Ana içeriğe atla

Waffle Pastası

Waffle Pastası


Güneşli  bahardan kalma bir güne merhaba dedik biz İzmirliler..Ben de sizlere kocaman bir merhaba diyorum..Şubat ayında olmasak tişörtlerle gezeceğiz neredeyse,ama Şubat ayına saygımızdan terleyerek de olsa kabanlarımızla geziyoruz dışarıda:)İzmir'in kışı bitti gibi..Artık bundan sonra yapsa yapsa bolca yağmur çamur yapar ve ısınır havalar..Isınır dediysem de bakmayın lafın gelişi öyle dedim..Bahar havası var dışarıda zaten:)Seviyorum böyle havaları..Tabiattaki canlanmayı izlemek hoşuma gidiyor..Çiçek açan , mis gibi kokular yayan ağaçlar neşelendiriyor , canlandırıyor insanı..Manav tezgahlarına yansıyor hemen bu canlanma.Çilekk..Evet çilekk ne güzel bir meyvadır o öyle..Rengiyle kokusuyla nasıl yakışır pastalara, tatlılara değil mi??Ben de gerekeni yaptım hemen..      Çilekleri görüpte başımı çevirmek olmaz dedim.Aldım hemen bir kasecik..Aklımda da waffle yapma fikri vardı..Ben bir tık daha ileriye götüreyim  dedim ve  waffle dan pasta yapıverdim..Nasıl oldu derseeniz biz bayıldık..Pastamızın kremasını da Söke Un'un 50. yıl şerefine yolladığı birbirinden lezzetli olan pudinglerinden vanilyalısıyla hazırlayıp kremşantiyle de çırptım.Teşekkürler Söke Un.Ayy tarif vermeye başladım farkında değilim iyi mii:)Hadi  sizi tarifimi vermek üzere Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun..

Waffle İçin Gerekli olan Malzemeler:
3 Yumurta
1 Paket Vanilin
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çimdik Tuz
2Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağıından 2 Kaşık Fazla Süt
2 Su Bardağı Un
Çeyrek su bardağı Sıvı Yağ
Waffle

Kreması İçin Gerekli Olan Malzemeler:
1 Paket Söke Un Vanilya Aromalı Puding
750 ml Süt
1 Paket krem Şanti
Süslemek için de bir miktar Çilek

Waffle Pastası


Yapılış:
Yumurta akını ve sarılarını birbirinden ayıralım ve yumurta akını vanilyamızın yarısıyla köpük köpük olana kadar çırpalım..Başka bir kapta da yumurta sarılarını ve toz şekeri birlikte çırpalım..Yumurta akının içine kalan vanilyamızı ,kabartma tozunu,sütü,yağı,tuzu ekleyip çırpaya devam edelim..Daha sonra da yumurta sarılarımızı da ekleyelim yumurta akına..Çırpalım tekrar..Hamurumuz hazırdır artık..Waffle makinemizi ısıtalım ve birer kepçe her iki haznesine de dökelim ve kapağını kapatalım makinemizin..Kokmaya başlayıca bakalım kızarmışmı diye..Benim makinemde bir yüzü iyi kızardığı için çevirdim alt üzt yaptım pişerken:)Bu ölçüyle ben de 9 parça waffle çıktı..Ben de 8 parçasını pastama kullandım..Kalan bir paçayı da prensesim Nutella sürerek afiyetle tüketti:)..
  Gelelim kremamızaa..Pudingimizi tarifimize göre pişirip soğutuyoruz..Soğuduktan sonra da toz haldeki kremşantiyle çırpıyoruz..Kremamız da hazır artık..Wafflelarımızın 4 tanesini bir borcama sıralayalım üzerini kremayla kaplayıp dilimlediğimiz çileklerimizi döşeyelim ve çileklerimizin üzerini yine kremayla kaplayıp kalan wafflelarımızı da üzerine ekleyelim..pastamızın üzerini de kramayla kaplayıp çileklerle süsleyelim..Sonra da afiyetle yiyelim..Sevgiyle ve afiyetle kalınız:)



Yorumlar

  1. Şeker sen de ben gibi başlık yazımızda hemen başlıyoruz değilmi tarifi farkında olmadan bir yandan yazmalara.Ahh Zeynom tatlım balım ahhh şimdi orada yanında olmak vardı nasıl da güzel olmuş pastan benim içinde ye canımın içi sizlere afiyetler olsun seni çok çok çok bir sürü öpüyor sarılıyorum bal şekerlim muckkkk.<3<3

    YanıtlaSil
  2. Evet evet Dünya tatlısı gerçekten de öyleyiz yaa:)İçimiz dışımız bir işte ne yapalım değil mi:)Tatlişim benim ah sen buralarda olsan var yaa ne güzel olurdu..Ahh keşkee..İzmir'e gelsen ne güzel olur..Bir bahane bul yarat gel buralara Tatlişim..Çok çok teşekkür ederim canımın içi..Koskocaman bi sürü bi sürü öpüp sımsıkı sarılıyorum sana Dünya tatlısı Tatlişimm <3 <3mucksssss

    YanıtlaSil
  3. Afiyetle Zeynocum harika pastayı yemişsinizdir, hazırda olunca nasılda ağzı sulanıyor, burda olsaydıda yeseydik. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Feraycığım:)Gel birlikte yiyelim arkadaşım.Sevgilerimi yolluyorum sana..

      Sil
  4. Canım Antalya içinde bahsettiğin şeyler mevcut..Hatta bugün kadının biri kaşe mont giymiş ona bakarak ben iyice terledim :)Bugun dışarısı çok sıcaktı ,kısa kollulara geçilmiş bile :)
    Pasta nefis olmuş canım yaa..Orada olsaydık yemene yardımcı olutduk :) ellerine sağlık canım , afiyet şeker olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya'ya da gelmiş bahar demekki Ayşegülcüm:)Bahar ayları çok güzel oluyor ama bakalım yazın sıcaklar bastırınca ne yapacağız.:-)Ayy ne güzel olurdu vallahi yardımcı olsaydınız bize Ayşegül'üm yaa <3 <3Çok teşekkür ederim canım kocaman sevgilerimi yolluyorum sana :)

      Sil
  5. waffle çok duydum ama hala tatmadım:) pasta harika gözüküyor eline koluna sağlık Zeynocuğum
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdeciğim bir İzmir kaçamağı yapsan ben sana yaparım ellerimle arkadaşım:)Çok teşekkür ederim canım..En içten sevgilerimle..

      Sil
  6. Waffle'i çok severim zaten pastası da muhteşem görünüyor. Çilekli çilekli harika. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hülyacığım:)Gerçekten de çok keyifli oldu bu haliyle.Benim Prensesim tam bir Waffle tutkunu:)Ben de o neyi seviyorsa yapamaya özen gösteriyorum her anne gibi:-)Bu haliyle de dene canım..Sevgilerimle..

      Sil
  7. mm tam benlik.süper.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şuleciğim:)Sevgilerimle tatlım:)

      Sil
  8. çok beğendim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Mutfağa Buyruncum:)Sevgilerimle..

      Sil
  9. Aynen Zeyno şubat ayına saygımızdan kaban giyiyoruz :))) zira mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor havalar ve bizi bu havalar hasta ediyor sanırım. Waffle muhteşem görünüyor canım ellerine sağlık, afiyetler dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygıda kusur etmeyiz Şubat ayına değil mi Öznurcuğum:-)Havalar acayip derece de ayarsız..Dikkat edelim de hasta olmayalım..Çok teşekkür ederim tatlım , beğenmene sevindim..Kocaman sevgilerimi yolladım sana:)

      Sil
  10. Çok çok güzel olmuş. Hiç evde yapmadım. Hatta makinasını bile almadım. Ama bunu görünce yapmadığıma hayıflandım..sevgiler Zeynom.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuslatcığım zamane gençlerinin yeni tutkusu bu Wafflelar:)Bizim ev de de bir genç kız olunca öğrendim bende yapmayı:)dene derim..Kocaman sevgilerimle canım:)

      Sil
  11. Çok güzeller elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz Sevgili Bence Yemekler:)Çok teşekkür ederim..Sevgilerimle..

      Sil
  12. çok güzel bir tarif olmuş :)Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Büşracığım:)Sevgilerimle..

      Sil
  13. Çok farklı bir tarif, elinize sağlık.

    YanıtlaSil

  14. Merhaba :) Ellerine sağlık nefis görünüyor. Siteni inceledim de harika tarifler var. Akşama takibe alacağım işyerinde GFC yasaklı maalesef :( Benim bloğuma da beklerim.

    Sevgilerimle...

    http://blogkizsalseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Kızsal Şeyler Blog:)Sevgiler..

      Sil
  15. Bayildim şahane gorunuyorlar ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gül Tasarım :)Sevgiyle ve sağlıkla kalın..

      Sil
  16. Çilekler de taze taze çıkmaya başladı. Bol bol çilekli pastalar yapılacak. Bu nefis pasta da onlardan biri. Harika olmuş.

    YanıtlaSil
  17. OFFF çok güzel olmuş hemen yemelik...

    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  18. ne güzel ne kolay bir pasta olmuş göz kamaştırıyor doğrusu sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan