Ana içeriğe atla

SÜTLAÇ


Sütlaç


Merhabalar efendimm:)Bir üniversiteli annesi olarak sesleniyorum size sevgili dostlarımm..Evet evettt benim prensesim artık üniversiteli oldu..Koca bir yıl ne koşturmalı ne telaşlı geçti anlatamam..Yorgunluk , gerginlik ve kaçınılmaz olarak stres..Vee nihayet bunların hepsi bitti..Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğini %25 burslu olarak kazandı.Çok istediği bir bölümdü..Bu bölüm için Bilgisayar Mühendisliğinin %50 bursunu bile reddetti..Hayat onun hayatı dedik ve mutlu olacağı işte başarılı olacağını düşünerek destek olduk bizde İlkim`e..Allah kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın , hepimizin evlatlarına zihin açıklığı versin..işleri çok zor çocukların..
 Böyle bir süreç yaşarken benimde motivasyonumun düşmesi doğal..Bir de prensesim benim bilgisayarı dizi izlemek için kullanıyor..Bilgisayar uygunken ben uygun olmuyorum:)Ben uygunken de bilgisayar uygun değil:)Olsun şikayetçi değilim çok yoruldu prenses bu yıl diğer arkadaşları gibi..O sebepten sık sık yazı yazamamam ve arkadaşlarımın bloglarına uğrayamamam..Eylül ayına kadar sanırım böyle ağır aksak gideceğim:)
Tatlı yiyelim tatlı konuşalım o zaman değil mi:)Sütlaç sevgili eşimin bayılarak yediği bir tatlıdır.(.Kızım da onun aksine ağzına bir kaşık sürmez)O yüzden de ben sütlaçı 2 litre sütten yapıyorum..Dolaba nasıl sığdırdığımı  merak edebilirsiniz şimdi..Hemen söyleyeyim kat çıkıyorum buzdolabına:)İnanmadınız değil mi??..inansanız iyi edersiniz..Anlatayım efendim hemen..Önce kaselerimizi rafa sıralıyoruz rafımızın aldığı kadarını..Sonra kaselerimizin üzerine bir tepsi kapatıyoruz oldumu size ikinci kat:)Eee dolaba nasıl yerleştireceğinizi de anlattığıma göre artık tarife geçebiliriz..Haydi buyrun bakalım Zeyno'nun Mutfağına:)Sevgiyle ve afiyetle kalınız..

Sütlaç

MALZEMELER:
2 Litre süt
1 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı mısır nişastası
4 su bardağı toz şeker
2 paket vanilin

YAPILIŞI:
Pirinçleri ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 litre suda haşlıyoruz(.Çok eritmemeye dikkat edelim)Haşlanan pirinçleri 2 litre soğuk sütümüzün içine karıştırıp ocağımızı açıyoruz.Ara ara karıştırarak kaynatıyoruz..Kaynamaya başladıktan  10 dakika sonra nişastayı 2 su bardağı soğuk su ile iyice ezip ve kaynayan sütle ekleyelim..Ilındıktan sonra da nişastayı yavaş yavaş kaynayan süte karıştırıyoruz..Nişastayı eklerken karıştırmayı bırakmıyoruz..10 dakika da bu şekilde kaynatıyoruz ve son olarak da şeker ve vanilini de  ekliyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz.10 15  dakika  kadar.(Karıştırmayı bırakmayın dibi tutmasın)Sonra ocağımızı kapatıyoruz ve 5 dakika sonra kaselere paylaştırıyoruz sütlacımızı:)Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz ve soğuk olarak servis yapıyoruz..

NOT:Tatlımızın üzerini tarçın  , fındık kırığı ya da ceviz  ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
       

Yorumlar

  1. Zeynepcim kizin icin basarilar diliyorum. Unv.hayatinda iyi sanslar olsun..
    Sutlactan bir hatta olmadi iki kase gonderirmisin?:) hazir sen yapmissin ben ugrasmayim:))
    buzdolabina yerlestirme usulunde guzelmis..ellerine saglik diyorum..nefis gozukuyor..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Canım Emelcim Dostbahçem çok teşekkür ederim güzel dileklerin için..Sana 2 kase değil hepsini yollarım arkadaşım:))kat çıkma yöntemi çok işime yarıyor benim buzdolabına yerleştirme konusunda..Çok çok öpüyorum seni güzel yürekli Dostbahçem:)

    YanıtlaSil
  3. Prensesini kutlarım:) ellerien sağlık ve afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim Nursevincimm:)Sevgiyle kal:)

      Sil
  4. Tebrik ediyorum güzel kızınızı ,başarılar diliyorum onlar bizim geleceğimiz gözünüz aydın olsun .
    Sütlaçta harika görünüyor ,soğuk soğuk iftar sonrası güzel gider ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim Cizelcimm:)sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Canımm hayırlı uğurlu olsun..benim küçük kızımda Endüstri mühendisi. Orada okudu oda. Şimdi ODTÜ de master yapıyor. Dilerim senin kuzunda çoook ilerilerini dahi okur..
    Sütlaç harika. Ellerine sağlık. Çok öptüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa ne güzel meslektaş olacak kızlarımız:)Demek aynı okuldan mezun oldu senin kuzun da , ne güzel bir tesadüf böyle:)İnşallah dediğin gibi olur canım..Ben de kızını kutluyorum ve başarılarının artarak sürmesini diliyorum canım..Allah yollarını da bahtlarını da açık etsin evlatlarımızın Vuslatcım:)Sütlaç yaz akşamları için güzel bir tatlı değil mi??Çok öpüyorum ve sevgilerimi yolluyorum canım:)

      Sil
  7. Güzel kızını kutlarım canım çok başarılar dilerim:))ellerine sağlık bizim evde de çok sevilerek yenir sütlaç nefis olmuş:))öpüyorum sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Elifcimm:)Allah senin kuzucuklarından da göstersin inşallah:)Koskocaman öpüyorum canım..Sevgiyle kal:)

      Sil
  8. Canım ne zaman yaptın sütlacını da ah ben görememişim kaçırdım bitmiştir şimdi balımm ellerine sağlık olsun nefistir çok öpüyorummm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlişim ben yaparım sana ne zaman istersen:)Koskocaman öptüm seni iyi bak kendine:)

      Sil
  9. Hayırlı bayramlar canım.Her şey gönlünce olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şulecim sana da hayırlı bayramlar dilerim canım..Öpüyorum çok :)

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan