Ana içeriğe atla

Cezerye

Cezerye


Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye tatlımı tatlı , şirin mi şirin:)Topiklerle geldim karşınıza bugün de..Tatlı konuşalım amaaa  günlerdir içim daraldı  çünkü.Ülkemizin üzerindeki kara bulutlar tez zamanda dağılsın..Hatası kusuru olanalar da bedelini ödesin!!Üff yaaa tatlı konuşalım dedim ama gene dayanamadım:)
    Yıllar önce gazetelerin yemek dergileri furyası vardı..Ben de o dönemde mutfağı sevgiyle kucaklıyorum ama deneyim derseniz yok denecek kadar az o yıllarda..Bekardım sanırım , ama merakımdan biriktirirdim böyle yayınları..Hala da kıyamam tarif dergilerine..Huylu huyundan vazgeçmiyor işte..Bu huyum yüzünden koca bir çekmece dolusu tarif dergilerim oldu..Düzenlenmeyi bekleyen ajandamdan bahsetmiyorum bile:)Cezerye tarifi de o dergilerden birindeydi..Emine S. Beder'in tarifi..Havuçlu olması ilgimi çekmişti..Denemeye karar verdim vee ondan sonra da sık sık yaptım bu şirin toplardan:)Orijinal tarifinde yarım pakette margarin vardı ama ben kullanmadım...Bisküviden gelen margarin bana yeterli geldi..Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum...Hem göze hem de mideye hitap ediyor bu minnoşlar:)
   Eee denemeye karar verdiyseniz haydi buyrun bakalım Zeyno'nun Mutfağına:)

Cezerye
MALZEMELER:
2 Paket kakaolu bisküvi
1kg havuç
2 su bardağı toz şeker
3 paket vanilya
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 limon kabuğu rendesi
ÜZERİNE:Hindistan cevizi

YAPILIŞI:
Havuçların kabuklarını kazıyıp , rendenin iri tarafıyla rendeleyerek başlayalım işe..Havuçlarımızın hepsini rendeledikten sonra uygun bir tencereye alıp üzerine toz şekerimizi de ekleyelim..Ve pişirmeye başlayalım..Havuçlarımız yumuşayana kadar pişirelim..Sonra altını kapatalım ocağımızın..Bisküvilerimizi de ufalayıp atalım havuçlarımızın içine..Sonra da cevizimizi , limon kabuğu rendemizi ve vanilyalarımızı de ekleyip güzelce yoğuralım..Bütünleşsin tüm malzemeler..Sonra da hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım ve hindistan cevizi koyduğumuz bir kaba alıp her yerinin hindistan cevizine bulanmasını sağlayalım..Buz dolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz ama bir gece önceden yapmak daha iyi sonuç veriyor bence..Sevgiyle ve afiyetle kalınız..

Yorumlar

  1. Cezeryeyi çok severim. Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz bloğuma sevgili Şeniz Akgündüz:)Çok teşekkür ederim yorumunuz için..Sevgilerimle..

      Sil
  2. Zeynocuğum ellerine sağlık. Bayılırım havuçlu lezzetlere:) Bu da tam bir bomba. Epeydir yapmamıştım aklıma getirdin:) iki tane yollayıver bana:) Sevgiler güzel arkadaşım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha evet Nilgüncüğüm gerçekten de tam bir bomba,Lezzet bombası:-)Hemen yollayayım sana canımcım <3 Kocaman öpücüklerimi ve sevgilerimi yolluyorum canım:)

      Sil
  3. Aman da aman tam da tatlı krizlerim tavan yapmışken bunu gördüm yaaa olmadı şimdi bu Zeynommm harika güzel görünüyor.Ev de tatlı namına reçel ve sarella var gidim onlara saldırayım ben.Ve bu tarifini de aklıma yazdım yapılacaklar arasına canımmmınn eline sağlık olsun afiyetle ye,çok öpüyorummmm .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyamam sana ben canımm gel sen bana Tatlişim:)Dene mutlaka beğeneceksin tatlım:)Kocaman öptüm seni Dünya Tatlısı <3 <3

      Sil
  4. Canımm bende çok seviyorum cezeryeyi aynen dediğin gibi margarin ağır oluyor bende kullanmıyorum..
    Eskiden benimde tarif defterlerim vardı şimdi blogum ve arkadaşlarımın blogları olunca tarif defterlerine gerek kalmadı :) Hepimizin emeğine sağlık , sevgilerimi gönderiyorum sana...İnşallah tez zamanda dağılır bu kara bulutlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım yaa ilk denediğim de margarinli yapmıştım çok ağır gelmişti bana..Sonra margarini çıkarınca tariften bayıldım lezzetine:)Bloglarımız ve blog dostlukları çok çok güzel canım bence de..İyiki blog dünyasına girmişim diyorum sık sık bende..Amin canım inşallah çıkarız bu karanlıklardan tez vakitte..Sevgilerimi yolladım canım..

      Sil
  5. Ülkemiz için dileğine Aminnnnnnnn diyorum Zeynocuğum, valla benim de hiç aklımdan çıkmıyor, senin yaptığın gibi ülkemizi her an düşündüğümüz zaman çözüme de yaklaşmışız demektir o yüzden seviniyorum senin gibi duyarlı arkadaşlarımı okurken..
    cezerye valla bir kere sokak pastanesinden aldım tattım ama beğenmedim tadı tuhaf geldi ama belki de o pastane kötü yapmıştır seninkisi eminim güzeldir yorum yazanlar da sevdiklerini yazmışlar ben istisna kaldım....sakın kusura bakma e mi..
    eline sağlık afiyet olsun
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AMİİNN Müjdeciğim AMİİNN..Ben de seviniyorum canım net bir duruş sergileyen senin gibi dostlarmı gördükce..Geçecek illa ki geçecek bu kara günler...
      Canım pastanede yediklerine hiç benzemiyor tadı emin ol..Ben de yemiştim onlardan pek hoşlanmamıştım..Ama bu başka..Damak zevki tabiki kişiye göre değişir canım hiç kusura bakmam..Benim de sevmediğim pek çok şey var:)Kocaman sevgilerimi yolladım sana <3

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan