Ana içeriğe atla

Fırında Patatesli Köfte



Fırında Patatesli Köfte


Koşturmacalı bir günden hepinize merhabalar sevgili dostlar..Sevdiceğimin rutin kontrolleri için aç susuz çıktık doktorun karşısına...Tahlilleri vardı da o sebepten aç susuz dedim:)Gittik verdik kanımızı döndük evimize , verdikleri süre sonunda yeniden elele tutuştuk, tuttuk doktorun yolunu..Aldık karnemizi ne görelim baştan aşağıya kırık dolu karne!!Yanlış okumadınız yada ben yanlış yazmadım canım okuyucum karneden kastettiğim sevdiceğimin kan değerleri..Değerler almış başını yürümüşş!!Yürümekle kalmamış halay çekmeye başlamış neredeyse..Ama haksızlık etmiyeyim şeker değerini korumuş aynı..Bir tek o iyi!!Kolestrol fırlamış gitmiş..Triglisridi tutabilene aşk olsun..LDL hesaplanamıyor!!Ehh bu notlarla karnede kötü tabi:)Bundan sonra küçük ağaçlardan bol bol yiyeceksin dediim sevdiceğime..Küçük ağaç sevdiceğimin dilinde Brokololidir dostlarım:-)Biz ufaktan ufaktan diyet yapmaya başlayacağız yani..Bu durumun bana da olumlu yansımaları olacaktır elbette..verilecek kilolar gibi:)Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum ,kendinize ve sevdiklerinize çok iyi bakın..Sevgilerimle..


Fırında Patatesli Köfte


Malzemeler:
400 gr Dana Kıyması
1 Orta boy soğan
1su bardağı rondodan geçirilmiş ekmek içi
4 Adet orta boy patates
4-5 tane acı sivri biber
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Domates
Kekik
karabiber
Pul biber
Kimyon
Yapılışı:
Soğanımızı rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu sıkalım Ekmek içi ,yarım çay bardağı zeytinyağı,tuz,karabiber,kimyon,kekik ve pul biberi harmanlayıp kıymamızla karıştırıp güzelce yoğuralım ve buzdolabına kaldıralım..En az 1 saat dolapta dinlensinler..Biz de bu arada patateslerimizi soyup halka halka keselim..ayrı bir kapta yarım çaybardağı zeytinyağımızla kekik,pulbiber,karabiber,tuz ve 1 bardak suyu güzelce karıştıralım ve patateslerimizi bu sosun içinde güzelce harmanlayalım..Kıymamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim..Altını yağladığımızı fırın tepsimize patates ve köftelerimizi sıralayalım..Üzerine halka halka kestiğimiz domateslerimizi ve ikiye üçe böldüğümüz bibelerimiz koyalım ve sonra fırına verelim patatesli köftelerimizi..Patateslerimiz pişinceye kadar fırında kalsınlar.Sonra da yanına güzel bir pilavla servise hazırdır köftelerimiz..Afiyet olsun..Sevgiyle ve afiyetle kalınız..

Yorumlar

  1. Oyyyy canımmm canımmm kıyamam size Rabbimden acil şifalar dilerim.Biraz diyet biraz yürüyüşle geçer gider karnede ki kırık notlar Zeynommm küçük ağaçları bizler de çok severiz sık sık soframız da yer veririz.Canım köfte patatese hiç dayanamam çocukluğumdan beri en çok sevdiğimdir,sen de ne güzel yapmışsın ellerine sağlık tatlım balım çok öpüyor sıkı sıkı sarılıyorum .<3<3

    YanıtlaSil
  2. Amiin Tatlişim inşşallah canım..Doktor 1 ay sonra tekrar görüşelim dedi..Umarım gittiğimizde de kırıklarımız biraz düzelmiş olsun..Patates ve köfte ne muhteşem bir ikilidir değil mi??Ben de çok severim..Küçük ağaçları da biz de tek ben severim ama artık zoraki de olsa yiyecek sevgili eşim benim zorumla sanırım :)Çok çok teşekkür ederim can arkadaşım..Kocaman öptüm seni ,sevgiyle sarıldım <3 <3

    YanıtlaSil
  3. Gecmis olsun..cokca agac yesin azca kirmizi et:) kofteleri de yemesin diyecem ama ne guzel bir goruntu afiyetler olsun yemedende olmazki:( ellerine saglik canim..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz Emelciğim:Bana da kalsa çokça ağaç yedireceğim ama adam yemediği gibi küçük ağaç diye isim taktı:)salata falan bolca tükettiriyorum ben de artık..Köfteler de kırmızı ete minik bir veda öpücüğü gibi oldu onun için:)Artık bol bol beyaz et var değişik sunumlarla:)Kocaman sevgilerimi yolladım. <3 <3

      Sil
  4. en sevdiğim yemeklerden canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz Mutfağa Buyruncum:)Biz de bayılıyoruz..Fırın da da olunca hafif oluyor..Sevgilerimle tatlım:)

      Sil
  5. Çok çok geçmişler olsun Rabbim ŞAFİİ ismi hürmetine şifa versin karneniz bu sefer sıhhatten halay çeksin:)
    patates köfte büyük küçük kimsenin hayır diyemiyeceği bir yemek ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz sevgili Bal Tatlısı:)Amin inşallah merak ve sabırla bekliyoruz çekeceğimiz bu halayı:)Evet patates ve köfte ayrılmaz ikildir ve sevmeyen pek yoktur gerçekten de..Biz de durum aynen öyle canım..Tekrar hoşgeldiniz ..Sevgilerimle..

      Sil
  6. En çok sevdiğimiz yemeklerden biridir.Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimde favorilerimizdendir Şuleciğim :)Çok teşekkür ederim arkadaşım..Sevgilerimle..

      Sil
  7. Zeynocuğum:( Geçmiş olsun diyeceğim tahliller hepimizde bir alem:( Benim de kolesterol ve şeker(3 aylık) yüksek. Ne yapacağımı şaşmış vaziyetteyim. Sigaradan sonra kaçamaklarım arttı yiyecekler konusunda:( Henüz düzene giremedim. Hep beraber diyete gireceğiz galiba:) Bu arada köfteler muhteşem:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da çok geçmiş olsun Nilgüncüğüm:(Aynen biz de öyleyiz canım ne yapacağımızı şaşırdık..Şimdilik diyete girdik.Karnemizdeki kırıkları düzeltene kadar az ve hafif şeyler yiyeceğiz..Gerçi benim mutfağımda yemekler sıvıyağlı yapılır, ağır yemekler yoktur ama..Tatlılara ve hamurişlerine bir süre ara verdik ..İnşallah kısa zamanda normale döner senin de bizim de değerlerimiz..Kocaman sevgilerimi yolladım canım <3 <3

      Sil
  8. Sevgili Zeynom öncelikle geçmiş olsun kırıkları en kısa zamanda kurtarman dileklerimle, aman dikkat edin. Madem sizin ev kontrol altına giriyor ben size taşınmaya karar verdim, yer varmı?.
    Şaka bir yana bayılırım köfteli patatese.Ellerine sağlık. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi gel Vuslatım hemen gellll <3 <3Çok teşekkür ederiz canım.Kırıkları düzelteceğiz yavaş yavaş..Ben Elimden gelen desteği yapıyorum , hep birlikte diyetteyiz artık..Hafifleyeceğiz ailecek:)Ben de çok severim canım..Kocaman sevgilerimle:)

      Sil
  9. Geçmiş olsun canım, aman şu kolesterol vs. yok mu hepimizin başının belası....:( ceviz (mutlaka biliyorsundur) çok iyi geliyor bolbol ceviz alın canım, kırın kırın yiyin, brokoli de nefret ettiğim bir sebze yani her sebzeyi severim bir tek onu sevmem tatsız, tutsuz anacım valla almıyorum faydası batsın töbe töbe:)))))))))
    eline sağlık Zeynep'ciğim çok güzel gözüküyor otobur olmama rağmen canım çekti:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkür ederiz Müjdeciğim..Cevizi hatırlattığın iyi oldu alayım hemen eve bol miktarda..Brokoliyi sen de mi sevmiyorsun canım ya:(Tekrar teşekkürler canım..Sevgilerimi yolladım canım:)

    YanıtlaSil
  11. Canım böyle çok daha güzel olmuş,uyarımı dikkate aldığın için teşekkür ederim.Yemeğin harika ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Deryacığım:)Yapıcı eleştirilerin her zaman başımın üstünde yeri vardır..Yemeğimi beğenmene çok sevindim:-)sevgilerimle..

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun. Brokolinin aslında bloglarda çok değişik tarifleri var. Çok sevilecek bir şey olmasa da yenmeyecek kadar değil. :)) Hem köfte, hem patates, hem de fırında. Muhteşem üçlü. Ellerinize sağlık muhteşem gözüküyorlar hele aç karnına bakınca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz İlhan Bey:)Aynı fikirdeyim sizinle ama brokolinin adı çıkmış bir kere o nedenle de ön yargılı bizim ahali :)Fırında daha masum oluyor bu üçlü..Çok teşekkür ederim yorumunuz için..Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan