Ana içeriğe atla

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Koskocaman merhabalar sevgili dostlar.Kış mevsimi yolcu ettik diyebiliriz artık nede olsa Mart ayı geldi..Her ne kadar ''Mart kapıdan baktırır , kazma kürek yaktırır'' densede kış bittiii!!!Ağaçlar en güzel elbiselerini giydi..Beyaz çiçekleriyle süslenip , mis gibi kokan parfümleriyle adeta hoş geldin diyorlar yeni gelen mevsime:)Seviyorum doğadaki bu kıpırtıları izlemeyi..İlkbaharda  çiçek açan mis kokulu ağaçlarıda ; sonbaharda yere düşen sarı yaprağıda , kışın yağan yağmuru ve karı hatta ayazı da seviyorum..Yazın sıcaktan    bunalıp şikayet etmeyi de , tatil planları yapıp alışverişe gitmeyi de seviyorum..Hayatın içinde olan her şeyi seviyorum..
 Doğa bile tek düze gitmeyip dört mevsimle farklı farklı şekillere girerken biz neden aynı olalım ki diyorum kendi kendime..Bu sebepten olsa gerek kendini yenileyip , geliştiren insanlara olan hayranlığım..
  Hayatın doğal akışını seviyorum ama o akışın içindeki hastalıklardan sağlık sorunlarından hiç hoşlanmadığım gibi sevdiklerime birşey olması korkusunu yoğun olarak yaşıyorum..Hele bu aralarr!!!Annem  katarakt ameliyatı oldu dün , çarşamba günü de diğer gözünden olacak ameliyat:((Eşimin safra kesesinde taş varmış ve alınmalıymış bu taşlar:((
  Safra kesesinde taş var dedim yaa  o kadar tesadüfi bir şekilde konuldu ki bu teşhis..Sizlerle paylaşmak istedim..Çünkü bu teşhisten bir hafta kadar önce eşimi hastneye götürdüm..O boylu poslu adam iki büklümdü..Ağrıdan kıvarnıyordu ve gögüş bölgesine vuran bir ağrıydı..Hastane doktorları bile kalp kırizinden şüphelenip 6 - 7 saat tuttular hastanede..Bu esnada öğrendim kalp krizi geçirip geçirmediğinin kan tahliliyle anlaşıldığını ve iki kez yapıldığını ve arasının  en az 4 saat olması gerektiğini....Neyse hastanede EKG çekildi..serum verildi..sorun olmadığına karar verince doktorlar bizi kardiyolojiye de görünün tavsiyesiyle yolladılar..Sonrasında tansiyon hastası olan eşimin rutin kontrollerini takip eden  sevgili doktorumuz Erol Babaoğlu'na muayene olurken bu konudan bahsettik..Kendisi bize safra kesesinde taş olabileceğini  , bunu da ultrasonla kolayca anlaşılabileceğini söyledi..Evet bu kadar basit şekilde bu teşhis kondu..Alınması gerekiyor muş bu taşların..
   Neyse bu kasvetli havayı güzel bir kek tarifiyle dağıtayım ben..Geçenlerde Sevil Ablam'da yemiştim..Tarifini almıştım ama ancak deneyebildim..Mis gibi portakal kokulu, elmalı , tarçınlı  bir koku mutfağınızı sarsın istiyorsanız haydi o zaman buyrun tarife...

Elmalı Kek

MALZEMELER:
1 Yumurta
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket vanilin
1 Paket kabartma tozu
1 Fincan şeker
1 Fincan sıvı yağ
1Portakal
1 yada 2 tane elma (elmanın büyüklüğüne bağlı)
1Su bardağı un
Tarçın
 Bütün malzemeler kek gibi çırpılıp , içine portakal kabuğu rendesi eklenir.Yağlanmış tepsiye dökülür kek karışımı..üzerine tarçın ekilir.İnce ince doğranmış elmalar dizilir..Tüm yüzeyi kaplayacak şekilde olmalı elmalar..170 derecede pişirilir.Fırından çıkan kekimiz.ılınınca  üzerine portakal suyu dökülür..




Yorumlar

  1. Canim yolculuk oncesi miss gibi portakal kokulu kek geldi burnuma ziyaret etmeden keki gormeden gitmeyim dedim:)) ellerine saglik..hem annecigine hem esine cok gecmis olsun..umarim sagliklarina kisa zamanda kavusurlar..oralarda bahar var ama burada hala kar var..ve soguk:(
    Bir gun gevrek yemeye gelecegim bilesin :)) sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Emelcimm iyi dileklerin için:))Bekliyorum gevrek yemeye canım:))Sevgiler..

      Sil
  2. Malzemeler kisminda elma yi galiba yazmayi unutmussun?? belirttigim icin kusura bakma..elmada oldugu icin kekinde..belkide tarifte bahsettin diye belirtmedin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh evet canım ya uyarın için teşekkürler:))Farketmemişim ben..Adı elmalı kek ama malzeme listesinde elma yok :))Düzelttim canım..tekrar teşekkürler..

      Sil
  3. ellerine sağılık,mis .

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor ellerine sağlık tarçın sevmediğimden tarçınsız halini deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ebrucumm:))Çok lezzetli bir kek..ıslak ıslak..Portakal kokulu , elmalı...mmmm çok lezzetli:))Mutlaka denemelisin..Sevgiler..

      Sil
  5. Ellerine sağlık,çok güzell olmuş..sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin
    Ellerinize sağlık güzel görünüyor
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için Pumpulinin mutfağı:))Hoşgeldin Zeyno'nun Mutfağına:))Sevgiler...

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin..
    Elmalı, portakallı nefis olmuştur, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Tatlı'dan Tuzlu'ya..Çok güzel oldu mis gibi kokulu kokulu:))Hoş geldin canım Zeyno'nun Mutfağına :))Sevgiler..

      Sil
  8. Canım çok geçmiş olsun hem annene hemde eşine Allah acil şifalar versin...Elmalı keki çok seviyorum söylemesi ayıp eşim çok güzel yapar :)) eline sağlık canım harika olmuş.Öptüm çokk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Elif'im..Bende çok seviyorum elmalı keki..Öpüyorum kocaman canım kuzucuklarını ve seni:)

      Sil
  9. ellerine sağlık canım.elmalı her lezzete bayılırım.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım bende çok severim elmalı tatları..hele elma , tarçın ve ceviz bir araya geldimi mmmm yemede yanında yat misali:))ama bu tarifte portakal kabuğu ve suyu var ya inanılmaz yakıştı:)sevgiler..

      Sil
  10. Elmalı herşeyi seviyorum hele keki eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bende çok seviyorum Kardelencim:)çok teşekkür ederim canım:)

      Sil
  11. Canımmm kuzummm öncesi çok geçmişler olsun Rabbim acil şifalar versin .Benim de şükür bugün ağrım fazla yok düne nazaran .Canımm elmalı kekin çok güzel olmuş peki tek bir yumurta bak buna bayıldım yeterli olmuş ne güzel .Ben de yapacağım aynısından Sevgiler öpücükler tatlımmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı vişnabım benimm çok teşekkür ederim canımm..Seninde biraz daha iyi olmana sevindim..İnşallah tez zamanda tamamen iyileşirsin sende..Keki beğenmene sevindim..Yalnız keki yaptığım kalıp küçük canım ona dikkatini çekmek isterim:)24 cmlik bir kalıp..Bu ölçüler bu kalıba tam..Koskocaman öpücükler sevgiler tatlişkom:)

      Sil
  12. Büyük geçmiş olsun sevgili Zeyno, dilerim en kısa zamanda sıhhatlerine kavuşurlar.
    Sağlıklı, güzel günler, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Lezzet Senfonisim:))Sanada sağlıklı ve güzel günler dilerim tatlım..Sevgiler..

      Sil
  13. Merhaba kek harika görünüyor :) Yalnız iki sorum olacak. Fincan derken kahve fincanı mı yoksa nescafe fincanı mı? ve portakal suyu döküyoruz dediğiniz 1 adet portakalın suyunu sıkıp mı üzerine dökeceğiz ? Artı geçmişler olsun :)

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Sedacım hoşgeldin canımm:))iyi dileklerin için çok teşekkür ederim..evet canım fincan derken kahve fincanı demek istedim..1 tane portakalın suyu..yanlız bu ölçüler küçük borcam tepsiye göre..24 cmlik tepsi..eğer kalıbın bu ebattaysa ölçü tam geliyor..sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan