Ana içeriğe atla

Cevizli Kek

Cevizli Kek


Mutfaktaki 3 poşet dolusu (toplam 30 adettir kendileri) enginar..Mutfağı  toparlarken bir taraftanda kendi kendine bıdırdayan hatta kızan bir ben  vardı dün akşam bizim evde..Hem mutfağı toparlıyorum hemde kızıyorum kendime ..''Ne diye aldın şimdi bu kadar enginarı bir anda'' diye..Enginarları almak ve taşımak mesele değil..Çünkü o esnada eşim de yanımdaydı:))Ben enginarı çok seviyorum diye o da destek oldu bana ..Zaten yanlız olsaydım 10 tanede kalırdım..Nasıl taşırdım 30 tane enginarı..Eve gelince aklım başıma geldi ama olan oldu bir kere..Enginarlar bana bakaarr ben de onlara.Dondurucu da iki tarafa birden bakar hadi diye :)).Bende ha diyorum ayıklamaya başlayayım diye ellerim ayaklarım geri geri gidiyor..Tam tüm cesaretimi topladım ilk torbayı elime aldım evin küçük hanımı gelmezmi mutfağa..Gelsin tabi hatta gelip de şu enginarların  bir ikisini de o temizlesin çok iyi olur da , onun işi zor bu yıl..Üniversite sınavına hazırlanıyor..Bir taraftan da okul..Yok yok gelmesin hiç ben yaparım..Prensesime kıyamam..tahmin ettiğiniz gibi yardıma gelmemiş aksine annesinden kek istemeye gelmiş..Enginarların etkisiyle net bir hayır çıktı önce ağzımdan:))Gel gör ki şu anneliğin mantığı yok..Evlatlarımız yumuşak karnımız..Kıyamıyoruz hiç..hayır demiş olsamda yavaş yavaş malzemeler bankoya kondu..Aaaaa hadi o zaman devamı için buyrun Zeyno'nun Mutfağına:))


Cevizli Kek

MALZEMELER:
1 Su bardağı süt
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı  ceviz

YAPILIŞI:Kekimizi yapmaya başlamadan yumurtamızın ve sütümüzün oda sıcaklığında olması gerektiğini hatırlatmak isterim..Yumurtayla şekerimizi bembeyaz olana dek çırpıyoruz yüksek devirde.Sonrasında sırasıyla sütümüzü ve yağımızı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz..Bu arada un , vanilin ve kabartma tozumuzu ayrı bir kapta karıştırıp çırptığımız malzemelerimize karıştırıyoruz..düşük devirde çırpıyoruz kısa bir süre..Tüm malzemelerimiz iyice karıştığına göre çırpmayı kesebiliriz artık..Kek kalıbımızı da yağlayalım ve malzemenin 1\3 lük kısmını kalıbımıza dökelim..Dökerken hamurumuz kat kat merdiven gibi dökülüyorsa  kıvamı tamdır:))Döktüğümüz hamurun her yerine hafifçe unlanmış ceviz serpiştirelim..Kalan hamurumuzun da yarısını dökelim..Onunda üzerine ceviz serpiştirelim..Kalan hamurumuzuda onun üzerine dökelim ve üzerin bütün bütün ceviz parçalarıyla bezeyelim:))Sonrasında da 160 dereceye ısıtılmış fırında ortalama 45 dakika pişiriyoruz..Ama bu süre fırından fırına yada kalıptan kalıba değişir..En iyisi kontrollü pişirelim..Kekimiz mis gibi kokular yaymaya başlayıp iyice kabardıysa ve üzeri de kızardıysa  kontrol etmeye  başlayabiliriz..Bir bıçakla bunu yapabiliriz..Kekimizin ortasına batırdığımız bıçak temiz çıkıyorsa artık tamamdır..Çay suyunuzu koyabilirsiniz:))Afiyet olsun..Sevgiyle ve afiyetle kalınız..


Yorumlar

  1. Canım nefis olmuş ellerine sağlık..Enginarları anlatırken empati modeuna geçtim birden :) bende olsam aynı tepkiyi gösterirdim kek konusunda :)
    Ama kıyamam ders çalışıyor binlerce kek feda olsun kuzuya :)

    Afiyetle yiyin canım , sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Ayşegülcüm ya sevgili eşimin de yardımıyla enginarlar dondurucudaki yerini aldı nihayet:))evet kuzularımıza feda olsun binlercesi..Allah hepsini korusun ..teşekkür ederim canım..kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum sana:)

      Sil
  2. Zeynepçim enginardaki katkımı sanırım unutmuşsun .ben taşımaktan fazlasını yaptığımı sanıyordum.(10 tane kadar temizlemiştim)hatırlatayım istedim. Bu arada kek şahaneydi ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sevgili adsız izleyicim nedense şıp diye anlayıverdim kim olduğunu:))sanırım 5 tane enginarı siz temizleyerek katkıda bulunmuştunuz yardımınız için sonsuz teşekkürler..Zaten mutfaktaki katkınızın enginar temizlemeye yardım etmekten çok öte de olduğunu bütün dostlarımız bilirler..Keki beğenmiş olmanız beni çok memnun etti..Desteğiniz ve varlığınız bana hep güç verdi..cesaret verdi..Siz ve prensesimiz iyiki varsınız..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. bayılırım
    olsa da yesem:)))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyur gel Handecim birlikte yiyelim:))Sevgilerimle:))

      Sil
  5. ayy o enginarların yarısını da ben alsaydım keşke.Bişkekte malesef yok.Çok da özledim.Neyse hevesimi Türkiye ye saklıyorum artık.Kızına da sınavlarında başarılar dilerim.Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın inşallah.Zaten onlar yeterki bişeyler istesin.Biz anneler her zaman yapmaya hazırız.Ellerine sağlık güzel anne.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy kıyamam canım yaaaa gönderelim buradan sana..Gurbet çok zor değil mi Şulecim??Türkiye'ye mi geliyorsun??Zamanı belli mi??Çok teşekkür ederim iyi dileklerin ve güzel iltifatın için :))Annelik işte çocuklarımız istedimi akan sular duruyor..En içten sevgilerimi yolluyorum canım kocaman öpücüklerimle beraber:)

      Sil
    2. Evet canım 2014 te yazın dönüyoruz inşallah.Zaten kalma süremiz 5 yıldı.2009 dan beri burdayız.Eşimin görev süresi önümüzdeki yaz doluyor.Vee ben İstanbula,bırakıp buralara geldiğim evime dönüyorum.Sevgilerimle.

      Sil
    3. Çok sevindim Şulecimm çoğu gitmiş , kalmış azı..1 yıl göz açıp kapayana kadar geçer canım..Türkiye'ye dönünce de belki bir gün seninle tanışabiliriz...Çok isterim seni tanımayı..Sevgilerimle..

      Sil
  6. İade-i ziyaret için geldim ve çok beğendim :) İçeriği zengin bloğunuzu izlemekten mutlu olacağım kesin.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz sevgili Rabia Serteli:))Bloğumu beğenmeniz beni çok mutlu etti:))Sevgilerimle:))

      Sil
  7. bayılıyorum kek tariflerine :) yapmayı da yemeyide çok seviyorum :)
    Ellerinize sağlık.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum kek tariflerine de pişerken yaydıkları muhteşem kokuya da:))Çok teşekkür ederim..Sevgilerimle..

      Sil
  8. Haaa haa ya ben hala tatil modundan çıkamıyorum ZEYNO'mmmm cevizli kekinin kokusunu aldım koştum geldim .Haaa enginarlarını görmedim sanma kışın beraber yicez ona göre:))Canımmm şimdiden afiyet bal şeker olsun çok öptümmm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin kuzum :))Enginarların hepsi sana feda olsun..Çok teşekkür ederim tatlişim:))Kocaman öptüm seni..

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan