Ana içeriğe atla

ŞEFTALİLİ PASTA

Şeftalili Pasta

Merhabalar sevgili dostlarım..Öncelikle hepinizin geçmiş bayramını kutlarım..Umarım sevdiklerinizle şeker tadında geçmişmiştir bayramınız..Benim pek keyifli geçtiğini söyleyemeyeceğim..Üzüntülü , sıkıntılı ve gözyaşıyla geçti ne yazık ki:((Uzun süren sessizliğimin sebebi de bu zaten..2 hafta gibi kısa aralıkla önce asırlık çınarımız anneannemizi ardından da dünya tatlısı halamızı kaybettik..Onların da bu dünyadan göçüp giden tüm sevdiklerimizin de mekanı cennet olsun..Melekler yoldaşı olsun..

Bu nedenle çok önceden yapmış olduğum fakat bir türlü yayınlayamadığım bu pratik tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle..Sevgili arkadaşım Jülideciğim de yemiştim bu pastanın benzerini..Ben biraz tarifle oynadım..severim zaten tarifler üzerinde oynayıp , kendimden bir şeyler katmayı..Islak ıslak meyvalı ve yağsız bir pasta çıktı meydana , biraz oynayınca..Bizler çok sevdik..Denemenizi tavsiye ederek tarifimize geçelim..

Şeftalili Pasta
MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
2 Yumurta
2 Kahve fincanı un
2 Kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilin
1 Paket kabartma tozu
3 Büyük şeftali( Kekimizin altını ve üstünü kaplamaya yetecek kadar olmalı, bana 3 büyük şeftali yetti)
KREMASI İÇİN:
2,5 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilin
1 Yumurta sarısı
1 Kahve fincanı + 2 kaşık toz şeker
YAPILIŞI:
Öncelikle unumuzu , vanilin ve kabartma tozumuzu karıştıralım ve bir kenara alalım ..Yumurtamızı ve şekerimizi  iyice çırpalım..Daha sonra unlu karışımımızı da ekleyelim ve biraz daha çırpalım ..Çırpmaişimizi tamamladıktan sonra küçük boy borcamımızı yağlayalım ve soyup dilimlediğimiz şeftalilerle tabanını kaplayalım..Üzerine hamurumuzu dökelim..Hamurumuzun üzerini de şeftaliyle kaplayalım..160 derece de 30 dakika pişirelim..Pişirme süresi fırına göre değişiklik gösteriyor..O nedenle kontrollü pişirmek en doğrusu.Hamurumuzun üzerindeki şeftaliler yanarmı diye korkmayın çünkü onlar hamurun içine gömülüp , pastamızın ıslak olmasını sağlıyorlar , mis gibi şeftali aroması da cabası:)Ben aynı tarifi çilekli olarak da denemeyi düşünüyorum ilerleyen zamanlarda..
Kekimiz pişerken bizde muhallebimizi pişirelim..İçinde yumurta sarısı olduğu için ocağa almadan önce çırpıcıyla güzelce çırpmak oldukça iyi sonuç veriyor..Çırpıp , ocağa aldığımız muhallebimiz koyulaşınca biraz daha pişirip kapatalım altını..Soğusun bir kenarda..Fırından çıkan kekimiz de ılınınca muhallebimizi üzerine döküyoruz..İşte bu kadar..Üzerini vişne reçeliyle süsleyerek servis yapabilirsiniz..Afiyet olsun..Sevgi  ve afiyetle kalınız..

Yorumlar

  1. çok güzel ve lezzetli görünüyor eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Müjdecimm:)Bu arada bloğunun adına dönmeyi başarmışsın:)Ben de istiyorum ama nasıl yapabileceğimi bilmiyorum canım..Öpüyorum çok..Sevgiler:-)

      Sil
  2. Ellerine sağlık aşkım, gerçekten de çok nefis olmuş..En kısa zamanda tekrarını bekliyoruz:-)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili adsız izleyicimm , bu değerli yorumunuzun beni nasıl mutlu ettiğini anlatamam:-)Madem çok beğendiniz , peki o halde ilk fırsatta tekrar yapılacak Zeynonun Mutfağında:-)Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  4. Allah kalanlara ömür versin canım, iki kayıp birden, eminim çok zordur. Ama hayat ölüm dışında ki, diğer güzellikleriyle devam ediyor, kaçırmamak lazım Anı, öyle değilmi! :)
    Ellerine sağlık oldukça fresh bir tatlı olmuş, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok zor Öznurcum:((Çok teşekkür ederim canım..Çok haklısın hayat devam ediyor ve bu sıkıntıların en iyi ilacı da zaman..
      Tatlıyı mutlaka denemeni öneririm , oldukça hafif bir tatlı..Tekrar teşekkür ederim yorumun için..Sevgilerimle..

      Sil
  5. güzel bir tatlı olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Kardelencim:)Sevgilerimle..

      Sil
  6. eline sağlık leziz görünüyor

    YanıtlaSil
  7. Keske hic olum olmasa ama:( elden gelen yok malesef..huzurla uyusunlar..
    kek in nefis olmus goruntu harika bugunede kaldiysa gonder bir dilim lutfen:)) yada sen gel hem kardesini ziyaret et hem beni:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke Emelcim keşke hiç olmasa:((
      Ben sana yeniden yapayım en iyisi çünkü kapış kapış gitti evde:-)Ama Kanada'ya gelince hem kardeşime hem de sana yapacağım söz:-)Kocaman öpüyorum canım <3<3

      Sil
  8. Sevgili Zeynep, her bir yaprak dökülecek elden ne gelir. Hepimizin ebedi dünyalarına uğurladıkları nur içinde yatsın. Allah rahmet eylesin ve ailecek hepinize dayanma gücü versin. Canım benim ellerine sağlık. Şeftalili tariflere bayılırım. Mutlaka deneyeceğim. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Vuslatcım..Hepimizin ebediyete uğurladığımız yakınları nurlarda yatsın inşallah.
      Tarifi mutlaka dene canım oldukça hafif bir tatlı..Sevgilerimle canım..

      Sil
  9. Zeynep hanım,
    Bravo valla... Siz bu işte ustasınız. Ellerinize sağlık. :) Bana da beklerim. =)

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim sevgili Un Kurabiyesi:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Canım Zeynommm hoş geldin özledim seni ve nefis tariflerini.Canımm ölüm işte bizleri en çok üzen kanadımızı kıran gidenlerin eksikliği ile hep bir yanımızı yarım bırakan ölüm maalesef illa başımıza geliyor.Rabbimden rahmetler diliyorum,sizlere de sabırlar versin yüce Yaradanım.Canımm pastan harika güzel görünüyor,ellerine sağlık çok çok öpüyorummmm.

    YanıtlaSil
  12. Ah Tatlişim benim güzel yürekli arkadaşım sevdiklerimizden ayrılmak zorunda kalmak çok , çok zormuş:(Allah başka acı vermesin diyebiliyorum sadece..
    Pastayı beğenmene sevindim kuzum..Kolay ve pratik bir tarif.Mutlaka dene canımıniçi..Sevgilerimi yolluyor ve sıkıca sarılıyorum sana..Sevgiyle kal canım<3 <3

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan