Ana içeriğe atla

Elmalı Perişan Çikolata

Elmalı Perişan Çikolata

Gününüzün aydın sofranızın bereketli olması dileğiyle merhabalar..
Bir zamanlar doğan görünümlü Şahin lafı pek modaydı otomobil sektöründe..Ben aynı benzetmeyi hafta arası tatillerinde kullanıyorum artık..Hafta arası tatil olduğu zaman o gün bana pazar gibi geliyor nedense:))23 Nisan Salı..1 Mayıs Çarşamba..Bu kadar yakın aralıklı 2 tatil..Biri pazar görünümlü salı , diğeri de pazar görünümlü çarşamba dedirtti bana:))Günlerimi şaşırdım bildiğiniz..Hafta arası tatil güzel oluyor da şaşırtıyor insanı..Bende gün kavramı gitti..Hafta ortası tatillerinin en sevdiğin kısmı haftasonu tatiline olan yakınlığıİ))Bakın işte haftasonu geldi bile...Hepinize hayırlı cumalar dilerim..Hepimizin duaları kabul olsun , yüzümüzden gülümseme hiiiçç eksilmesin:))
 Diyette herşey yolunda..Bu sabah 56 lı rakamlar görüldü çok şükür..Yalnız sabah ve aç karnına ,  yani kuru ağırlık gibi:))Tok karnına tartılmak hiç hoş değil..Allah'ım sen  bu zorlu yolda  bana ve  hemcinslerime açlığa  ve insülün direncine karşı  dayanma gücü ver:))Tatlı ve yüksek kalorili ürünlere karşı içimize soğukluk ver,
  Bugün arşivden (yani daha önceden yapılmış resimlenmiş ve yenilmiş demektir bu:)) bir tarif paylaşacağım sizlerle..Bu tarife yalancı  profiterol diyenlerde var..Pratik profiterol de diyenler var..Ama onlar çikolata soslu olduğu için profiterole benziyor ama ben sos yerine çikolata ile kapladım..Tavsiye ederim denemenizi:))Eee hadi o zaman  tarifimize geçelim:))

MALZEMELER:

2 Paket antep fıstıklı çikolata
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 paket baton kek
2 adet elma
1 adet limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı nutella

YAPILIŞI:
Kekimizi rondodan geçirip üzerine limon kabuğumuzu rendeleyelim..Elmalarımızı soyup rendeledikten sonra iri dövülmüş cevizimizi ve nutellamızı karıştıralım ve hepsini güzelce yoğurallım ve buzdolabına kaldıralım..Buzdolabında 2 saat kadar dinlesinler hemde  sıkılaşsınlar ki elimizle parçalar koparabilelim.2 Saatin bitiminde içine yağlı kağıt serilmiş  bir tepsiyi yanımıza hazırlıyoruz... Bir kase su alırsak ve arada elimizi bu su ile ıslatırsak rahat rahat  parçalar koparabiliriz harcımızdan..parçaların çok da şekilli olmasına gerek yok..Adı üzerinde zaten perişan:))Bu aşamayı atlattıktan sonra üzerini çikolata kaplamaya geçebiliriz.
 Çikolatamızı benmari usülü (kaynayan bir suyun üzerine bir tas oturtup tasın içine de çikolatalarımızı ufalayarak koyup eritebiliriz..Burada dikkat edeceğimiz çikolatanın içine su kaçmasın..)Çikolatalarımız eridiğine göre artık elmalı perişanlarımızı çikolatayla buluşturabiliriz..Eriyen çikolatamızı kaşıkla alıp elmalı perişanların üzerini kaplayacak şekilde dökelim.Çikolatalar donduktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz..Afiyet olsun..

Elmalı Perişan Çikolata


Yorumlar

  1. NASIL KEYİFLİ BİR POST OLMUŞ BU BÖYLE, OKURKEN KEYİF ALDIM, ÇİKOLATAMI KAPTIM, SEVGİLER...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim Durmemm:))Bende keyif alıyorum yaparken de paylaşırkende :))Kocaman öpücükler..Sevgiler ve selamlar:)

      Sil
  2. Zeynepcim,ellerine sağlık canım.Tam benlik bir tarif olmuş.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. değişik bir tarif ellerinize sağlık. Afiyetler olsun. tatillerde bende hep yanılgıya düşerim:) Bugün günlerden neydi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaaaa evet hafta arası tatilleri hep şaşrtır beni Nursevincim:))Yanlız olmadığımı bilmek rahatlattı beni..Beğenmene sevindim..Sevgiler yolluyorum İzmir'den:))

      Sil
  5. Diet iyi gidiyor anlasilan..cok guzel cook..sevindim senin adina..
    Bu tarif guzel de birsey soracagim 2 adet baton pasta dedigin hazir pastami acaba??? Yapimi kolay a benziyor da baton kismina takildim?? ellerine saglik canim..icinde nerdeyse tum sevdiklerim var yapmazsam olmaz:)) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Emelcim çok şükür diyet iyi gidiyor:)Baton pasta hani Etinin yada Ülkerin paketlenmiş olarak satılan dikdörtgen şeklinde kekleri var ya onları kastediyorum canım:))ama illaki onlarla yapmak zorunda değilsin aslında..Petibör bisküvi ile de yapabilirsin..yada ne bileyim evde kalan kekin varsa onunla da yapabilirsin..Geliştirmeye açık bir tarif bu..Ben bir dönem bebe bisküvileriyle yapıp üzerine çikolatalı sos döktüm..Şimdi değiştirdim bu şekle çevirdim..Dene bakalım beğeneceğini umuyorum..Sevgiler canım:))

      Sil
  6. Oyyy diyet bende yapsam lafta kalmasa da yapsam ama gel gör bunları da yap yapabilirsen Canımmm yok ben diyetten vaz geçtim olanını üstüne katlamayım ona da razıyım.ellerine sağlık canımmm nefis nefis misss:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vişnabım tatillerde sen bendeki yeme performansını görsen dehşete düşersin:))Kuzum tatillerde yenilir içilir..kalori hesabı yapılmaz..Adettendir buuu:))Sende bak keyfine ..Nasılsa dönüşte rutine dönecek herşey ve eğer kilo aldıysan onlarda gider..Ben her gittiğim tatilden kilo alarak döndüm:))Beğenmene sevindim perişanlarımı:))Koskocaman öpücüklerimi ve sevgilerimi yolluyorum sana:))

      Sil
  7. eline sağlık hem güzel hem lezzetli hem pratik hem görsel olarak hoş olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim Ebrucum..Evet gerçektende çok pratik..Çok zamanını almıyor insanın..Sevgilerimle..

      Sil
  8. Ellerinize sağlık, harika görünüyor :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan