Ana içeriğe atla

Patatesli Buzluk Böreği

Patatesli Buzluk Böreği



Merhabalar sevgili dostlarım..Umarım hepinizin hayatında her şey yolundadır..Sağlığınız sıhhatiniz  iyidir..Bizde durumlar idare eder vaziyette..Malum bahar mevsimi olunca benim prensesim hastalandı  geçtiğimiz cuma günü..Hastaneye gittiğimizde muayene olur ilaçlarını alır geliriz derken doktorumuz
 demezmi serum vermemiz lazım diyee!!!Eyvahh dedim korktuk bir irkildik anne kız..Kızım hemen arayalım babamı dedi..Aradık babişkoyu geldi..İşlemleri yapıldı..Serumu bağlandı..serum bittii..Tahlil sonuçları alındı..Doktoruyla görüşüldü ve taburcu oldu derken biz akşamüstünü yaptık..Perişan olduk tabi yorgunluktan..Hastane inanılmaz kalabalık..Meğer salgın varmış..Ondanmış bu kalabalık..Neyse ilaçlarını aldık bizim prensesin  , başladı kullanmaya hemen toparlanmış olacakki bugün antibiyotiğimi içmesemmi demeye başladı :) ama tarafımdan yediği fırçayla içti ilacını..
   Neyse o sebepten blogdan uzak kalışım bu ara:))Ama tamamen de uzak kalmadım canım..Geçenlerde sevgili Vişnapcığımın Midyeli İç Pilav tarifini okuyorum yüzümde tatlı bir tebessümle..Nasılda güzel güzel anlatıyor her zamanki sıcaklığıyla..Ama tarif beni aldııı taaa yıllar öncesine götürdü..19 yıl evveline gittiim bir anda..
 İlk evlilik yıldönümüzü kutlayacaktık..O sebeple şöyle afilli deryalı denizli bir  yemek hazırlayayım diye başladım elimdeki tarif kitaplarını kurcalamaya..Tabi o zaman internet yok..Kitaplardan dergilerden faydalanıyoruz..Kurcalarken karakaplı kitaplarımı; buldum bir tarif..hah dedim bu olsun..Deniz ürünleri seven sevgili eşimin beğeneceğini düşünüp kalbe giden yolun da mideden geçtiğini hesap ederek başladım tarifeee..Aman efendim tarifte yok yok diyebilirim..Karidesler..Midyeler..Pirinç..Ammaa bir tek şey eksik..En önemlisi de o..Ben de tecrübe yok:))Neyse ben bayağı bir savaştım efendim bu tarifle..Sonucu sorarsanız efendim o günden beri sadece  tavuklu pilav(illa ilave edilecekse birşey)..Sevgili eşim olanca nezaketi ve anlayışıyla beğendiğini çok güzel olduğunu söylesede gerçek tüm çıplaklığıyla meydandaydı..
   Eşimden bahsetmemin de elbet bir sebebi var efendim..Şimdi vereceğimBuzluk Böreği tarifini sevgili eşimden öğrendim..(Laf aramızda kendisi mutfağı çok sever ve oldukçada iyidir bu konuda)Eee hadi tafimize geçelim o zaman bu kadar gevezelik yeter sanırım..Sevgiyle ve afiyetle kalınız..

MALZEMELER:
6 yufka
5 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su


YAPILIŞI:
PATATESLİ HARCI:
Öncelikle patateslerimizi haşlayalım..İyice piştiğine emin olduktan sonra kabuklarını soyalım ve  çatalla ezelim.yada rendeleyelim..Zeytinyağımızı , tuz ve karabiberi ekleyip iyice yedirelim püremize..Sonra soğanlarımızı rendeleyelim ve suyunu sıkarak ekleyelim patateslerimize..yıkayıp doğradığımız maydanozlarımızı da ekleyelim ve güzelce karıştıralım.biraz ılındıktan sonra elinizle de yoğurabilirsiniz..

Sıvı yağ ve suyu karıştırıyoruz öncelikle..Daha sonra bir yufkayı tezgahımıza açıp sıvı yağlı karışımla yağlıyoruz..Sonra üzerine 2. yufkamızı da açıp onuda aynı şekilde yağlıyoruz.Sonra 3. yufkamızı koyuyoruz üzerine ve onuda yağladıktan sonra eşit şekilde keserek dörde bölüyoruz..Herbir parçanın üzerine patatesli harcımızdan koyup kenarlarını içe katlayıp sigara böreği gibi sarıyoruz..Bu şekilde 4 tane rulomuz olacak..Kalan 3 yufkamıza da aynı işlemi yapalım..4 ruloda buradan ..Toplam 8 tane rulomuz oldu..Şimdi bu rulolarımızı iztediğimiz büyüklükte ama eşit olmasına dikkat ederek keselim.(Kesmeden de direk buzluğa atabilirsiniz ama çözülmesi daha kısa zamanda oluyor, hemde kişi sayısına kadar buzluktan çıkarmak benim işime geliyor..O sebepten kestim)Kestikten sonra da buzdolabı poşedi yada uygun kaplara bölüştürerek buzluğa atıyoruz..pişireceğimiz zaman da çözülmesini beklemeden üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece de üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz..Afiyet olsun..
NOT: Aynı böreği farklı harçlarla da yapabilirsiniz..Ispanaklı..kıymalı..v.s ..

Yorumlar

  1. Pratik bir yöntem. Derin dondurucuda benzer şeylerin her zaman bulunması gerek. Aniden biri geldiği zaman yemekte veya çayın yanında çok iyi oluyor. Eşinizin ve sizin ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet İlhan Bey gerçekten de buzlukta devamlı bulunması gerek böyle böreklerin..Ama bir şey itiraf edeyim bizim buzlukta çok uzun ömürlü olamıyorlar:)o sebepten sık sık yapılır bizde bu börek:))çok teşekkür ederim yorumunuz için..

      Sil
  2. Ah Zeynocum hangimizin yok ki böyle mutfak macerası. Evliliğimin ilk yılıydı baklava yapmaya kalktım güzelde oldu çıtır çıtır ama bir sorun var şerbetini yaptım şekeri az geldi diye biraz daha ilave ettim ben şeker yerinee tuz koymuşum. Baklava şerbeti çekmiyor tadına baktım bakmaz olaydım:)))eşim ne zaman baklava yapsam hep hatırlatır aman tuz koyma diye:)canım bende bir çok yemeği eşimden öğrendim laf aramızda mutfakta benden marifetlidir:)))eline sağlık canım bende yapıyorum bu börekten nefis oluyor:) öpüyorum tatlım kocaman:)sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiii deme Elifim deme:)dediğin gibi hepimizin var böyle trajikomik anları..Seninkinin benzerini annem yapmıştı..o da şambaliye şeker diye tuz atmıştı..hemde bayram hazırlığı yaparken..Nasıl üzülmüştü o da kıyamam yaa:)Koskocaman öptüm canım..Sevgiler..

      Sil
    2. Zeynepcim prensese çok geçmiş olsun..Böreğinde nefis ben patatesli börekleri daha bir severim , yumuşaklığından dolayı galiba.Eline sağlık..

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim Mehtapcım:)) Bende çok severim patatesli böreği:)öpüyorum ve sevgilerim yolluyorum canım:)

      Sil
  3. Prensesimize cok gecmis olsun..onlar hic hastalanmasinlar..Boreklerde nefis gozukuyor ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Emelcimm..Evet ya hiç hastalanmasalar keşke:((Ama bizlet özen gösterdikce daha sık hadtalanıyorlar sanki..Allah çaresiz dert vermesin.Tatilin güzel geçmiş seninde ,Allah içine sindirsin ve tekrarını nasip etsin inşallah:))Bir dahaki sefere gevrek yemeyede bekliyoruz:))
      Börekleri beğenmene sevindim canım...Çok öpüyorum ve sevgiyle kucaklıyorum seni..

      Sil
  4. Canımmm prensese çok çok geçmişler olsun,şimdi nasıl oldu ,eşinin sağlığı nasıl umarım daha iyidirler.Canımmm ellerine sağlık buzluk böreklerinin puf puf kabarmasını çok severim .Afiyetler olsun.Ahh haa o mutfak maceraları hangimiz de yok ki benim çocukluğumdan kalma bir tavuk haşlama hikayem var ki evlere şenlikti:)))Blogta da paylaşmıştım Zeyno'mmmmm çok çok öper sımsıkı sarılırım tatlımmm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim Vişnabım şükürler olsun iyi:))O mutfak maceraları yokmu ahhh!!o zaman insan pek gülemesede yıllar sonra bayağı gülüyor değilmi??Evet bende çok severim ve sık yaparım bu börekleri..Koskocaman öpterek sevgilerimi yolluyorum sana tatlişim:)

      Sil
  5. eline sağlık harika görünüyorlar pratik bir lezzet yapıp bolca koymak lazım dolaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ebrucum:))Haklısın buzlukta illaki olması gerek ani gelen misafirler için güzel bir çözüm:))Sevgiler..

      Sil
  6. Güzel prensesine ve size gecmis olsun diyorum.
    Börek harika,ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin ve beğenin için çok teşekkür ederim Yıldızcım:))Hoşgeldin Zeyno'nun Mutfağına:))Sevgiler..

      Sil
  7. Nefis görünüyor!Yeni takipçinim...Bana da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Bushecim:))Beğenmene sevindim..Şimdi sana geliyorum bende:))Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan