Ana içeriğe atla

Krem Şantili kurabiye

Hamurişleri

Kurabiye Tarifleri

Krem Şantili Kurabiye

 Krem Şantili Tarifler
Krem Şantili Kurabiye

Merhabalar sevgili dostlarım..13 günlük bir aradan sonra yeniden buradayım...Sevgili eşimin rahatsızlığı sebebiyle ayrı kaldım sizlerden..Bugün Krem Şantili Kurabiye tarifiyle geldim ama önce sizlere eşimin rahatsızlığından bahsetmek istiyorum..

Meniere  dediler eşimin rahatsızlığına..Nasıl başladığını ve neler yaşadığımızı kısaca anlatmak istiyorum size..Akşam yemeğimizi yerken kulak çınlaması başladı..Ardından baş dönmesi , denge kaybı geldi..O kadar arttı ki sıkıntısı ayakta desteksiz duramamaya başladı ..Hastaneye gidelim dediysem de ikna edemedim önce..Yatmaya hazırlanırken iyice kötüleşti..Ve hastaneye gidelim dedi sonunda..Acil servise zor attık kendimizi..Acil servise geldikten sonra tablo daha da kötü oldu..Çıkartmaya da başladı..Serum ve iğneler işe yaramadı..Bütün gece çıkarttı :(MR ve Tomogrofiler çekildi , şükürler olsun temiz çıktılar..Doktorda Meniere dedi eşimin rahatsızlığına..Gece yarısı girdiğimiz acil servisten ertesi gün akşamüzeri çıkabildik..Hemen KBB den randevu aldık .Orada da gerekli testler yapıldı..Aynı teshisi koydu doktorumuz..Menieremiş..Allah kimseye yaşatmasın bu hastalığı sevgili dostlarım.Ömrümden ömür gitti inanın.13 gündür sürüyor şikayetleri..Azaldı azalmasına ama hala tam anlamıyla düzelmedi..Çınlamaları sürüyor ..Ani hareketlerde başı dönüyor .İç kulakta bulunan dengeden sorumlu sıvılardaki basınç artışı sebep oluyormuş bu hastalığa.Ama bu basınç artışının sebebi belli değilmiş..İnternette yaptığım küçük çaplı araştırmadan öğrendim bunları..

Neyse işte böyle..Sağlık sorunları sebebiyle bir süre sizlerden uzak kaldım..Bu süreçte arayan , soran,gelen,mesaj atan tüm dostlarıma çok teşekkür ederim..İyi ki varsınız hepiniz..
  Artık tarifimize geçebiliriz..Buyrun Krem Şantili Kurabiye Tarifi için Zeyno'nun Mutfağına:)Sevgiyle ve sağlıkla kalınız hepiniz..

Krem Şantili Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler :

*1 paket toz krem şanti
*1 su bardağı sıvıyağ
*3 su bardağı un
*1 paket vanilin
*1 tatlı kaşığı paket kabartma tozu

Üzerine:

Tarçınla karıştırılmış pudra şekeri

Krem Şantili Kurabiyenin Yapılışı:

*Krem şantiyi ve sıvı yağı çırpalım.
*un,vanilin ve kabartma tozunu karıştıralım.
*Un karışımını krem şantili karışıma ekleyelim.
*Yoğurduktan sonra yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim hamurumuzu.
*Hamurumuza istediğimiz şekli verip , 160 dereceye ısıtılmış fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirelim.
*Soğuyana kadar ellemeyelim kurabiyeleri.
*Soğuduktan sonra tarçın ve pudra şekerini karıştırarak üzerine serpelim.Arzu ederseniz sade ya da pudra şekeriyle de gayet güzel oluyor.Afiyet olsun.


Yorumlar

  1. Çok geçmiş olsun. Bir arkadaşım yaşamıştı benzer sıkıntıları gerçekten çokzor...acil şifalar dilerim..
    kurabiyeler de enfes görünüyor... ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nahidecim gerçekten de çok zor bir hastalık..Şükürler olsun çok daha iyi..Kulak çınlamaları ve hafif baş dönmeleri de olsa çok iyi sayılır ..Kuarbiyeleri denemediysen mutlaka dene derim beğeneceksin canım..Sevgiyle ve sağlıkla kal canım..

      Sil
  2. Çok çok geçmiş olsun, zor hastalıkmış gerçekten ama hangi hastalık kolayki:( Rabbim kimseye vermesin, tüm hastalarada acil şifalar versin!
    Kurabiyelerde nefis görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Lezzet Dansı:)Hem de ne zor bir hastalıkmış:(Şükürler olsun geçti gitti, çok az bir şey lkaldı o da geçecek inşallah..Amin tüm hastalara acil şifalar olsun inşallah..Kuarbiyeleri beğenmenize çok sevindim, çok teşekkür ederim..Sevgiyle ve sağlıkla kalın..

      Sil
  3. geçmiş olsun inşallah bir an önce sağlığına kavuşur eşiniz. Kurabiyeler nefis olmuş, bende bir türlü deneyemedim bu tarifi, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Mehtapcım:)Şükürler olsun çok daha iyi artık..Kurabiyeleri mutlaka dene derim kolay ve pratik bir tarif..Sevgilerimle.

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim kulak sıkıntısı denge kaybı ile birleşince daha da kötü şeyler yaşamışsınız.Umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur.
    Kurabiyelere gelelim enfes 1 tane rica ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekür ederi Fatmacım:(Gerçekten de çok zor bir hastalıkmış..Allah kimseye yaşatmasın..Şükürler olsun çok daha iyi artık eşim..Kurabiyeleri beğenmene sevindim:)Dilediğin kadar alabilirsin canım..Sevgiler..

      Sil
  5. Gecmisler olsun umarim tam anlamiyla gecer .. kurabiye nefis ellerine saglik.. cok denen guzel bir lezzet bende yapmak istiyorum tabi diyetten sonra sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekürr ederim canım çok daha iyi sayılır şimdi..Ahh ben de diyete başlasam çok iyi olacak ama bir türlü başlayamadım...Yaz gelmeden verilmesi gereken kilolar var ben de ama mutlu mesut ,yuvarlanıp gidiyoruz:)Diyetten sonra dene canım,beğeneceksin..Sevgiyle ve sağlıkla kal..

      Sil
  6. Ayy tamda üstüne bastım konunun:((( Pardon beni anlattınız sandım aynı dertten bende müzdaribim..Yıllardır çekiyorum..Önce sol kulak zarım delindi tedaviyle vücut kapadı ama o gün bugündür vertigo ve menier şikayeti başladı..Baş dönmelerim zamanlı zamansız devam ediyor..kafamın içinde su motoru çalışıyor diyorum eşime bazen susuyor sanki sonra yine devam..İnt.yaptığım araştırmada insanlar bu şekilde yaşamaya alışmalıymış geçmiyormuş diye yazmışlar..Sizide üzmeyeyim tedavinizi devam ettirin peşini bırakmayın...
    Kurabiyede gözüm kaldı birini almam gerek ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Akasya Kokusu:(Sizede geçmişler olsun..Eşim şimdi çok daha iyi ama dedğiniz gibi kulak çınlamaları ve hafif baş dönmeleri sürüyor..Tedavisi bitmedi henüz..Kurabiyeleri beğenmenize sevindim..Alabilirsiniz istediğiniz kadar:)Sevgiyle ve sağlıkla kalın..

      Sil
  7. Eşine acil şifalar diliyorum inşallah en kısa zamanda tatamen geçsin ve tekrarını yaşatmasın Rabbim.Hep lezzetli tariflerle neşeli sohpetlerin olsun :))
    Bu arada şantili kurabiye çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Bal Tatlısı:)Amin inşallah bundan sonra neşeli yayınlar paylaşmak istiyorum artık eskisi gibi :-)Kurabiyeleri ben çok sevdim..Şipşak oluveriyor..Beğenmene sevindim..Sevgiyle ve sağlıkla kal canım..

      Sil
  8. çok geçmiş olsun canım.aynı rahatsızlık bendede var.dediğin gibi en az 20 gün yatırıyor.hiç kalkmadan kusmalar felan.felaket kötüdür.ALLAH kimseye vermesin.bu arada kurabiyede çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy kıyamam sana da çok geçmişler olsun..Ne fena bir hastalıkmış yaa:(Şükürler olsun daha iyi artık eşim:)Çok teşekkür ederim canım iyi dileklerin ve yorumun için..Sevgiyle ve sağlıkla kal..

      Sil
  9. Cok gecmis olsun canim .Vertigo denilen sey degil dimi o ?Esimde bir ara olmustu vertigo cok kotu bisey.Umarim tekrarlamaz ve iyilesir canim.O kadar iyi anlıyorum ki hislerini :(
    Kurabiye nefis görünüyor ellerine sağlık.
    Sevgilerimi gönderiyorum sana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vertigonun bir üst versiyonuymuş Ayşegülcüm:(Çok teşekkür ederim bir tanem..Şükürler olsun çok daha iyi..Az bir sıkıntısı kaldı, o da geçecek inşallah..Kurabiyeleri beğenmene sevindim canım..Öpüyorum kocaman..Sevgiyle ve sağlıkla kal..

      Sil
  10. Zeynocuğum öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de yaşadım Vertigoyu:( o zamanlar çalışıyordum ve işe giderken başımı eğip, çorabımı ile giyemediğimi hatırlıyorum.:( Birbuçuk ay kadar sürdü. En uzunu oydu. Gece bile uykumdan uyanıyordum başdönmesiyle. Şimdi de oluyor ama kısa süreli. Geçecek ama beterdir çok iyi anlıyorum halinizi. Bu arada kurabiyeler muhteşem.:) Afiyetler olsun canımcığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Nilgüncüm ne fena bir hastalıkmış bu böyle:(Sana da geçmişler olsun canım..Şükürler olsun çok daha iyi ama çınlamalar ve baş dönmeleri sürüyor hafif hafif..İnşallah onlarda geçecek..Çok teşekkür ederim canımcım..Öpüyorum kocaman ve sevgilerimi yolluyorum..

      Sil
    2. Ah Nilgüncüm ne fena bir hastalıkmış bu böyle:(Sana da geçmişler olsun canım..Şükürler olsun çok daha iyi ama çınlamalar ve baş dönmeleri sürüyor hafif hafif..İnşallah onlarda geçecek..Çok teşekkür ederim canımcım..Öpüyorum kocaman ve sevgilerimi yolluyorum..

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan