Ana içeriğe atla

Böğürtlen Reçeli


Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır?



Böğürtlen Reçeli Tarifi
Böğürtlen Reçeli
Sıcak..Çok sıcak bir İzmir akşamından merhabalar canlar..Mutlu haftalar dilerim her birinize ayrı ayrı..
 Mutluluk  nedir ?Yenir mi?İçilir mi?İşin sırrı hayata nasıl baktığınızda gizli..Eğer bir hayvan sever iseniz bu dostlarımıza bir kap su vermek bile mutlu edecektir sizi.doğa dostuysanız diktiğiniz bir fidan,suladığınız bir çiçek mutlu edecektir sizi.İşkolik iseniz başardığınız bir iş aynı hazzı verecektir.
Yani  özetle parayla saadet olmaz canlar :)
İçinden geldiği gibi yaşıyorsan hayatı doya doya mutlusundur.Ağlaman gerektiğinde salya sümük ağlıyorsan,gülmek istediğinde de basıyorsan kahkahayı mutlusundur.
Ha bir de çılgınca yağan yağmurda şemsiyesiz dolaşıyorsan Nirvana'ya ulaşmışsın demektir :-)Ben kızımla birlikte yaptım o çılgınlığı.Günlerdir sıcak havalarda adeta kavrulduk.Ağustos ayı bize bir hoşluk yapmış toplamış getirmiş yağmur bulutlarını.İcabet etmemek olmaz..Tam da sıcaktan bunalmışken :)Saçak altlarına sığınanlar bize biz de onlara uzaylı gibi baktık.Hangimiz normaliz der gibi.Sıcaktan bunalmışken yağmurdan kaçmak niye?Yaşasın ıslanma özgürlüğü :)Tabi bu mutluluk çok uzun sürmedi..biz eve çıktıktan kısa bir süre sonra yağmur durdu..Hemen kurudu ortalık..Yanii yaşadığımız yanımıza kar kaldı:)
Ben de sizlere güzel bir reçel tarifiyle geldim..Böğürtlen reçeli..Eşim lor peyniriyle çok seviyor..Ben en sade haliyle..Ama itiraf edeyim lor peyniriyle çok fotojenik oluyor:)Ben de o nedenle bu resmi paylaştım.Sevgiyle ve afiyetle kalınız :)


Böğürtlen Reçeli  Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler:


  • 800 Gram böğürtlen
  • 500 gram toz şeker
  • Çeyrek limon suyu
Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır?

*Böğürtlenlerin sap kısımları ayıklayıp narince yıkanır.Yıkarken zedelememeye özen gösterelim.Bol su ile bir kaç kez yıkanır ve süzülmesi için süzgece alınır.

*Süzülen böğürtlenler ; bir sıra böğürtlen , bir sıra toz şeker olacak şekilde çelik tencereye alınır.Bu şekilde buzdolabında bir gece bekletilir.

*Sabah tencere ocağa alınır önce orta ateşte (Şekerler tamamen eriyene kadar)Sonra ateşi biraz daha yükseltilir ve kaynatılır.Bu esnada oluşan köpükler alınır üzerinden..Kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra limon suyu sıkılıp reçele karıştırılır ve ocak kapatılır.Reçel tenceresi soğuduktan sonra uygun bir cam kaba alınıp üzerine temiz bir tülbent serilerek güneşte koyulaştırılır.
*Kıvamını bulan reçel temiz ve kuru kavanozlara alınır ağzı sıkıca kapatılır.
*Reçeli hemen kullanmayacaksanız kavanoz kapaklarını kaynatıp kurulayıp hızlıca kapatabilirsiniz.Afiyet olsun.

Püf Noktaları :

*Böğürtlen narin bir meyva olduğu için yıkarken  dikkatli olmak gerekli.Zedelenmemesi için.
*Reçeli kaynatırken de çok karışırmamak lazım.Karıştırmak için de tahta kaşık kullanmalısınız.
*Reçeli çok kısa süre kaynatmamızın nedeni rengini ve kıvamını korumak için.

Böğürtlen Reçeli Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Zeyno'nun Mutfağı

Yorumlar

  1. Böğürtlen reçeli hiç denememiştim.. Bu sayede ben de denemiş olurum..:) Ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım :)Dene mutlaka beğeneceksin..Sevgiler..

      Sil
  2. elinize sağlık bizim buralarda da böğürtlen çok olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Kozmetik Psikolojisi :)Çok şanslısın o zaman sizin oralarda çok ise bu nefis meyve..Burada manavlarda küçük kaselerde satılıyor..Sevgiler...

      Sil
  3. nasılda güzel görünüyor canım.nefisss.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlımm :)Sevgilerimi yolluyorum <3 <3

      Sil
  4. Canın çekti şimdi napcaz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğuma hoş geldiniz Ümmühan Hanım:)Ben size ikram edeyim reçelimden o zaman :-)Sevgiler..

      Sil
  5. Aşılı bir böğürtlenim var bahçede her yıl ondan toplar yapırdım reçelini ama bu yılki aşırı sıcaklardan sanırım meyvesi az oldu malesef. Çok lezzetli bir reçel oluyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Saadetcim.Evet gerçekten de çok lezzetli oluyor.Çok şanslısın bahçende yetiştirdiğin için bu güzellikleri:-)Sevgiler..

      Sil
  6. Bende reçeli yoğurtla yemeyi sevenlerdenim. Zaman zaman, elime hangi reçel gelirse artık bir kase yoğurtla tüketiveririm...
    Reçel güzel görünüyor, ağızlara layık. ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo yoğurdu çok seviyoruz galiba Zülalcim:)Meyveli yoğutları seviyorum ben de ama reçelle denemedim hiç.Yarın deneyeceğim senin gibi:)Sevgiyle ve sağlıkla kal ..

      Sil
  7. Böğürtlen dutun irisi gibi çarşı pazarda satılan mayhoş meyve midir? O değilse nerede satılır? Görünrü gerçekten nefis dediğiniz gibi hele peynir- reçel birlikteliği. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen İlhan Bey kara duta çok benziyor görüntüsü.Daha irisi gibi :)Mayhoş bir meyve.Burada çarşıda pazarda satılıyor ama ben size cevap yazmayı geciktirdiğim için zamanı geçti.Özür dilerim gecikme için.Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  8. Böğürtleni çok severim reçelini de yaparım gerçekten çok güzel olur. İçinde o kıtırları çok seviyorum, bir de biraz eksi oluşu reçeli daha güzel yapıyor. Harika görünüyor. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de mayhoş meyvelerin reçellerini çok seviyorum :)Çok teşekkür ederim.Sevgiler..

      Sil
  9. Ellerinize sağlık. Böğürtlenle yapılan herşeyi seviyorum. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet tadının yanında rengini de çok seviyorum ama:)Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan