Ana içeriğe atla

Domatesli Bulgur Pilavı

Domatesli Bulgur Pilavı
Merhabalar sevgili dostlarım..Keyifsiz bir hafta olmasındanmıdır bilemedim elimde bir sürü yayınlanmayı bekleyen resim varken ben sizlerle bir türlü paylaşamadım:((Dümdüz yemek tarifi yazıp geçmiyoruz hiçbirimiz..O anki duygularımızı da paylaşıyoruz..Neşeli yazılar hoşuma gidiyor ve o sebepten neşeli olduğum zamanlar geçiyorum klavyemin başına ama bu defa zorlandım..Neşeli bir yazı yazamadığım için sanırım..Epey bir süre bekledim ekran karşısında..Neden keyifsiz olduğum malum..Şahsi bir sıkıntım yok Allah'a şükür ama ..Reyhanlı 'daki patlamalar..Patlamada ölenler..Anneler gününde annesiz kalan çocuklar..Evladını yitiren analar.Bu arada gelen yayın yasağı.Ölü sayısıyla ilgili bir sürü rivayet...İlan edilmeyen yas:((.Düşen F16mız..Şehit olan pilotumuz..Bir maç uğruna pisi pisine ölen bir genç..Diğerinin de hayatı kaydı..Neden??Değdimi çocuk şimdi??Öldürdün de başın göğe mi erdi??Takımın daha mı güçlü oldu şimdi??Al işte şimdi bunu yıllarca düşün bakalım
 Bloğumda pilav makarna türü tariflere yer vermediğimi farkettim bu aralar..Nedenini inanın bilmiyorum..Belki çok kolay olmasındandır..Belki de Sıradan bir tarif diye ..Ama yeni yeni mutfağa merak saranları..Ailesinden ayrı kalan öğrencileri de düşünmek lazım..O nedenle ara ara bu tarz tariflerede yer vereceğim..Sevgi ve afiyetle kalınız..


MALZEMELER:
2 Su bardağı pilavlık bulgur
3-4 tane acı sivri biber
3 tane domates
3 Su bardağı su yada tavuk suyu
1 çay bardağı zeytinyağı ve sıvıyağ karışımı(yarı yarıya)
Tuz
YAPILIŞI:
Başlangıçta biberleri çok kalın olmayacak şekilde doğrayalım , domateslerimizi rendeleyelim..Bulgrumuzu da ayıklayıp bol sudan geçirelim..Sonra geçelim ocağımızın başına..Biberlerimizi güzelce kavuralım..Renkleri değişmeye başlayınca rendelediğimiz domateslerimizi ekleyelim biberlerin üzerine..Domateslerimiz mis gibi kokular salmaya başlayınca bulgurumuzu da tenceremize alalım ve karıştıralım bir süre.Sonra suyumuzu ve tuzumuzuda ekleyelim ve tenceremizin ağzını kapatalım..Kaynamaya başlayınca altını iyice kısalım..Kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim..Suyunu çekince altını kapatalım.Afiyet olsun


Domatesli Bulgur Pilavı



Yorumlar

  1. Çok doğru diyorsun Zeynocum,Reyhanlının acısı hepimizin acısı..Allah daha kötülerinden esirgesin,sabır versin herkese..Pilavın muhteşem görünüyor,çok severim bulgurun hertürlüsünü..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Nursencim:((Çok teşekkür ederim canım..Sevgilerimi yoluyorum sana:)

      Sil
  2. kesinlikle tam destek veriyorum sana.Sözlerin duygularımıza tercüman oldu.duygularını paylaştığın için teşekkürler.pilavın da nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok , çok teşekkür ederim Şulecim desteğin ve güzel yorumun için ..Sevgiyle kal canım :)

      Sil
  3. Zeynom canım çok haklısın içimizin yandığı yüreklerimizin dağlandığı bir hafta oldu neyazık kı. Allahcc bundan başka acılar yaşatmasın memleketimize..
    Besleyici bulgur pilavın için ellerine sağlık. Çok öptüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Vuslat'ım Amin :((Allah başka acılarla dağlamasın yüreklerimizi..Öpüyorum ve sevgiyle kucaklıyorum seni..

      Sil
  4. Canim ya onca huznun arasindan en son ki bulgurlu pilavin resmi gulumsetti:)
    neler oluyor bize neler oluyor diyorum hergun:(
    Domatesli bulgur pilavinda kimbilir ne kadar guzeldi..yeneceklere buda eklendi:)sevgilerimi biraktim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dost Bahçem Emelimm:))Keyifl bir anımda yapıp arşivlemiştim tarifimi..Gülümsemene sebep olmak beni de çok memnun etti:)Bu aralar karabulutlar dolaşıyor güzel ülkemiz de ama eminim hepsi dağılacak...domatesli ve biberli bulgur pilavı çok sevilir bizde..Sık sık yaparım..Eminim sen çok daha güzellerini yapıyorsundur:))Kocaman öpücüklerim ve sevgilerimi yolladım ben de sana:))

      Sil
  5. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Yaşam İzi:))Hoş geldin Zeyno'nun Mutfağına:)

      Sil
  6. Sevgili Zeynep Hanım, ne kadar haklısınız, Hafta başında (Salı günü) ilk yayınımda ellerim varmadı, söz vermesem onu da yazmayacaktım. Yazımın başında da söyledim aslında neşeli birşeyler yazmak istiyordum. Sakinleşmek gerçekten çok zor. Kapatmış gözlerimizi gidiyoruz bakalım nereye kadar...Neyse ben yayına dönersem.

    Pilav çok hoş görünüyor, gerçekten canım çekti bu akşam bol domatesli bir bulgur pilavı yapabilirim, bazen yazın sadece cacıkla bile başlı başına yemek olarak düşünülebilir. O güzel tabağa ve o tabaktaki minik kalbe, bende sevgiler gönderiyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Goooogoookcum sinir bozucu bir sesizlik var((Tepkisiz ..İlgisiz.. Allah sonumuzu hayır etsin..Pilav bencede cacıkla beraber muhteşem ikili olur..Sevgilerimle birlikte tabaktaki o minik kalbi de yolluyorum bende sana canım Sevgilerimle beraber:)

      Sil
  7. Rabbim ülkemizi muhafaza buyursun kötülere izin vermesin İnşaAllah...
    Bulgur pilavını çok severim elinize sağlık..
    Bloğunuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Hanifecim Allah ülkemizi düşmanlarımızın şerrinden korusun:((Hoş geldiniz Zeyno'nun Mutfağına:))Bende geliyorum şimdi iadey-i ziyaretinize:)Sevgilerimle..

      Sil
  8. Ülkemizin durumu içler acısı Zeynom Allah sonumuzu hayır etsin:(eline sağlık nefis olmuş:) öptüm çok sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Elifim aminn :((Teşekkür ederim canım..Kocaman öptüm seni..Sevgiyle kal:)

      Sil
  9. Canımm Rabbim hepsine yar ve yardımcı olsun durumlar hepimizi çok üzüyor.Ellerine sağlık canım bulgur pilavında şahane olmuş.afiyetler olsun çok öpüyorummm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Vişnabım Allah hepsine sabır ve dayanma gücü versin:((Çok teşekkür ederim tatlım..Kocaman öptüm ve sevgiyle kucakladım seni:)

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan