Ana içeriğe atla

Turp Otu Salatası

Turp Otu Salatası
   



 Güzel bir hafta sonu sizlerle olsun sevgili dostlar..Enerjiniz tavan yapsın...Muhabbetiniz bol olsun..Elbette aynı dilekleri kendim içinde diliyorum:))Malum Cumartesinin ilk saatlerinde yazıyorum bu yazıyı..Yazımı tamamlayıp , uyuyacağım (yani öyle olmasını umuyorum doğal olarak saat 02 15 itibariyle... ama nedense benim uyku firarda..Görenlerin yada yerini bilenlerin insaniyet namına bana yollamalarını rica ederimmm:)))
     Dünden beri İzmir 'de havalar pek havasında değil..Bulutlar pek bi başına buyruk..Bir bakmışsın yağmur yağıyor  hışım gibi ; bir bakmışsın hızını alamamış doluya çevirmiş hırsla camlara vuruyor:))Hoş benim için mahsuru yok yani çok severim yağan yağmuru izlemeyi.Hele sokak lambasının ışığında yere düşen yağmur damlalarını izlemeye bayılırım... Öğrencilik yıllarımda seyretmekle yetinmez bir de yürürdüm yağmurda şemsiye varken elimde , şemsiyeyi açmadan:)Ama artık yaş 4 onluk olunca şemsiye kullanmaya da başladım ufaktan ufaktan:)
      Cuma çoktaaann cumartesiye devretti günü ama ben genede sizlere hayırlı cumalar dilemek istiyorum..hepinize hayırlı cumalar canlar:)Bizde yıllardır cuma akşamları bir ritüel gibidir..Babanişkomuzda yenen akşam yemeği sonrasında ananişkomuzda çay ve kahve faslı olur..Bu durum o kadar gelenekselleştiki artık kızlarla aramızda köşke çıkıyoruz muhabbetine kadar vardı iş..katılamayacak olan mazeret bildirir oldu yanii..Bahsettiğim köşk cumhurbaşkanlığı köşkü:)Eşimin babasını yıllar önce kaybettiğimiz için babanişkonun köşkünde Başbakanda Cumhurbaşkanı da o..Ananişkoda ise Başbakan babacığım , Cumhurbaşkanı da anneciğim:))Onlar bizim gönlümüzün köşkünde başköşedeler..Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin onlara..
   Bu cumada tıpkı diğer cumalar gibi geçti..Babanişkomuzda güzel bir akşam yemeği  yedik..Babanemiz Girit kökenli olduğu için otlarla arası baya iyidir..Bende ondan öğreniyorum birbirinden lezzetli otları..Bu akşamda menümüzün yanında turp otu da vardı..Ana menüde dana şinitzel vardı..Zeytinyağında marine edilmişti..tabiki herzaman olduğu gibi sevgili eşim ve bir tanecik kızm İlkim turp otuyla  hiçbir temasta bulumadı:))Doğal olarakda babanişkoyla ben gereken ilgi ve alakayı gösterip saygıda kusur etmedik bu lezzetli ota:))Evveetttt şimdi de nasıl yapıldığına geçelim artık değilmi???E hadi o zaman

Turp Otu salatası
                 


MALZEMELER:

Turp otu
Tuz
Limon
Zeytinyağı


YAPILIŞI:
Turp otunun kök kısımları kesilip temizlenir..yapraklarının uçlarından da az bişey alınır..Sirkeli suda kısa bir süre bekletilir sonra güzelce yıkanır..Tencerede suyumuzu kaynatıp , tuzumuzu ekliyoruz..Sonra güzelce temizlediğimiz turp otumuzu tencereye atıyoruz..Burada işin püf noktası tencerenin ağzını kapatmıyoruz çünkü kapatırsak rengi sararır otumuzun..Yumuşayınca otumuzu servis tabağımıza alıp üzerine zeytinyağı ve limon gezdiriyoruz..Sonra da afiyetle yiyoruz..Sevgiyle ve afiyetle kalınız:))


Yorumlar

  1. Ellerine sağlık Zeynom.... O kadar çok severim ki kendisini bir egeli olarak etle otu aynı sofraya koysalar ben hemen ota saldırırım :))hele pazara çıktığımda soluğu ot satan teyzelerin yanında alıyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o ot satan teyzeler yokmu Elifcim bende de durum senden farklı değil canım hele bir de karnım da açken yanaştıysam o tezgaha hepsini alasım geliyor canım:))

      Sil
  2. Zeynocum bizim buralarda hiç yoktur,ama İzmirde yemiştim ,çok güzeldi..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Egemizin en güzellerinden, kendilerine bayılanlardanım, ben sosunu hazırlarken içine bir diş de sarımsak katıyorum. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Bende bir dahaki sefere sarmısaklı deneyeyim o zaman mutlaka çok güzel oluyordur..Brokoliye yapar annem seninki gibi sarmısak , limon ve zeytinyağlı sosu..çokta güzel olur..işk fırsatta turp otunda da deneyeceğim canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Turp otunu görür de yorum yazmazmıyım hiç :)) hele de İzmirliysek.
    Ellerinize sağlık, yazı diliniz de bir o kadar keyifli.
    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM sevgili lEZZET SENFONİSİ:)Beğenmene sevindim..Hoş geldin bu arada..Sevgiler..

      Sil
  6. MMMM gel de yeme turpotu,cibez,radika...... Egeli olupda ot sevmeyen var mı?Ellerine sağlık Zeynocuğum,babamda otları sarımsaklı sever bencede bir kere az sarımsakla dene istersen,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah eveet Fezuşum yaa nasıl güzel olur hepsi..Arada sevmediklerimde oluyor ama genellikle sevgiyle kucaklıyorum tüm otları:))ay aklıma ayvalıktaki halimiz geldi yaa..Malum orası tam bir cennet..Meze ve zeytinyağlı sevenler için tam yeridir orası..Bizde oraya gittiğimizde gözümün döndüğünü hissettim o meze dolaplarını görünce:))Bu arada sarmısaklı da deneyeceğim en kısa zamanda..Kocaman öptüm seni:))

      Sil
  7. Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor. Bendeniz de çok hoşlanırım sokak lambasının ışığının altındaki yağmur damlalarını seyretmeye. Sevgiler, selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canımm:))Sokak lambasının ışığında ne güzel de dans eder yağmur damlaları öyle değilmi??Bazen ahesli ahesli bazende bardaktan boşanırcasına:))ama çok keyif verir bana bu manzara:))Sevgiler canım..

      Sil
  8. Canım Zeynommm ellerine sağlık tatlım .Turp otunu çok duydum methini lezzetini de ama hiç yemek nasip olmadı .Sizlere afiyetler olsun canımmm Çok öpüyorummm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Vişnabımm:))Vişne Şurubum:))Bu arada adının anlamını da öğrendim google amcadan:)inşallah birliktede tadımını yaparız bu leziz otun tatlımm..Kocaman öpüyorum seniii:))

      Sil
  9. Arkadaşım gayet şifalı bir lezzet olduğu belli... Bu turp otu izmire ait bir ot mu onu merak ettim .....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Handecim çok şifalı bir ot doğadan gelen diğer otlar gibi..Ege bölgesine ait bir ot diye biliyorum ben..Sevgiler tatlımm:))

      Sil
  10. yemekleri yaparken:çocuklar sever mi,eşim yer mi .....ara sıra da senin gibi kaçamaklar yaparım,bu otu yemedim,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de durum çok farklı değil Mazescim:))Çok sevdiğim bakla , kereviz ve benzeri pek çok yemeği senede birkaç kez yapıyorum:))Hepimizin severek yiyeceği yemekler yapmaya özen gösteriyorum..Arada da böyle kaçamaklar iyi oluyor elbette:))Mutlaka dene sende çok beğeniceksin canım..Sevgiler..

      Sil
  11. İlk defa böyle bir otu duydum Ege'de olmak varmış iç anadolu da hepsi varsa da ben bilmiyorum, çok ilginç bir lezzet olsa gerek çok merak ettim, İzmir'e gittiğimde bakınacağım. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancım Ege bölgesinde çok yaygın olarak bilinir ama içanadoluda varmı??hiç duymadım canım..Yolun İzmir'e düşerse mutlaka dene canım..Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan