Ana içeriğe atla

Tavuk Kalamar


Tavuk Kalamar


Merhabalar sevgili dostlar..Daha önceki yazılarımda bahardan kalma günler yaşıyoruz demiştim ya değiştirip yazdan kalma günler yaşıyoruz diyorum izninizle:)Bu yıl havalar pek bir ayarsız..Şubat ayında böyle hava pek hayra alamet değil ya bakalım artık..Barajlarımız tehlike sinyaleri veriyor..Eğer kurak geçmeye devam ederse kış yazın yanacağız ama hem havadan hem de susuzluktan yanacağız..Kavrulacağız..Allah yardımcımız olsun..Yağmurlar bereketiyle afetsiz ;usul usul yağsın..Çisil çisil yağsın..Ayy şarkı sözü gibi oldu mu ne:)''Yağ yağmur yağ , tane tane yağ , yağ ki gözyaşlarım temizlensin..Usul usul yağ tane tane yağ..''Aklıma geldi bir anda bu şarkı..Kim söylüyordu hatırlayamadım ama bir anda sözler geliverdi  aklıma işte..
      Havalar dediğim gibi yazdan kalma..Eee bizim havalar nasıl derseniz hemencecik söyleyeyim pek bir hafififiz bu aralar..Hafif yiyoruz,hafifliyoruz ailecek..Tavuk ve balık ağırlıklı menümüz.Malum kan değerlerimizi  en son halay çekerken bırakmıştık hatırlarsanız:)Eee onlar halay çekerse biz de halay çekmek isteriz elbette..Ama biraz zamanı var..Elimizden geleni yapıyoruz şimdilik..Şimdi size de bu hafif tariflerden birini vermek istiyorum..Tavuk kalamar..Ben biraz tarifle oynadım , diyet yemeği haline getirdim..Orjinal tarifinde galeta unu var ve kızgın yağda kızartılıyor..Neyse ben tarifime geçeyim artık..
Tavuk Kalamar


Malzemeler:
1 yada 2 parça Tavuk Göğsü
3 Yemek kaşığı zeytin yağı
Karabiber
Pul biber
Kekik(Bol kullanmanızı öneririm , et ve tavuğa çok yakışıyor kekik)
Köri
Tuz



Yapılışı:
Tavuk Kalamar

Tavuğumuzu ince şeritler halinde keselim boylamasına Fileto şeklinde kesip sonra  şerit şerit kesebilirirsiniz..Sonra baharatlarımızı ve zeytinyağımızı döküp güzelce karıştıralım..Elinizle yapmanızı öneririm..Güzelce paçal yapıp  buzdolabına kaldırın bir yada iki saat dinlensinler ve baharatların aromasını çekip   marine olsunlar..Sonra da teflon tavada  tahta kaşıkla karıştırarak soteleyin..Sonrasında Biz iki türlü tükettik..Ben ve kızım marul salatasıyla karıştırdık , eşim bu haliyle tüketti..Her iki türlüsü de nefis..Sevgiyle ve afiyetle kalınız..

Yorumlar

  1. Tatlım Zeynom önce dedim aaaa yanlış yere geldim sandım baktım senin güzel bloğunmuş hayırlı olsun canım yeni görünüm ışıl ışıl geldi pek çok sevdim balım.Haaaa bak okudum tavuk kalamarı ve de acaip canım istedi uzun zamandır yapmadığım aklıma geldi iyiki paylaştın bende yapacağım canımm eline sağlık.Dr kontrolleri nasıl gidiyor diyete devam arada küçük ağaçları da yesin sevgili eşin bebeğim çok öpüyorumm :* :*:*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Dünya Tatlısııı<3Beğendin mi gerçekten??Yap Tatlişim hem sağlıklı , hem lezzetlii hemi de pek kolay bir tarif:)Kontrole 3 hafta sonra gideceğiz Balım bakalım karnemiz nasıl gelecek..Diyet iyi gidiyor gibi şimdilik..Umarım aynı şekilde sürer..Ahh o küçük ağaçlardan yedirmeyi başarırsam var ya başaramayacağım hiç birşey yok benim diyeceğim:)Bakalım ben kararlı..Sevdiceğim yememe konusunda kararlı..Dünya Tatlısı seni koskocaman öpüp sıkıca sarılıyorum Balımm <3Mucks mucks muahhhh<3 <3

      Sil
  2. Ellerine saglik canim, kolay ve saglikli bir tarif..ahh birde buraya gelse azcik bahar havasi gerci henuz kistayiz ustelik tam kis yapiyoruz bitmeyen karlarimizla:)) sevgiler iyi pazar gunu olsun canim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Emelcim gerçekten de çok kolay ve bir o kadar da lezzetli bir tarif..Ahh siz bu kışı fena geçirdiniz canım..Dondu bütün doğa adeta..Ama çok da güzel görüntüler çıktı meydana..Resimlerinde görmüştüm tablo gibi olmuş her yer..Tabi buradan bunu söylemek çok kolay , soğuğu çeken sizsiniz:)Canım ççok öpüyor ve kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum sana..İyi haftalar olsun hepimize..Sevgilerimle..

      Sil
  3. mm nefis,ellerine sağlık Zeynepcim.Bende böyle yaparım.Marine edince ayrı bir lezzeti oluyor tabii.Ama aklıma kalamar benzetmesi hiçgelmemişti hiç.Senin yakıştırman mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şuleciğim:)Baharat çok yakışıyor tavuğa:)Kalamar benim benzetmem değil tatlım..Ben tarifiyle oynadım..Orjinalinde baharatla marine edip , önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp bol kızgın yağda kızartılıyor ama biz öyle yapamayacağımız için değiştirdim bize uygun hale getirdim canım..Sevgilerimle..

      Sil
  4. Havaların ayarı gerçektende çok bozuldu ağaçlar bile şaşırmış hepsi çiçek açmış seninde dediğin gibi barajlar ap ayrı bir tehlike Allah yardımcımız olsun.
    Tavuk kalamar deyince bende ikisini bir arada kullanıldığını düşündüm meğer şeklindenmiş:)
    çok lezziz görünüyor ailecek hafif yemeye başlamanız ne güzel ah birde biz başarabilsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Bal Tatlısı Allah yardımcımız olsun , işimiz zor kuraklık devam ederse..Evet canım şeklinden dolayı:)Ama orjinal tarifte kızartma tekniği de benziyor..Yumurta ve galeta unuyla kızgın yağda kızartılıyor..Benim ki light hali oldu :)Başarırsınız canım inşallah ama biz de zoraki oldu..Eşimin sağlık sorunları sebebiyle.İnşallah siz böyle sorunlar olmadan başarırsınız..Sevgilerimle..

      Sil
  5. ellerine sağlık canım.nefris nefiss.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mutfağa Buyrun'umm:)Sevgilerimle..

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan