor :))ayrica acmayida hemen deneyip yorum yazarim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adsız isminle hitab edemedidğim için üzgünüm çünkü belirtmemişsin adını:((Ben yıllardır ısıtılmış fırına atarım keklerimi..Soğuk fırında hiç denemedim..Birde açma tarifinin altında kek den bahsetmişsin bilmiyorum farkındamısın..neyse ..Ben ismini belirtmeni ve diğer tariflerimle ilgili yorumlarını bekliyorum..Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan