Ana içeriğe atla

İncir Reçeli

Ham İncir Reçeli Nasıl Yapılır

You Tube 'da Yabani İncir Reçeli

 Yeşil İncir Reçeli




Ham İncir Reçeli
İncir Reçeli


Merhabalar sevgili dostlar.Bugün nefis bir reçelle geldim huzurunuza.Abartmıyorum gerçekten de lokum gibi bir reçel olur kendileri:)Tamam ben reçel severim ama bunlar çok tatttlllıııı:)Eh her güzelin bir kusuru var elbette..Bu güzellerinden kusuru kabuğunu soymak çok zahmetli..Ama kabuğunu soyarak da satanlar var.Soyulmuş halde bulursanız kaçırmayın.Soyulmamış halde aldıysanız eldivene ihtiyacınız olacak.Soyarken akan sütü yapışkanlı ve kaşındırır ellerinizi temas ederseniz..Ha birde eşinizi dostunuzu yardım etmeye  ikna ederseniz işiniz biraz daha kolay olur:-)Ben incirleri görünce çocuklar gibi sevindim hemen aldım..Soyulamamışlardı..Eve iki kilo incirle geldik eşimle..Eşim baktı baktı ben savaşıyorum incirlerle..Yardım etti sağolsun..Benden daha hızlı yaptı soyma işini:)Benim eller küçük eldiven parmaklarının yarısı boşta,incirin yapış yapış sütüyle birleşince bir hayli zorlandım.Eşim yardım etmeseydi kaplumbağa hızıyla soyacaktım kabuklarını:)Neyse soyduk , hallettik sevdiceğimle..Ama siz soyulmuş alın,ya da az miktarda alın :)Sevgiyle ve afiyetle kalın diyorum ve sizleri Zeyno'nun Mutfağına davet ediyorum..Buyrun Yabani İncir Reçeli yapıyoruz...


Yabani İncir Reçeli Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler:
Yabani İncir Reçeli
İncir Reçeli

2 kg yabani incir(Kabukları soyulmuş)
2 kg Toz şeker
1 limon suyu
1 paket vanilin
Göztaşı
2 litre su

Yabani İncir Reçelini Nasıl Yapılır?

Kabukları soyulmuş incirleri bol suyla yıkayalım.Suyu kaynatalım ve göz taşını atalım içine karıştırıp incirleri de ekleyelim.Bir kaç dakika gibi çok kısa bir süre sonra incirleri tencereden süzgece alalım.Suyunu süzdükten sonra büyükçe bir leğene alalım.Bol suyla yıkayalım.İki elimizin arasına alıp narince sıktıralım.Sünger gibi oluyır adeta.(Şekli bozuluyor diye üzülmeyin pişerken düzelecekler.)Bu yıkama ve sıkma işlemini 4 - 5 kez yapalım ve suyun içinde bırakalım.
       *Göz taşı kimyasal bir maddedir.İyi yıkanmazsa sağlığa zararlı olur.Bu nedenle yıkama ve sıkma işlemi çok önemli.Göz taşı reçelin renginin cam gibi olmasını sağlıyor sadece.Kullanmak istemezseniz de olur.Lezzeti değişmez.

Reçelin şurubunu yapalım biz bu arada.2 litre suyun içine 2 kilogram toz şekeri koyup kaymaya bırakalım.Ne zamana kadar kaynayacak reçelin şurubu?Şurubun kıvamı artıp koyulaşacak.O zaman suyun içinde bıraktığımız incirleri iki elimizin arasına alıp narince sıkalım Hepsini sıktıktan sonra şurubun içine atalım ve incirler yumuşayana kadar kaynatalım.İncirlerin hafif diri kalması iyi olur.Dağılmasınlar yani.Limon suyunu da ekleyip kısa bir süre daha kaynatalım ve ocağı kapatalım.Ocağı kapattıktan sonra vanilyayı ekleyelim ve karıştıralım.Sonrasında reçeli temiz ve kuru kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatalım ve ters çevirip soğumaya bırakalım.Afiyet olsun.

You Tube 'da Yabani İncir Reçelinin Yapımını Paylaştım:)Bekliyorum ziyaretlerinizi:)
You Tube


 Göz Taşı  ile Yabani İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Zeyno'nun Mutfağı

Yorumlar

  1. Elinize sağlık değişik bir reçel gibi görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim evet değişik ama çok lezzetli:)Sevgiler..

      Sil
  2. Bir denemediğim bu reçel kaldı arkadaşım, ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene arkadaşım zamanı geçmeden :)Çok teşekkür ederim..Sevgiler..

      Sil
  3. İncirin böyle reçelini bir kez Çeşme'den almıştım. Ben yemem reçel eşim sevmemişti. O olgun incirin reçelini seviyor. Ama bunun rengi başka oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığınız reçelin kabukları soyulmamışsa o yüzden sevmemiş olabilir eşiniz.Bazıları soymuyor kabuklarını..Öyle sevmiyorum bende.Evet renk muhteşem oluyor:)Sevgiler..

      Sil
  4. İncir reçelini kendim henüz yapmadım. Amam çok sevdiğim bir reçeldir...Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda yap bence Nahidecim:)Çok güzel bir reçel hatta tatlı diyeceğim.Çünkü aralarda tatlı kaçamaklar yapıyorum kendisiyle :-)Sevgiler..

      Sil
    2. Kesinlikle reçelden ziyade tatlı olarak tüketilebilecek bir lezzet.. Ellerine sağlık....:)

      Sil
  5. Merhabalar, yaban inciri olmasının bir esprisi var mı? Bahçemizde kabak inciri var. Henüz meyve vermedi. Ağaç meyvelenince yapabilirim.Uygun olur herhalde? Ne dersiniz?
    Ben yeşil hastasıyım ve harika görünüyor reçel, ellerine sağlık her ikinizinde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zülalcim olmamış incir olması gerekli diye biliyorum.Ham incir olacak yani..Meyve verince ağacınız dene istersen..Çok teşekkür ederim(z) <3

      Sil
  6. aman edendim,ne güzel yenir :)
    tek kelimeyle harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh sorma yiyorum hem de nasıl üçer beşer Elit Stil:-)Çok teşekkür ederim canım.Sevgiler..

      Sil
  7. incir reçelini çok seviyorum ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ben hiç yapmadım ama görüntü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım tadı da çok güzel denemelisin :)Sevgiler..

      Sil
  9. Ellerine sağlık Zeynocum :)) bayılırım incir reçelinin her haline ve incire ;) afiyetle yiyin canim, öpüyorum çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Öznurcum ben de bayılıyorum bu reçele..İlginçtir meyvasıyla aram pek hoş değildir ama bu hali beni benden alıyor:-)Öpüyorum kocaman tatlım..Sevgiyle kal..

      Sil
  10. Ellerine sağlık Zeynepcim çook severim incir reçelini benden başka seven yok ama kendim için yinede yapıyorum. Nefis görünüyor, afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de de sadece ben yiyorum Feraycım :)Çok seviyorum lokum gibi,birer ikişer yiyorum:-)Çok teşekkür ederim canım..Sevgiler..

      Sil
  11. Rengi ne kadar güzel olmuş.Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  12. En en çok sevdiğim reçeldir canım eline emeğine sağlık Allah'tan buralar da soyulmuş hazır satılıyor ve büyük kolaylık bizler için yoksa o soyulacak kısmı off çok zorlar insanı ama sonuçuna da değiyor be arkadaşıım.şu renge şu nefasete baksana süper süper:...<3<3 çok öpüyorum canımın içi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevgiyle kucaklıyorum Bi Taneciğim:)Buralarda da soyarak satanlar var ama hepsi soymuyor işte..Ben de görünce hemen atladım aldım 2 kg:)Çok teşekkür ederim kuzum koskocaman öpücüklerimi ve sevgilerimi yolluyorum sana Dünya Tatlısı arkadaşım <3 <3 <3 Mucksss

      Sil
  13. Merhaba. Ben ilk defa yapılışını gördüm. Bildiğimiz reçellerden farklı değişik bir tat. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülşahcım:)Çok teşekkür ederim evet öyle..Özel bir reçeldir..Tatlı niyetine yenebilir..Denemeni öneririm:)Sevgiler..

      Sil
  14. Reçelle pek aram yoktur ama nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  15. Bana da soyulmuşu lazımmm.. itiraf ediyorum soymaya hiç mi hiç niyetim yok :) ayrıca rengi harika görünüyor... elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  16. Ya böyle çok ilgi çekici bir renkte görünüyor ama lezzeti nasıl acep:)

    YanıtlaSil
  17. bende çok severim ablam yapardı rengi harika elinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. çok güzel bir reçel tarifi olmul elinize sağlık
    ,

    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  19. Pek öok severim İncir reçelini biz pek hamını bulamıyoruz pazarlarda .Bulduğum zamanda asla affetmem hemen yaparım .Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  20. ellerinize sağlık. ben de reçel tüketemeyenlerdenim ama misafir için bulunduruyorum:)
    afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  21. Bayılırım. Görünce canım istedi

    YanıtlaSil
  22. Nefis görünüyor ellerine sağlık ♥ Filminden sonra incir reçelini daha çok sever oldum :))

    YanıtlaSil
  23. incir reçeli bana hep ağır gelmiştir gül ve çilek reçeli favorim :))

    YanıtlaSil
  24. Ham incir reçeli hiç yemedim annem diğer incir reçelini yapar ama çok guzel gorunuyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  25. Ham incir reçeli hiç yemedim annem diğer incir reçelini yapar ama çok guzel gorunuyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan