Ana içeriğe atla

Sucuklu Kuru Fasulye (Ar Yıldız Demir Döküm Tencerede)

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Ar Yıldız Demir Döküm Tencere


Sucuklu Kuru Fasulye

Merhabalar sevgili dostlarım.Güzel bir haberle geldim huzurlarınıza bugün.Her şey İnstagram'da Ar Yıldız 'ın düzenlemiş olduğu çekilişle başladı. #sevdiklerinizinKalbineGidenYoldaSizlerleyiz dediler ve güzel bir yıl başı etkinliği başlattılar.Ödülü de bu güzel demir döküm tencere..Hiç ümidim olmasa da katılıp şansımı denemek istedim..İnanamadım ama şans yüzüme gülmüştü..Ar Yıldız şanslı kişinin ben olduğumu açıkladı ve ben iletişim bilgilerimi verdikten çok kısa bir süre sonra hediyem elime ulaştı.Bu güzel hediye ve yıllardır sofralarımızı süsleyen diğer ürünleri için çok teşekkür ediyorum Ar Yıldız'a..


Daha önce hiç demir döküm tencere kullanmadığım için hediyemi elime alınca çok şaşırdığım belirtmeliyim..İnanılmaz şekilde ağır bir tencere..Kendi kendime soruyorum nasıl kullanacağım diye..Kısa süren şaşkınlığımın ardından internetten araştırmaya başladım..Ama önce Ar Yıldız bu tencereler hakkında ne diyor diye uğradım sitelerine...

''Demir Döküm Tencereler,
- Yüksek sıcaklıklara çıkabilir.- Isıyı yüzeyine eşit yayar.- Sıcaklığını bünyesinde uzun süre muhafaza eder ve enerji tasarrufu sağlar.- Düşük ateşte uzun süre pişirme için idealdir. - Sağlıklı pişirme için tavsiye edilmektedir.
Tüm bu özellikler, pişirme deneyimini eşsiz kılmaya yetiyor.Demir döküm yüzyıllık geçmişiyle, doğal pişirme yöntemi olarak biliniyor ve sağlıklı beslenme için tercih ediliyor.Ayrıca bu ürünler ocaktan fırına, fırından masaya sunum için de kullanılabilir şık ve canlı renklere sahiptirler. Kapaklarının da sahan olarak kullanılabilrliği, yeni nesil tasarımlarda dikkat çeken bir başka özelliktir.
Yıkamadan önce mutlaka soğumasını beklemek gerekmektedir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir.''

Evet Ar Yıldız bunları söylüyor..Hem sağlıklı , hem de lezzetli yemekler pişiriyor.Tek dikkat etmemiz gereken konu elimizi yakmamaya dikkat edeceğiz , bir de sıcakken temizlemeyeceğiz..Tencerenin her yeri eşit ısınıyor..Fırın eldiveni ya da kalın bir havluyu kullanabilirsiniz  bunun için.

  Gerekli bilgileri aldıktan sonra bu sefer ilk olarak ne pişereyim diye düşünürken sevgili arkadaşlarımdan  kuru fasulye yapma önerisi geldi.Sucuklu ve pastırmalı olma konusunda fikir ayrılıkları da oldu fakat evde sucuk olduğu için ben sucuklu yaptım.Ama bir daha ki sefere  pastırmalısını yapacağım söz :)Diyerek sizleri Zeyno'nun Mutfağına çağırıyorum..Buyrun lütfen ..


Sucuklu Kuru Fasulye Yemeği için Gerekli Olan Malzemeler:

*2 Su bardağı kuru fasulye  
Sucuklu Kuru Fasulye

* Yarım kangal sucuk

* 1 Adet kuru soğan

*3 Adet acı sivri biber

* 1 Adet domates

* 1 çay bardağı sıvı yağ

*2 Yemek kaşığı kışlık domates sosu

* 1 Yemek kaşığı biber salçası

Sucuklu Kuru Fasulye Yemeğinin Yapılışı :

Bir  gece önceden  kuru fasulyeleri ayıklayıp ,yıkayalım ve sıcak suyla ıslatalım.Ertesi gün üstünü geçecek kadar suyla haşlayalım(Ben bu gün pişirmeye karar verdiğim için haşlama süresini biraz uzun tuttum)
Öncelikle demir döküm tencereye yağı alalım ve ocağı açalım..Tencere ve yağ ısınırken  soğan  ve domatesi rendeleyip , biberleri yıkayıp büyüklüğüne göre üçe yada dörde bölelim.Sucukları halka halka keselim.Yağ ısınınca önce soğanları kavuralım ağır ağır.Sonra biberleri ekleyelim ve devam edelim kavurmaya.Biberlerin rengi dönmeye başlayınca sucukları da alalım tencereye.Sucuklar da kızarmaya başlayınca önce domatesi ardından domates sosunu ve salçayı ekleyelim..Biraz da böyle kavurduktan sonra haşlanmış ve süzülmüş kuru fasulyeleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.Daha sonra da üstünü biraz geçecek kadar kaynamış su ekleyip tuzunu da atalım ve ocağın en kısık ayarına getirelim.Benim 17 kademeli elektikli ocağımın 3. kademesinde bir saatte pişti..Lezzeti muhteşem oldu demir döküm tencerede pişen sucuklu kuru fasulyelerimin:)Afiyet olsun.




Yorumlar

  1. Canım Zeynommm çok şık tenceren en iyi günlerde kullan her zaman Şansın böyle devamı gelsin hep daim olsun canımın içi.Kuru fasulyeyi çok severim yanında da turşu ıhmm miss miss kim bilir senin elinden o harika döküm tencere de ne güzel pişmiştir afiyetle canımm çok öpüyorummm :* :* <3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Dünya Tatlısı arkadaşım benimm :)Amin inşallah hepimizin şansı açık olsun inşallah.Bu sefer sucuklu oldu ama bir dahaki sefere Sen ve Öznur için pastırmalı olacak Bi taneciğim <3Kocaman öpücüklerimi ve sevgilerimi yolluyorum sana :-)Muckss <3

      Sil
  2. oh oh bu nasıl bir güzelliktir böyle,nefis görünüyor.Ellerine sağlık canım:) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şulecim :)Öpüyorum kocaman <3 Sevgiler..

      Sil
  3. çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canımm ben de çok severim:)Sevgiyle kal..

      Sil
  4. Çok şanslısın ne güzel bir hediye güle güle kullan canım. Kuru fasulyede nefis görünüyor, ellerine sağlık, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekür ederim Feraycım :)2015 uğurlu geldi sanırım bana :-)Sevgiyle kal canım..

      Sil
  5. Ellerinize sağlık en sevdiğim lezzetlerden....sevgilerimi bırakıp sizi takibe aldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nazonunyemektarifleri :)Ben de çok severim..Sevgiyle kalın..

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan