Ana içeriğe atla

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri

Enginar Yemekleri

Zeytinyağlı Enginar



Zeytinyağlı Enginar
     Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)
       Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..
           Malzemeler:
8 tane enginar çanağı
1 Adet kuru soğan
1-2 Dal taze soğan
Dereotu
Yarım limon suyu
1 Çay bardağı zeytinyağı
2 Tane kesme şeker
1 Yemek kaşığı un
Tuz
Zeytinyağlı Enginar

  Yapılışı:
Benim enginarlar dondurucuda olduğu için öncelikle limonlu suda kısa süre kaynatıyorum..Ama taze enginardan yapacaksanız bu aşamayı geçebilirsiniz..Sonra kuru soğanı rendeleyip zeytinyağıyla bir iki çevirelim ve ince ince kıydığımız taze soğanlarımızı ekleyelim..Soğanlarımızı kavurduktan sonra enginarları da ekleyelim(Benim enginar çanakları büyük olduğu için böldüm, eğer sizinkiler küçükse bütün olarak da yapabilirsiniz..Çok da güzel görünür o haliyle de) , kavurmaya devam edelim..Biz bu arada limonumuzu sıkalım üzerine tuz  ve unu ekleyelim iki bardak kadar da su ilavesiyle iyice çırpalım ..Unumuzu eritiyoruz bu şekilde..(Un eklemeden de olur ama ben suyunun hafif kıvamlı olmasını seviyorum).Unlu suyumuzu ve kesme şekerimizi de ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım..Enginarlar yumuşayana kadar pişsinler..Ocağı kapatmaya yakın bir tutam dereotunu  ince ince kıyalım ve ekleyelim tenceremize ve altını kapatalım..Servis yapacağınız zaman üzerine mutlaka dereotu kıyın. Sevgiyle ve afiyetle kalıınız:)

Yorumlar

  1. Hatırlıyorum yazdan atmıştın enginarları dondurucuya ohh misss gibi afiyetler olsun tatlım ben de bu hafta alacaktım da ev de olmayacağız diye vaz geçtim artık geldiğimde alır pişiririm bizde de çok sevilir ellerine sağlık tatlım canımm Zeynom çok öpüyorummmm muckkkk.<3z3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet Tatlişim bir tanem çok iyi hatırlıyorsun:)Nasıl da savaşmıştım o enginarlarla:-)Ama elime yapıştı bu kış..Allah tekrarını nasip etsin inşallah:)Koskocaman öpüyorum bir tanecik Tatlişimi bende..Sevgiyle sarıp sarmalıyorum balım <3 <3Mucksssss

      Sil
  2. ELLERİNİZE SAĞLIK. Hiç pişirmedim. Denemeliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nursevincim bence de denemelisin..Çok lezzetli ve sağlıklı bir sebze , üstelikte karaciğer dostu:)Sevgilerimle canım..

      Sil
  3. hiii:))çok severim..bayılırım hatta...bu sene henüz yapmadım...eline sağlık Zeyno'cuğum, afiyet bal olsun....sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel canım hadi çık gel İzmir'e Müjdeciğim hadi:)Birlikte yiyelim ne güzel olur:)Çok teşekkür ettim canımcım..Kocaman sevgilerimi yolladım sana:)

      Sil
  4. Aydinlik guzel gunler olsun..enginar da hic denemedigim yemek cesitlerindendir..eline saglik z.yaglisida miss gibidir , sen yap ben yemeye gelirim :)) eline saglik Zeynepcim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Emelcim inşallah:)Vallahi öyle canım zeytinyağlı çok güzel oluyor, yani ben çok sevdiğim için öyle olduğunu düşünüyorum:)Gel sen yaparım tabiki Dostbahçeme:)Sevgilerimle canım <3 <3

      Sil
  5. bende sezon açılışını geçen hafta yaptım, enginarlar bu sene erken çıktı piyasaya, ellerine sağlık , güzel günlerde de güzel yorumlar yapmak kısmet olsun, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Mehtapcım inşallah canım o güzel günlere çok ihtiyacımız var..Enginar çok erken çıktı demi ben de bana mı öyle geliyor diyordum:)Teşekkür ederim canım ..Sevgilerimle..

      Sil
  6. Zeynom enginar müthiş:)) Manzarası bile yetiyor arkadaşım. Bu sene erken başladı enginar hem de geçmiş senelerdeki kadar pahalı da değil. Bilirsin ilaç gibidir bu sebze karaciğer dostu. Enginar ve kayısı kompostosu yiyerek karaciğerini yenileyen çok tanıdığım var. Bu sene tedaviye erken başlıyoruz yani:)) Ellerine sağlık güzel dost.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncümm enginar candır cann:)Değil mi:-)İlaç ve viitamin deposu bilmezmiyim hiç..Artık eşime de yedirebiliyorum çok mutluyum o yüzden:)Aynen canım enginar tedavisinin tam zamanı..Çok teşekkür ederim canımcım..Kocaman sevgilerimi yolladım sana :)

      Sil
  7. Bu ülke hepimize yetiyor ve provokatörler hortlamadığı müddetçe güllük gülüstanlık yaşıyoruz kürt,türk,alevi ,sünni,açık,kapalı ama işte tamda bundan rahatsız olanlar var bizi bölüp parçalamak istiyorlar herkes aklı selim olmalı Allah yardımcımız olsun.
    Zeytin yağlı enginar çok güzel görünüyor ben ne buzluğa koyuyorum nede mevsiminde alıyorum bizde çok nadir pişer ama çok sağlıklı aslında bol bol almak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Bal Tatlım kimsenin gücü yetmeze bölmeye bizi..Bu ülke kolayına kurulmadı , kolay kolay da bölünmez..Bak yarın seçim var..Halk karnesini verecek partilerin..Kim neyi hak ettiyse ona gidecek oylar..Kazasız belasız iyi olan kazansın..Ülkemiz kazansın:)Enginarı sık pişirmek gerek aslında karaciğer dostu bir sebze...Arada sırada olsa da dene derim ama sevmiyorsanız bir şey diyemem elbette:)Sevgilerimi yolladım canım..

      Sil
  8. Canım ellerine sağlık her gün olsa yerim,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Deryacım vallahi:)Hani hergün olsa yerim hiç sesimi de çıkartmam:-)Teşekkür ederim canım..sevgilerimle..

      Sil
  9. Bugün sitenin önündeki pazarda bütün bahar ve yaz sebze, meyveleri vardı. Dediğiniz gibi enginar da bu sene gene bol olacak anlaşılan. Tarifiniz nefis ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlhan Bey:)Bol olsun enginar bol , çok severim çünkü:-)

      Sil
  10. Enginar kadar güzel sebze var mı? Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yok Pembe Kekikcim:)Enginar candır can:)Çok teşekkür ederim..Sevgilerimle..

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan