Ana içeriğe atla

Mısır Unlu Kurabiye



Mısır Unlu Kurabiye



Sıcak bir İzmir akşamından sıcacık sevgi ve selamlar dostlarım..Bizler yaz_a yaz_a getirdik yazı:)Ne yazarmışız bee:)Gerçi biz yazdıkça nazlandı ; yağmur bulutlarını yolladı..Yağmur çamur yaptı..kaldırılan kışlıklardan birer ikişer aşırıldı kazaklar ceketler ama sonunda   Geldii işte gözünü sevdiğimin  yazı:)bugün dışarı çıktığımda net bir şekilde anladım..Kapıdan çıktığımda yüzüme çarpan sıcaklıktan..Manav tezgahlarından yayılan mis gibi çilek kokularından...Ahh o manav tezgahları yokmuuu illaki geçerken bir bakıcam ne var ne yok diye..Acelem olsa bile..Adımlarım bir anda yavaşlıyıverir geçerken o tezgahların önünden..Şimdilerde de çilek kokuları yayılıyor manav tezgahlarından:)Gerçi artık her mevsim bulunabiliyor tüm sebze ve meyvalar ama mevsiminde yemek gerek:)Bir anda çocukluğuma gidiverdim şıp diye . . Bizler beklerdik  mevsim meyvalarının çıkmasını..Ama zamane çocuklarına sorsak hangi meyva hangi mevsimde olur diye,karıştıranlar olacaktır mutlaka çünkü her mevsim her türlü sebze ve meyva var artık:)Hemen çocukluğumdan çıkıyorum çünkü oradan çıkmazsam şimdi tarifime geçemem:)E hadi o zaman buyrun mutfağıma:)Sevgi ve afiyetle kalınız..




Mısır Unlu Kurabiye


MALZEMELER:
1Kahve fincanı sıvı yağ
1 Kahve fincanı süt
1 Su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 Su bardağı mısır unu
1 Paket vanilin
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yumurta
1limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI:
Yumurta ve şekerimizi çırpıp süt ve yağımızı ekliyoruz.Mısır unumuzu da karıştırıyoruz(Çatal yardımıyla) ve Un , karbonat ve vanilinimiz karıştırıyoruz ayrı bir yerde..Limonumuzu da rendeliyoruz hamurumuza..Elimizle yoğurmaya başlıyoruz..yapış yapış oluyor ilk başta..Sıkıntı yapmayın..Biraz yoğurduktan sonra bırakın bir kenarda dinlensin hamur..15 dakika civarı..Bence siz bu arada çay suyunuzu koyun ocağa..Kurabiyelerle iyi gidecektir:)Hamurumuz dinlendikten sonra çok kolay şekil vereceksiniz ..Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve dizin tepsiye..Çok fazla yayılmıyor tepside ona göre yerleştirin fırın tepsinize:)Sonra 175 dereceye ısıtılmış fırında pişirin 20 - 25 dakika..Ama fırından fırına değişir bu süre..Üzeri kızarmıyor kurabiyelerimizin..O nedenle bizde altını kontrol ediyoruz..Kızarmışsa altları tamamdır..Yanlız biraz yumuşak oluyorlar ilk başta o nedenle biraz sabır..Soğusunlar kurabiyelerimiz..Sonrasında muhteşem limon aromasıyla damaklarınız şenlenecek :)Afiyet olsunn..

Mısır Unlu Kurabiye


Yorumlar

  1. İçinde Limon olan her şeyi çok severim.:) Bu da mis gibi bir tarif.:) Ellerine sağlık. Ege'ye gelen yaz, Marmara'ya da uğradı Zeynocuğum. Havalar Mayıs da böyle olursa, Temmuz , Ağustos aylarını düşünemiyorum.:) Zorlu bir yaz geçeceğe benziyor. Sevgiler İstanbul'dan.

    YanıtlaSil
  2. Bende çok severim Nilgüncüğüm portakallı limonlu tarifleri:))Evet havalar mayıs çıkmadan ısındı bu yaz çok sıcak olacağa benzer..Kocaman sevgiler yolluyorum ben de sana İzmir 'den..

    YanıtlaSil
  3. mmm ellerine sağlık.Nefis olmuş.SEVGİLERİMLE CANIM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şulecimm:)Sevgiyle kal canım:)

      Sil
  4. Zeynepcim sicacik bol gunesli limon kokulu guzel bir paylasim yapmissin..kurabiye kokulari buraya kadar geldi bilesin:) ellerine saglik diyorum..sevgiler canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Dost bahçem Emel'im:) keşke imkanım olsaydı da sana da yollayabilseydim bu kurabiyelerden:)Kocaman öpücükler ve sevgiler yolluyorum tatlım:)

      Sil
  5. Mis gibi limon kokulu kurabiye ,ellerinize sağlık .İst. sıcaklar birden bastırdı yazın basık boğuk bir hava hakim bakalım nasıl katlanacağız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Cizelcim:)Bugün izmir de de sıcak ,kapalı , bol fırtınalı bir hava var:(Bu yaz çok sıcak olacakmış..Allah yardımcımız olsun artık..Öpüyorum canım :)

      Sil
  6. Antalya yada yaz geldi canım..Kapıdan çıkınca sıcaklıp çarpı veriyor yüzümüze :) Buranın sıcaklarını hiç sevmiyorum :( Klimaya mahkum yaşıyoruz ..

    Canımmm ellerine sağlık..Margarin olmamması çok güzel..Mısır ununu çok sevdiğim için tam benim kurabiyem bu..
    Limon rendeside ne yakışmıştır ona :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ayşegülcüm Sıcakla nem birleşip insanı perişan ediyor , halsiz ve sinirli yapıyor..Böylesi güzel şehirlerde yaşamanın bedelini ödüyoruz bir nevi :)
      Kurabiyelere gelirsek ben genelde sıvı yağlı tarifleri tercih ediyorum..Evet evet limon rendesi inanılmaz yakıştı..Dene tatlım :)Koskocaman öptüm ve sevgilerimi yolladım Antalya'ya ve sana :)

      Sil
  7. Limon kokusu burnuma kadar geldi, elinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. çok güzeller
    mısırunuyla yapılan herşeyi seviyorum ben
    bunu da deneyeyim
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene Handecim çok lezzetli oldular..Limon kabuğunun aroması çok yakıştı..Bir dahaki sefere de portakal kabuğuyla denemeyi düşünüyorum..Bakalım nasıl olacak ..Sevgilerimle tatlım :)

      Sil
  9. İzmir'e artık yaz iyiden iyiye geldi:)severim yaz akşamlarını her yer cıvıl cıvıl:) eline sağlık canım kurabiyeler harika görünüyor:) öptüm çok sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok severim yaz aakşamlarını..Rüzgarla gelen yasemin kokuları..Hanımeli kokuları..Akşam sefaları..Mis mis :))Kocaman öpücükler ve sevgiler yolladım sana:)

      Sil
  10. Ahhh Zeyno'mm bu nasıl güzel bir kurabiye.. Şimdi çay içiyorum olsada yesek bir iki tane..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy kıyamam sana gel Vuslat'ım bana :))Hem kurabiyelerimizi yeriz hem de iki lafın belini kırarız..Koskocaman öptüm canım:)

      Sil
  11. bu sabah biraz serin galiba ,ayaklarım üşüdü,çorap da almamışım yanıma .....kurabiyeler süper olmuş,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün de fırtına var dışarıda:)Kurabiyeleri dene Mazesim beğeneceksin ..Öpüyorum kocaman :)

      Sil
  12. Çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık. Mısır unu olarak marketteki bildiğimiz mısır ununu mu yoksa ekmeklik satılan daha iri taneliyi mi kullanmalıyız? Evdeki stokları sizin tarifinizle değerlendirmek isterim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Petitepriincessa:)Evet evet marketlerde satılanlardan canım :)stokları erittikten sonra sık sık yapacağına eminim..Sevgilereimle :)

      Sil
  13. Merhaba canım,
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor kıyır kıyır :)))
    ne yapacağız bilmem. İzmir'imiz yanıyor sıcaktan...
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fatoçcum:)teşekkür ederim tatlım..Biz çok sevdik bu kurabişleri:)Ahh sorma bu sıcaklar beni perişan etti tüm İzmirliler gibi..Allah yardımcımız olsun canım..Öpüyorum tatlım..Sevgiyle kal:)

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan