Ana içeriğe atla

Zeytin Yağlı Yaprak Sarması-Yaprak Dolması

Taze Yaprak Sarması

ZeytinYağlı Sarma



Merhabalar ve hayırlı haftalar sevgili dostlar.Bugün Berat Kandili..Güzelliklerle ve hayırlarla dolu bir gün olsun..Tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle hayırlı kandiller diyorum her birinize ayrı ayrı..
 Haziran ayının ilk günü bugün..Yaz geldi diyebiliriz  sanırım ama çok da iddialı olmamak gerek , zira bu yıl havalar çok enteresan..Yaz geldi dediğimiz de kış geri geliveriyor hemen :)Pazar tezgahlarınına bakarsak yaz gelmişş ama fiyatlara bakınca henüz gelmemiş gibi:-)Hala çok pahalı yaz sebze ve meyveleri..Neyse bir kaç haftaya ucuzlar herhalde..
 Bugün hemen hiç sevmeyenin olmadığını düşündüğüm Yaprak Sarmamı aldım geldim..Taze Yaprak Sarması ama..Mayhoş mayhoş,tazecik asma yaprağı..Çok severim taze yaprak sarmasını.Eminim hepiniz çok güzel yapıyorsunuz bu sarmaları .Ben de arşivim de yerini alsın istedim bu sarmaları.İki tane de kısa video ekledim bu kez.İlk kez saracak olanlar için.İlkin de taze yaprağın sarma için hazırlanması var..İkincisinde de yaprak nasıl sarılır sorusunun cevabı.İlk kez saracak olanlara amatörce minicik bir ışık tutmak istedim.Umarım faydam olur:)Eh o zaman hadi bakalım buyurun Yaprak Sarması yapmak için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım:)

Yapraklar bol su ile 3-4 kez yıkanır ve süzülmeye bırakılır.
Taze Asma Yaprağı Sarma İçin Nasıl Hazırlanır?Buyrun izleyelim..


Zeytin Yağlı Yaprak Sarması İçin Gerekli Olan Malzemeler:



  • ½ Kg Taze asma yaprağı
  • 3 Su bardağı pirinç
  • 2 Adet kuru soğan 
  • 1 Çay Bardağı zeytin yağı
  • 1 limon suyu
  • ½ Demet maydanoz
  • ½ Demet Dere otu
  • Taze nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Adet domates

Zeytin Yağlı Taze Yaprak Sarmasının İç Harcı Nasıl Hazırlanır?



Pirinçler ayıklanır , yıkanır ve üzerine kaynar su ile  tuz eklenir.Üzerine kapak kapatarak pirinçlerin yumuşaması sağlanır.1-2 saat bu şekilde bekletilir.Bu arada yeşillikleri  ayıklayıp yıkayalım ve doğrayalım.Soğanları ve domatesi rendeleyelim.Limonu sıkalım.Pirinçler yumuşayınca tuzunu ,baharatlarını,limon suyunu ve zeytinyağını ekleyelim.Rendelenmiş soğan ve domatesler ile birlikte doğranmış yeşillikleri de ekleyelim ve karıştıralım artık sarma işlemine başlayabiliriz.
Yaprakların sert ve kullanmaya çok uygun olmayan yırtık kısımlarını atmayalım.Onları tencerenin tabanına ve sarmaların üzerine kapatacağız.
Tencerenin tabanına sert yaprakları döşedikten sonra sarmaya başlayalım.İlk kez sarma yapacaksınız fakat nasıl saracağım diyorsanız You Tube videomu izlemenizi öneririm.İlk kez saracak olanlara yardımcı olacaktır:)You Tube Kanalıma Abone Olmayı Unutmayın Ama :-)




Yaprakların tamamını sardıktan sonra 2 su bardağı suyu tencerenin kenarından boşaltalım.1 limon suyu ve 1 çay bardağı zeytin yağını karıştırıp sarmaların üzerine gezdirelim parlaklık ve tat versin diye.Sonra ayırdığımız yapraklarla sarmaların üzerini kaplayalım.Üzerine uygun büyüklükte bir tabak kapatalım ve  çok kısık ateşte 40-45 dakika pişirelim.Kısık ateşte pişirmeye dikkat ediniz.Dibi tutmasın sarmaların:)Afiyetler olsun..

You Tube Kanalıma Abone Olmayı Unutmayın:)


Sarma Nasıl sarılır?

Zeyno'nun Mutfağı

Yorumlar

  1. sarmaya bayılırım ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayılırım canım :)Çok teşekkür ederim.Sevgiler..

      Sil
  2. Ellerine sağlık. Bu ara ben de sık sık sarma yapıyorum. Tazesinin lezzeti başka oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Saadetciğim :)Ben de tazesini çok seviyorum,lezzeti bir başka güzel oluyor.Sevgiler..

      Sil
  3. harika asma yaprağının nasıl saklandığı çok önemli harika bir post olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım , beğenmene sevindim:)Sevgiler..

      Sil
  4. Bizim Mutfakta da etli sarması pişti dün akşam. İster zeytinyağlı, ister etli her hali kabulümdür. Elinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim her türlü kabulümdür sarma :)Sevgiler benden de ..

      Sil
  5. sarmayı çok severim ama yemesini :) çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlıkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz zahmetli bir yemek olduğu doğrudur :)Bende çok severim .Çok teşekkür ederim.Sevgiler..

      Sil
  6. sevmeyen var mıdır ki...

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyor, elinize sağlık :) <3
    http://www.duygugoker.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Emin olun her gün pişirsem kimse itiraz etmez..Ben de etmem tabi.:) Ah bir de sarması uzun sürmese..:)
    Sizin de kabdiliniz mübarek olsun..:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki saat uğraş beş dakikada bitsin demi Nahidecim:)Zahmetli ve biro kadarda leziz.Sevgiyle kal..

      Sil
  9. tarif için teşekkürler
    Bilgilendirici Bir yazı olmuş teşekkürler.


    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim ziyaretiniz için Kasım Bey :)

      Sil
  10. ellerine sağlık canım sarma sevmeyen yoktur galiba :))

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık tam zamanı

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık, sevilmez miiii, mıknatıs gibi insanı mutfağa çeker bu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demi ama yaa :)Çok teşekkür ederim..sevgilerimle..

      Sil
  13. Olsa de yesek, diyetteysem bile hayır diyemeyeceğim nadir yemeklerden, çok severim :))
    Artık ben de takipçinizim :) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşkeee olsada yesek :)Çok teşekkür ederimTuğbacım .Sevgiler..

      Sil
  14. elinize sağlık saklama konusunda bilgilenmiş oldum.hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık.. Ben zeytinyağlı yaprak sarmasına salça koymuyorum... Saray usulu yapıyorum. Kuş üzümü ve dolmalık fıstık olmadan dolma baharatı kullanmadan asla yapmam.. Tabiki herkesin damak zevki ve usulu farklı olabilir.. Afiyetleyiyin.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Filiz Hanım.Ben de fıstıklı pek sevmiyorum.Evdekilerde aynı damak zevkine sahip olunca hep bu şekilde oluyor bizde sarmalar,dolmalar :)Sevgiler benden de..Gecikme için özür dilerim..Malum sıkıntılı günler yaşanıyor :(

      Sil
  16. tam bir klasik... sofraların vazgeçilmezi...

    YanıtlaSil
  17. Çok zor yapılıp çok kolay bitiyor. Ben de böyle yapıldığında seviyorum dolmayı. Hele bol limonlu olunca...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki saat uğraş beş dakikada bitsin değil mi:)Zahmetli ama bir o kadar da güzel:-)sevgilerimle...

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan