Ana içeriğe atla

ENGİNAR ÇANAĞINDA GARNİTÜR

Enginar Çanağında Garnitür
Görme ve işitme duyularınızın olmadığı bir dünyada yaşamak zorunda kalsaydınız ne yapardınız??Ailenizle bile iletişim kuramadığınız kapkaranlık bir dünya..Korkunç bir şey çok korkunç..kimsenin sizi anlamadığı sizin de kimseyi anlamadığınız , karanlık bir dünya.Böylesine sıkıntılarla dolu bir dünyada yaşamak zorunda kalan pek çok kardeşimiz var.Onların dünyalarını biraz olsun aralayıp   , hayata onların penceresinden bakmalıyız.''Benim Dünyam'' Tam da bu konuya ışık tutmuş bir film olmuş.Beren Saat , Uğur Yücel ve Ayça Bingöl'ün muhteşem oyunculuğu da eklenince gözyaşları sel olup akıyor izlerken.Mutlaka izleyin bu güzel filmi diyor ve Benim Dünyam'dan çıkıp Zeyno'nun Mutfağına geçiyorum hızla:)Ama öncesin de merhabalarımı ve sevgilerimi yolluyorum hepinize İzmir'den:)
    Enginar yemeğini ne çok sevdiğimi anlatmıştım çok önceki yazılarım da..Ama o zamanlar Sevdiceğim enginarı ağzına sürmezdi.Ben bu enginar çanağında garnitürleri yapmadan önce..Hayatında ilk kez enginar yedi:)Üstelik de tamamen kendi rızasıyla oldu bu mucize:)Görüntüsünü çok beğendiği için denedi ve iştahla yedi(k)..Evininizde enginar sevmeyenler varsa bir deneyin derim:)Eh bu kadar gevezelik yeter sanırım.Haydi buyrun tarifimize..
Enginar Çanağında Garnitür


MALZEMELER

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Çanakları:

8 adet enginar çanağı
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı un
1 adet havuç
1 orta boy patates
1 su bardağı  bezelye(Konserve yada garnitür olarak satılanlardan da kullanabilirsiniz)
4 adet taze soğan
4-5 dal ince kıyılmış dereotu
Tuz, zeytinyağ, 1 çay kaşığı şeker
Enginarları yıkayıp bir tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su dolduralım. Limon suyu ve unu ekleyin. Enginarları yumuşayıncaya kadar haşlayalım.

Bir tavaya zeytinyağ döküp minik minik  doğradığınız soğanımızı kavuralım.. Üstüne yine minik küp olarak doğradığımız havuç ve sonra patatesimizi ekleyelim ve 5-6 dakika kadar kavuralım. Üstüne 1 çay bardağı haşladığımız enginarın suyundan ilave edelim..Tuz, şeker ve bezelyeyi de ekleyip karıştıralım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim..

Haşlanmış enginarları yayvan bir tencereye dizip , üzerine  garnitürlü harcı paylaştıralım.. Enginar çanaklarının yarısına gelecek kadarhaşlanmış enginarların suyundan ekleyin ve üstüne zeytinyağ gezdirin. Suyuna bir miktar tuz ilave edip kapağı kapağı bir şekilde kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.

Enginarları servis tabağına alıp üzerine dereotu serpip servis yapalım..Afiyet şeker olsun..Sevgiyle ve afiyetle kalın.

Yorumlar

  1. Çokkk severim çok canımın içi bu sene yeterince enginar yiyemedim içimde ukte kaldı inan ki.Görele'de olunca malum oralarda bulmak ne mümkün.Bir keresin de gördüm tanıyamadım onları sararmış,pörsümüşler yüzlerine bakan olmayınca caanımm "enginar"ların.Canımm çok iştah acıcı görünüyorlar ahh yakın olaydık kapını tıklamıştım .Çok öpüyorum afiyetler olsun canım balımmm.Şu önde ki enginarı benim için ye ben yemiş gibi olucammmmm <3<3

    YanıtlaSil
  2. Canım Tatlişim benim Enginarların hepsi sana feda olsun :)Ahh inşallah buralara yolun düşer de beraber yapar yeriz..Hem de iki lafın belini kırarız..Çok çok öptüm seni kuzum:)

    YanıtlaSil
  3. Canım senin enginarı çok sevdigini ve bi yazinda yanlş hatırlamıyorsam cokca enginar alip ayikladiğini yazmiştın :)
    Bizim evdede yenmez enginar ,bende dahil :)
    Ama bu garnitürlü şekliyle bende fikir değiştirirmiyim ki :)
    Ellerine sağlık Zeynepcim ,afiyet şeker olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasın Ayşegülcüm :)Çok doğru hatırlıyorsun canım.30 tane enginarı kendime kıza kıza ayıklamıştım..Ama iyi olmuş , iyiki hazırlamışım:)Ben bir kere dene derim sana..Az bir şey dene..Bak benim eşim 40 yıldır enginar yemeyen adam bunları yedi bayıla bayıla..Öpüyorum kocaman ..Sevgiyle kal

      Sil
  4. Enginar sağlık deposu olarak mutfağımın baş tacıdır. Ellerine sağlık canım. Çok güzel olmuş..Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Vuslatcım , enginar tam bir sağlık deposu..Özellikle de karaciğerin dostu..Ben de çok seviyorum..Sevgilerimle .

      Sil
  5. harika bir tarif sanırım zamanı geliyor yapmanın sanırım filim de çok izlenmeye değer seyretmek lazım inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Kardelencim , kış sebzeleri çıktıkca dondurucuya atılan sebzeler de yavaş yavaş çıkıyor..Enginar seviyorsun sanırım..Bu haliyle denemediysen mutlaka dene canım..Filmi de mutlaka izle, hak vereceksin bana..Sevgilerimle..

      Sil
  6. Zeynepcim filmi umarim Turkiyeye gidince seyredebilirim. Enginar nefis gozukuyor. Ben hic yapmadim enginar soymayi beceremem diye sadece kesilmis tursu gibi olani alirim kavanozda. Ellerine saglik lezzeti cok guzeldir goruntude harika. Afiyetler olmustur:))sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcimm mutlaka ama mutlaka izle bu filmi..Bizi çok etkiledi bu film..Enginar biraz zahmetli bir sebze kabul ediyorum..Ama o lezzeti yok mu o lezzeti , işte o insanı motive ediyor temizlerken:)Ama ben sana yaparım gelsen buralara..Kocaman öpücüklerimi ve sevgilerimi yolladım canım:)

      Sil
  7. Çok güzel görünüyorlar . Mevsimi gelince mutlaka yapılacak çünkü bir ara her gün alıyordum değişik şekillerde yapmak gerekiyor o zaman da. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Enginarı sevdiğinize göre mutlaka deneyin derim İlhan Bey..Bizim evde enginarı hiç yemeyenler bile sevdi:)Yorumunuz için çok teşekkürler..Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan