Ana içeriğe atla

17 Aralık Depremi!!


Merhabalarr hepinizee..Umarım iyisinizdir hepiniz..Her an değişen gündemi , istifa eden 4 bakanı , ayyuka çıkan yolsuzlukları izlemekten ve benim ayakkabı kutumda neden dolarlar yok, niye sadece içinde ayakkabı var diye hayıflanmalarımı saymazsak iyiyim:)Bakalım bu durum nerelere varacak.evlerden çıkan para sayma makineleri..Ayakkabı kutulaından çıkan dolarlar..İstifa eden Bakanlar, Başbakan da istifa etmeli diyen  bir başka Bakan..Okyanus ötesinden gelen beddualar..Değişen savcılar..Bu Ülke de bir ilk!!Tarihi bir dönemden geçiyoruz.Aydınlık bir gelecek bırakabiliriz umarım evlatlarımıza..Birçırpıda aklıma gelenler bunlar özetle..Benim bu günler için yorumum , Lale Devri bitti!! Olabilir..AKP hızla dağılıyor!!
  Bu yaşananlarla ilgili ciltler dolusu kitaplar yazılabilir, yazılacaktır da zaten..Ekşi Sözlük mizahi bir dille kronolojik olarak sıralamış 17 Aralık depremini..Bakın isterseniz..
     Ortalık böyle toz dumanken aralarda bir habere takılıdı gözlerim..Yüreğim sıkıştı , gözlerim doldu..Ayaz Bebeği duyduğumda..Ayaz Bebek adı gibi Ayaz yüzünden ölmüş..Evet evet zavallı bebecik 2013 Türkiye'sinde soğuktan zatürre olmuş ve ölmüş!! Ayaz bebeğin de hakkı üzerinizde!!Bilin istedim bir anne olarak..Benim vicdanımı sızlattı, hiç görmediğim ve göremeyeceğim Ayaz Bebek!!Ya sizinnn??!!



Yorumlar

  1. Canım Rabbimden tek isteğim bizlerin layık olduğumuz şekilde yönetilmemiz eşit olmasa da insanca yaşam hakkının verildiği bir Türkiye hayalim .Umarım bunu bize hangi parti verecekse artık versin de bitsin bu sıkıntılarımız diyorum.Ben burada rahat iken doğuda yoksulluk varsa Ayaz bebek bu devirde zatürreden ölüyorsa sadece evinin camını taktıramayıpta naylon geriyorsa bunun karşılığında bir anne en vazgeçilmezi evladını kaybediyorsa işte ben burada yerim de hiç rahat olamam.İstiyorum herkesler insanca yaşasın yok öyle yükselrde gözümüz.Rabbim bizlere iyi günler göstersin diyorum canım ve seni çok çok öpüyorum tatlım balımm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Vişnabım aminn canımm..Bütün dileğimiz bu zaten..Herkesin en iyi şartlarda yaşaması..İnşallah dileklerimiz gerçekleşir..Kocaman öpüyorum Dünya Tatlısı:)

      Sil
  2. Zeynep'ciğim öncelikle yemek blogu olmana rağmen, ülkenin sorunları karşısında kayıtsız kalmadığını, 'bana ne yahu benim blogum siyaset değil yemek blogu hem koca koca paşaları içeri attılar başım derde girer' diye düşünmediğini görmekten o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Bir kişi bile ülke sorunlarında sesini çıkartınca bana güç veriyor, destek veriyor. Çünkü tüm diktatörler, böyle karanlık, yolsuzluk ve zulümle yönetenler sessiz vatandaşlar isterler, kimse ses çıkartmasın, herkes kendi işine baksın, siyaseti de siyasetçilere bıraksın isterler. Onun için sağol.

    Yıllar sonra kimbilir bu olayın daha bilmediğimiz neleri, kimleri kapsadığını dediğin gibi kitaplar yazacak. Umarım Deniz Feneri gibi örtbas edilmez. Daha kimbilir ne yolsuzluklar da vardır onlar da çıkar mı acaba ortaya? İnşallah söylediğin aydınlık günler de gelecek ama bunun için insanların sessiz kalmaması şart.

    Ayaz bebeğin evinin camları takılı değilmiş diye okumuştum ne dereceye kadar doğruysa:((bu soğukta camsız pencere düşünemiyorum:( ben kombili evimde bile yeterli ısınamazken nasıl sızlamaz vicdanım:((? melek oldu bu pis dünyadan kurtuldu diye teselli ediyorum kendimi:(

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdecim hepimiz aynı gemideyiz..Bu gemi batarsa hepimiz batarız..O nedenle kayıtsız kalmak çok doğru gelmiyor bana..Ben de senin yazılarını okudukça mutlu oluyorum..Fikirlerini net bir şekilde ortaya koyduğun için...Ses çıkarmazsak yapılan yanlışlıkları da kabul etmiş oluruz, itiraz etme lüksümüz olmaz...
      Eminim yıllar sonra ciltler dolusu kitaplar yazılacaktır..Ben kendime gazete arşivi hazıramadığım için pişmanım bu dönem için..
      Ayaz bebekk..Onun için çok üzgünüm..Minnacık bir bebek..Geldi dünyaya ve 40 gün sonra da çekti gitti:(Vicdansızların vicadanını umarım rahatsız etmiştir:(Sevgilerimle canım..

      Sil
  3. Gunesin dogacagi gunler yakin umuyorum..yeni yil yeni umutlarla gelsin..paylasimin icin tesekkurler arkadasim..sevgi ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yakındır Emelcimm..Umarım..Çok çirkin şeyler oluyor..Seçimler de umarım hak eden dürüst bir şekilde kazanır!!Ben teşekkür ederim yorumun için canım...Öpüyorum çok..Sevgilerimi yolluyorum sana..

      Sil
  4. Zeynom umuyorum güzel günler bizi bekliyor...Hele o ayaz bebeğe nasıl üzüldüm anlatamam:( bir taraftan bazıları paraları götürürken bir taraf parasızlıktan evinin penceresine cam taktıramıyor:((işte böyle adaletsiz bir ülkede yaşıyoruz bu yolsuzluğu yapanlara inşallah en büyük cezayı verirler ...paylaşımın için çok teşekkür ederim canım:) öpüyorum sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Elifcim inşallah yaa..İnsanın sinirlerini zıplatıyor yaşanalar..Bir anne olarak çocukların bu şekilde ölmesi çok üzüyor beni:(Hak eden hak ettiği cezayı alır ve bizlerde görürüz inşallah canım..Çok öpüyorum ve sevgilerimi yolluyorum sana..

      Sil
  5. Küçücük bir bebek? Muhtemelen bu pislik içindeki dünya için çok temizdi.:( Ailesinin ve vicdan sahibi insanların kalplerinden birer parça alarak, ebediyete uçtu gitti.:( Birileri hala, malum mülklerini satıp, paralarına para katmak için popolarını yırtmakta... Kimin umurunda Ayaz bebek yada Van'da ayakkabısız morarmış ayakları ile karda okula gitmeye çalışan çocuklar.? Onlar için Allah verdi Allah aldı demek, kısa yoldan vicdanları temize çekmek. Tanrının laneti üzerlerinde olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn Nilgüncüm aminn!!!Allah islah etsin bunları..Seçimlerde umarım hakettikleri cevabı alırlar halktan!!

      Sil
  6. yine tv lere yapışıp neler oluyor diye şaşkın şaşkın seyrediyoruz.Yüzsüzlük, hırsızlık ,kural tanızmalık normal hale gelmiş ki ekranlarda çıkıp savunanları var, vah ki ne vah güzel yurduma, kimlerin eline kalmışız...Sandık da sandık diye oturdukları koltuklara yapışanlara umarım gerekeni sandıkta gösteririz. Ayaz bebek ve daha önceki yıllarda açlıktan ölen Kübra bebek içimizi yakıyorsunuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Mehtapcım yaa..TV izlemekten haber takip etmekten çıkan yolsuzlukları duymaktan bıktık artık..Geldikleri gibi sandıkla gitsinler artık!!Ahh o çocuklar içimi acıtıyor canım..

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan