Ana içeriğe atla

Havuçlu Portakallı Pasta


Havuçlu Portakallı Pasta

Merhabalar canlar..Cumartesinin pazarı kucakladığı saatlerde güzel bir pastayla geldim karşınıza..İçindeki portakal ve havuçtan gelen turuncu rengiyle ve tadıyla bizim çok hoşumuza gitti bu pasta..Portakalları Finike'den geldi..Teşekkürler Finsera..Yerinden yurdundan gelen portakallarla yaptığım bu pasta çok beğenildi ev ahalisi tarafından:)Eee hadi o zaman tarifimize geçelim..Buyrun Zeyno'nun Mutfağına bakalım:)





Havuçlu Portakallı Pasta


MALZEMELER:
PANDİSPANYASI İÇİN:
5 Yumurta
5 Kahve fincanı tozşeker
4 Kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı kakao
1 Paket kabartma tozu
1 Paket Vanilin
KREMASI İÇİN:
1 Paket sakız tatlısı yada vanilyalı puding
750 ml süt
1 Poşet  krem şanti
1 su bardağı soğuk süt(krem şanti için)
HAVUÇLU PORTAKALLI PELTESİ İÇİN:
7 Su bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi  ve suyu
5 Havuç rendesi
14 Kaşık şeker
5 kaşık mısır nişastası
1 paket vanilin
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekerimizi iyice çırpıyoruz.Sonra un , kabartma tozu , vanilin ve kakaoyu birbirine karıştırıp yumurtalı karışımımıza ekleyip çırpıyoruz..Hamurumuzu kalıbımıza alıp 170 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz..Ben  pasta çemberinde pişirdim kekini..Altına yağlı kağıt serip , streç filmle sardım tamamını..Sonra üst kısmını kestim..Böylece kalıbımın alt kısmını kapattım..
 Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp enlemine kesiyoruz...3 parçaya ayırdım ben..
      Kek pişerken kremamızı ve peltemizi hazırlıyoruz bizde..Pudingimizi tarifne göre pişirip , soğumaya bırakıyoruz..Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp soğuyan pudinge ekliyoruz ve güzelce çırpıyoruz..Kremamız hazır..Geçelim peltemize..Bütün malzemelerimizi karıştırıp havucumuzu ve portakal kabuğumuzu rendeleyelim rendenin ince tarafıyla...Portakal suyunu da ekleyip alalım ocağa..Pişirelim..sürekli karıştıralım ama..Koyulaşıp kaynamaya başlayınca 5 dakika daha pişirelim ve altını kapatalım.Blendırdan geçirelim..
    .Biraz ılınınca pastamızı yapmaya başlayalım..Pastamızı peltemizle ıslatacağımız için ılıkken kullanıyoruz..Pastamızın ilk katını servis yapacağımız tabağa alıp peltemizle kaplıyoruz her yerini ,sonra üzerine krema sürüyoruz..kremanın üzerine gene pelte..Pastanın diğer katının iç tarafını gene pelteyle kaplıyoruz ve 1. katın üzerine kapatıyoruz..2.katımızı da gene pelteyle kaplıyoruz..Üzerine krema..Kremanın üzerine pelte..3.katımızın iç tarafını gene pelteyle kaplıyoruz ve 2.katımızın üzerine kapatıyoruz..şimdi pastamızın üzerini kaplayacağız ve süsleyeceğiz.Kremamızı pastamızın tüm yüzeyine sıvayalım..Kremamızı kapladıktan sonra Süsleme için peltenin bir kısmını buzdolabına koyup donmasını bekleyelim..Ben turuncu rengi çok hoşuma gittiği için bunu tercih ettim ama rendelenmiş çikolatayla yada portakal dilimleriyle de yapabilirsiniz süslemenizi..Süslemenizi de yaptıktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin mutlaka..Neden mi??Eğer bizim ahali gibi sabırsızlık yapar tadına bakmak isterseniz pasta katlarız dağılabilir:)O nedenle azıcık sabır:)Sevgi ve afiyetle kalınız..

Yorumlar

  1. zeynocuğum bu pasta harika görünüyor, hele portakallar, kakaolar renklerin uyumu çok canım çekti bir dilim ışınla bana da:)))eline sağlık canım afiyetle ye...
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdeciğimm canım benim hemen hemen ışınlıyorum canım sana <3 <3 Beğenmene sevindim..Kocaman sevgilerimi yolladım canım:)

      Sil
  2. Kaldimikaldimi geleyimmii:?:)) nefis gozukuyor Zeynepcim ellerine saglik olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel Dost Bahçem Emel'im gel hemen:)Ben sana hemencik yaparım yeniden..Çok teşekkür ederim canım..Sevgilerimi yolluyorum en kocamanından <3 <3

      Sil
  3. çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Zeyno'nun Mutfağına Sevgili Esradan:)Denemenizi öneririm görüntüsü gibi tadıda:)Sevgilerimle..

      Sil
  4. Zeynepppppppp kalanların hepiciğini sakın Emele verme bana da ayırmazsan iri 1 dilim blog dünyasında fena estiririm. Bu ne koş görüntü, tad da muhteşemdir eminim..Portakalımn içine girdiği kek zaten süperdir eminim..
    Çok öptüm canım seni, ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha Vuslat'ım Canım benimm gel koş gel hemen yenisi şipşak yaparım ben size:)Üçünüze de pay ederim..Hak geçirmem:-)Kocaman öptüm ben de seni tatlı dilli koca yürekli hatun:)

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan