Ana içeriğe atla

Kokostar Pasta

Kokostar Pasta Nasıl Yapılır?


Hindistancevizli Pasta
Kokostar Pasta


Merhabalar sevgili dostlarım.Nefis bir pasta tarifiyle başlamak istedim  yılın ilk yayınına :)Pastacılık kursuna başladım bu yıl ,denediğim tarifleri paylaşacağım buradan.Bu nefis pastayı da kursda yaptık,evde denedikten sonra paylaştım.
Tatlı yiyelim,tatlı konuşalım yani :)Anlaştık değil mi😇😇2017 den huzur ,sağlık mutluluk hepimizin beklentisi bunun yanında verilmek istenen kilolara bye bye demek hiç fena olmaz😇😇.Yapılmak istenen işler,alınmayı bekleyen evler,arabalar,kurulan hayaller,kazanılmayı bekleyen sınavlar v.s...Hepimizin büyük beklentileri var bu seneden,inşallah hepimizin tüm dileklerinin gerçekleştiği huzurlu,mutlu bir yıl olur 2017💓💓
Anlaştığımıza göre  Kokostar Pastamızı yapabiliriz artık, buyurun Zeyno'nun Mutfağına Kokostar Pasta yapıyoruz😙😙

Keki için Malzemeler:

3 yumurta
2 cay bardağı seker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı kakao
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 çay bardağı un

Kekinin Yapılışı:

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Diğer sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.En son un, kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyip yağlı kağıt serili kelepçeli  kalıba döküp 185 derecede 25-30 dakika pişirelim.
Keki Islatmak için:1 çay bardağı süt (Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine döküyoruz)

Hindistan Cevizi Kreması:

2,5 Su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
200 gram hindistan cevizi
2 paket vanilya

Kremanın Yapılışı:

Süt,irmik ve şekeri sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Ocaktan aldıktan sonra içine tereyağ ve vanilyayı ekliyoruz.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra hindistan cevizini ekleyip , karıştıralım.Oldukça katı kıvamlı bir  krema olacak, o nedenle hemen kekin üzerine yayın.
Soğuduktan sonra da üzerine eritilmiş çikolatayı döküp yayın.

Çikolata sosu için:

150 gram bitter çikolata
150 gram sütlü çikolata
Çikolatalar kırılır ve benmari usulü eritilir,iyice eridiği zaman pastanın üzerine dökebilirsiniz.Pasta tamamen soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan çıkartabilirsiniz pastayı.Afiyet olsun.Sevgiyle ve sağlıkla kalın..
Hindistancevizli Pasta
Kokostar Pasta

Kokostar Pasta Tarifi
Zeynonunmutfagi.com

Yorumlar

  1. Nam nam çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Oyyyy benim tatlım kendi gibi tatlı mı tatlı pastalar yapmış bana hiç haber vermeden yemiş bitirmiş.Bir tanem eline emeğine sağlık her zaman ki gibi nefis görünüyor,afiyetler olsun çok öpüyor sarılıyorum bir tanemmmm.<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah benim bi taneciğim gelmiş hoş gelmiş <3 <3 Ben sana yaparım kuzucum gel sen buralara da bak neler neler yapıyor Zeynocuğun sana <3 <3 Koskocaman öpüyorum seni ve sevgiyle sarılıyorum Dünya Tatlısı Tatlişkom <3 <3 Sevgiyle ve sağlıkla kal kuzum.Muckssss <3(Şu emojiler yorumlara da gelsin yaa değil mi:) )

      Sil
  3. Zeyno nede güzel dilemissin yazmışsın yeni yıl dileklerini isteklerini tümü gerçekleşsin isteklerimizin dileklerimizin..pasta nefis gözüküyor acaba yapsammiki dedim benim kelepçeli kalıp biraz büyük bu ölçü az gelir sanırım ama deneyecegim..ellerine sağlık kursta başarılar..aman kiloları boşver hem sen oldukça iyisin inan bana sevgiyle kucakladim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostbahçem Emel'imm <3 <3 Hoşgeldin canımın içi..İnşallah güzel bir yıl bizlerle olsun canım.Senin için kalıbımın çapını ölçtüm şimdi ,24 cm canım.Eğer aynı ebatlarda ise tam gelecektir.Çok teşekkür ederim canım güzel dileklerin için..Ah ama kilolar..Kilo kilo gelip gram gram giden kilolar :)Çok memnun değilim ama bakalım ne zaman zayıflamak için çaba sarfedeceğim :)Kocaman öpüyorum ve sevgiyle sarılıyorum sana,kal sağlıcakla canım..

      Sil
  4. Görüntüsünden lezzeti anlaşılıyor.. Harika bir pasta. Ellerinize sağlık...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım <3 <3 Sevgiyle ve sağlıkla kal tatlım <3

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan