Ana içeriğe atla

Krokanlı Şeker Hamurlu Pasta



Şeker Hamurlu Pasta



Soğuk bir günden sıcacık  merhabalar sevgili dostlarım..Bugün de önceki birkaç gün gibi çok soğuk..Sadece İzmir değil elbette soğuk olan..Güzel ülkemin hemen heryeri soğuk.
.Hava soğuk olunca eve giriş çıkışlar resmen merasime dönüşüyor..Düğünlerdeki takı takma merasimi gibi:)Yok canım düğünlerde hayırlı bir merasimdir takı takma , hatta planlar yapılır takılacak takı üzerine..Evlenecek çift el öpmekten yorgun düşşse de  merasim sonunda yorgunluk unutulur:)
  Allah'ım soğuk havadan girip takı merasiminden çıktım ben ya ne diyeyim kendime şimdi??Aştım kendimi aştım..soğuk havada eve giriş ve çıkışlar merasime dönüşüyor demiştim en  son :)Bizim ev de bu merasimi sadece ben uyguluyorum ama azimliyim diğer ahaliye de uygulatacağım..
   Her sabah prensesime söyleye söyleye atkı olayına dahil ettim fakat  bere de çok kararlı..Ama bebekken de öyleydi cadı:-)Ben bere takardım o napar eder o bereyi kafasından atardı..Bağcıklı olanları da kafasının arkasına kaydırırdı..Ahh içim de kaldı içimdee değişik değişik bereler aldık ama nafile..sonuç hep aynı oldu..İnatçı prenses:)
  Eveeett sebebi ziyaretimize gelelim şimdi de efendiimmm..Sizlerin güzel mesajlarıyla bloğumun birinci yaşını kutlayıp , kendi yapmış olduğum pastanın tarifini vereceğimi söylemiştim ya onun için karşınızdayım şimdi..
 2 yıl önce By Melly'nin güzel sahibesi Melike Hanım'ın kurslarında tanıştım şeker hamuruyla ..Pek çok şey öğretti sağolsun.Her şey için çok teşekkür ederim Melike Hanım:).Ben de öğrendiklerimi biraz karıştırdım..Kurstan sonra yaptığım ilk şeker hamuru pastam bloğumun ilk yaşına kısmet oldu:)Ben kendi pandipanyamla yaptım ama siz hazır pastaaltlarıyla da yapabilirsiniz diyor ve hemen tarifime geçiyorum..
Pastam biraz yüksek olsun istedim ben , önce 4 yumurtalı tariften yapıp ortadan 2 ye kestim .Aslında niyetim 3 parçaya ayırmaktı ama istediğim gibi kabarmadığını görünce 2 ye kestim ve 2 yumurtadan bir pandispanya daha yaptım o da tahminimden çok kabarınca onu da 2 ye kestim ve elimde 4 parça pandispanyam oldu..Bu detaylardan sonra pandispanyanın tarifine geçebiliriz..ben toplam kullandığım ölçüleri vereceğim aşağıda.Ama siz pişireceğiniz kabın ebatlarına göre ya benim gibi 2 defa da yada tek seferde pişirirsiniz..Burada oran yumurta sayısı kadar fincan un ve şeker..Kakaolu yapacaksanız eğer ununuzu bir miktar azaltmalısınız..



Şeker Hamurlu Krokanlı Pasta




PANDİSPANYA
Malzemeler:
6 yumurta
5 fincan un
6 fincan şeker
2 paket vanilin
2 paket kabartma tozu
100 g kakao(ben kakaoyu çok seviyorum o nedenle çok kullandım ama azaltılabilir elbette)
GANAJ
Malzemeler:
200ml krema + 200ml krema
200gr bitter çikolata
PUDİNG
Kakaolu puding(pudingi ganaja karıştıracağız o nedenle koyu kıvamlı olması için 1/2 kg süt kullanıyoruz
ŞURUP
1 bardak şeker
1,5 bardak su
PASTAMIZIN İÇİNE
2 paket krokan
2 paket çikolata kaplı fındık
Eveeettt artık pastamızı yapabilirizUn, kabartma tozu , vanilya ve kakaoyu karıştıralım...yumurta ve şekerlerimizi iyice çırpalım..Sonra un karışımımızı  ekleyelim tekrar çırpalım ve kalıbımıza alalım kekimizi.150 dereceye ısıtılmış fırında  45 dk pişirelim..kekimiz soğuduktan sonra 3 yada 4 kata ayıralım.
Ganajımızı yapmaya geldi sıra..
200ml kremayı bir tencereye alıp ocağın altını açıyoruz ve ısıtıyoruz.. Çikolatalarımızı rendeliyoruz..Isıttığımız kremamıza ekleyip hızlıca karıştırıyoruz ve çikolatalarımızın erimesini sağlıyoruz..Oda sıcaklığına gelince buz dolabına kaldırıyoruz ve 1-2 saat buz dolabında bekletiyoruz.Biz dönüp pudingimizi pişirelim 1/2 kg süt ile..O da bir kenarda soğusun..
Biz geçelim şerbetimizi yapalım bu arada..Suyunuzun üzerine şekerimizi ekleyelim ve ocağı açalım..hiç karıştırmadan ara sıra tencereyi sallayarak şekeri eritin ve kaynamaya başladıktan bir süre sonra kıvamlanacaktır şerbetimiz, kıvamlanınca kapatalım altını soğumaya bırakalım.
Şerbetimiz soğuyunca pasta katlarımızın her birinin içini ve dışını ıslatalım..
  Ganajımızı dolaptan aldığımızda sertleştiğini göreceksiniz sorun yok :)Çünkü 200 ml kremayla çırpacağız ganajımızı..Aslında bu haliyle le de kullanabiliriz ama ben bitter çikolatanın tadını kırması için koyu kıvamlı bir puding ekledim:)Pudingimizi de ekleyip tekrarçırpıyoruz ..Veee artık kremamız da hazır artık..En zevkli kısıma geçebiliriz..Pastamızı yapabiliriz artık..
Pastamızın en alt katını servis  yapacağımız tabağa alalım ve üzerine kremamızdan sürelim..Çok da olmasın az da olmasın kremamız.Sonra üzerine biraz krokan ve biraz da çikolata kaplı fındık serpiştirelim..İkinci katımızın iç tarafına da krema sürelim ve koyalım ilk katın üzerine..Kremamızı sürüyoruz yine.. Yine krokan ve çikolata kaplı fındık serpiştiriyoruz..Diğer katlarımızı da aynı şekilde hazırlıyoruz ve geçiyoruz pastamızın üzerini kremayla sıvamayaa..incecik olmalı üsteki krema yoksa şeker hamurunuzu eritebilir..Kremamızı kaşıkla pastamızın üzerine koyup uzun ekmek bıçağının arka tarafıyla tek hareketle aşağıya doğru sıyıralım..Bıçaktaki fazlalıkları birtabağın kenarına sıyıralım..Pastamızın her yerini muntazam şekilde kremayla kapladıktan sonra pastamızı buz dolabına alıp biz şeker hamuruzu hazırlayalım..
 Hanurumuzu açacağımız zemine biraz pudra şekeri serpiştirelim..Merdane yardımıyla pastamızın tamamını kaplayacak büyüklükte açalım..Pastamızın dip kısmındaki fazlallıkları bıçak yardımıyla dikkatlice keselim..Fazllalıklardan minik parçalar koparıp minik toplar yapalım pastamızın alt kısmını süsleyelim bu toplarla..Üzerini de iştediğiniz motiflerle süsleyebilirsiniz..Kurabiye kalıpları işinize yarayabilir..Ben gül yapmayı tercih ettim:)Eveet ben de bukadar.. Sevgiyle ve afiyetle kalınız..

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık Zeyno:)) Pasta ve krokanlı:( Aklım gider. En sevdiğim pasta. İlk otobüsle yola çıkıyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nilgüncüğüm:)Sen de bendensin yani..Krokanlı pastalar favorimdir daima:)Hadi bekliyorum çık gel , çay suyunu koydum ocağa:))Sevgilerimi yolladım canımm<3

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım pastanda sevdiğim tüm lezzetler mevcut…
    Nefissss oluş sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Emelcimm:)Krokan ve çikolata kaplı fındık müthiş bir ikili oluyor pastalarda:)Çok seviyorum..Öpüyorum çok ve sevgilerimii yolluyorum canımm:)

      Sil
  3. Krokanı hiç denemedim ama pasta ye beni diye bağırıyor bende onu bağrıtmayayım enfes olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel Kardelencim gel çay suyunu koydum ocağa:)Krokanı mutlaka dene canım..Ben koskanın fındık krokanını kullandım.Sevgilerimi yolladım canım..Kendine iyi bak:)

      Sil
  4. Dişim ağrısa da yerim koca bir dilimmmm. Şahane görünüyor ellerine sağlık Zeynocum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ben de Vuslat'ım ben de..Hatta çocukluğum bu zaafım yüzünden diş ağrılarıyla geçti ama ben vazgeçmedim merakımdan:)teşekkür ederim canım beğenmene sevindim..Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi yolluyorum sana:)

      Sil
  5. Ellerinize saglik, nefisssss . Harika gorunuyor. Nisan dugun pastasi bile olur bundan. Cok cok hos, sade ve asil
    Afiyet olsun :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim sevgili Aner:)Gerçekten çok mutlu oldum..Sevgiyle kal..

      Sil
  6. Herkes geliyor pasta yemeye.. ben kusur kalirmiyim hic..en buyuk dilimde bana ben cok yoldan gelecegim;) pastan nefis gercekten, isi uzun galiba ben yapamam gibi geldi;( ama yemeyi severim:)) tekrar nice blog yillari olsun..ellerine saglik..bu arada senin kiz bere takmaz benim oglan beresiz gezmez:))atkiyla hic isi olmaz)) optum sicak sevgilerimi gonderdim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel Emel'im gel..En büyük parça senin..Çok uzun yoldan geliyorsun çünkü hakkın:)Pasta biraz detaylı diyebilirim..Ama ben pandispanyamı da kendim yaptığım için biraz daha zaman alıcı..Yoğun kakao tadında severim pandispanyayı ben de:)Hazırlaın kakaosu az geliyor bana..Güzel dileklerine teşekkürler tekrardan..Benim prenses Kanada'da yaşasaydı belki o da takardı mecburen soğuktan korunmak için..Senin ki gene bere takıyormuş:)Bu gençler böyle işte sıkı giyinmeyi sevmiyorlar sanırım:)Canım kocaman sevgilerim yolladım sana kabul et:)

      Sil
  7. süpersin canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Şulecimm çok teşekkür ederim tatlımm:)Kocaman öpücükler yolluyorum sana:)

      Sil
  8. Nefis bir pasta Zeynepcim ellerine sağlık Krokana da bayılırım, harika..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feraycımm sesini özlemişim arkadaşım:)Çok teşekkür ederim canım..Ben de krokana bayılırım..Sevgilerimle canım..

      Sil
  9. Bayılıyorum siz pasta kurabiye şeker hamuru ustalarına ahh haaa haa benim elime düşseler şekil bozukluğundan ağlarlar pastalar vallahi bak doğru diyorum ben de hiç yok o kabiliyet verin bana yemek,salata meze,börek filan yapayım pastalar,şeker hamurlu kurabiyeler de sizlerden olsun canımm Zeynom ne güzel de yapmışsın eline koluna güzel yüreğine sağlık güzel arkadaşım.Çok çok öptüm sarıldım en bi kocamanından muckkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Tatlişim ustalık ne haddime benim:)Ben sadece tüm tatlıları sevgiyle kucaklıyorum canımcım..Senin elinden uçanla kaçan kurtulamaz Tatlişim:kendine haksızlık etme)Elinden çıkan her bir şey ayrı güzel ve lezzetli bence:)Ah sen buralarda olacaktın da beraber yapıp yiyecektik seninle ne güzel olurdu be Vişnem değil mi??Koskocaman öpücüklerimi ve sevgilerimi yolladım Tatlımcımm:)

      Sil
  10. Bere takmadan gitmesin prenses benim gibi yatak döşek yatar nezle, grip ama dinlemiyorlar senin de dediğin gibi:))bense daha ekimde başlarım bere giymeye ve hazirana kadar çıkartmam:))))

    pasta muhteşem görünüyor, bayıldım eline sağlık, ama tarife bir baktım ooooo neredeyse bir sayfa yapamam ben bunu kız...ay o kadar uzun tarifi tembelim yemek konusunda:((((ah bana bir dilim ışınla iyisi mi?

    kucak dolusu sevgilerimi bıraktım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh dinlese cadı beni taktıracağım da dinlemiyor işte Müjdecim:)ben takıyorum beremi , çünkü üşümeye hiç tahammülüm yok:-)
      Pasta zor değil aslında ama anlaşılır olsun diye detaylı anlatıyorum canım..Ama ben sana ışınlarım buradan şimdi canım:-)Öpüyorum çok..Sevgiyle kal canım..

      Sil
  11. ben tarifiniz göre yaptım içinin ganajını kaplamasını falan aynı şekilde yaptım ancak üzerini kapladıktan sonra şeker hamurunu eritti ganaj belli bir püf noktası varmı acaba

    YanıtlaSil
  12. Ya kremayı fazla bırskmışsınızdır ya da şeker hamurunu çok ince açmış olmalısınız..

    YanıtlaSil
  13. OLABİLİR PEKİ EN ÜST KISMINA KREMA SÜRMEDEN ŞEKER HAMURUYLA KAPLASAM OLURMU SİZCE

    YanıtlaSil
  14. Olabilir tabiki..ben bu şekilde sevdiğim için krema sürdüm ama çok ince sürdüm..Şeker hamurunu da çok ince açmadım.sorun olmadı..Yanlız şeker hamurları buzdolabına girip çıkınca da erime yapar...aklınızda olsun..

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel ve zevkli olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkür ederim Handancımm:)Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan