Ana içeriğe atla

Ispanak Sarma

Ispanak Sarma

Allah'ım neydi günahım diye bir şarkı söyleyeceğim şimdi sizlere:)Tabi ki öncelikle merhaba dedikten sonra..Bundan sonra gecenin bir vakti karnım açıkmaya başlamış bir halde bloğuma tarif yazmayacağım..Tarifimi  yazmadan bir göz atayım dedim neler var neler yok diye..Bakmaz olaydım..Bir arkadaşım yapmış nefis kurabişler..Bir diğeri yapmış nefis bir pasta...Başka bir yeden göz kırpıyor çorba..Poğaçalar , kekler ,börekler uçuyor havada..Tüm arkadaşlarımın ellerine kollarına sağlık..Benimse elimde yapılmış , afiyetle yenmiş bir sarma tarifi:)Yanında da bir fincan bitki çayı:)Yoğun bir baskı altındayım..Midemle beynim arasında kaldım..Beynim patron benim beni dinle, yeme diyor..Midem basıyor yaygarayı açım diyor:)Ben en iyisimi kavga çıkmadan tarifimi verip kaçayım..kaçarken de hepinize sevgilerimi bırakayım..
Uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifi nihayet denedim..Çok sevdik biz bu ıspanak sarmalarını..Denemenizi tavsiye ederim..Kaçtımmmm :)

Ispanak Sarma


MALZEMELER:
2 Bağ ıspanak
1 orta boy soğan
1 Kahve fincanı pirinç
1/2 limon suyu
300 gram dana kıyması
1/2 çay bardağı zeytinyağı- sıvı yağ karışımı
Kuru nane
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:
Ispanakları bol suda güzelce yıkayalım, sonrada saplarını keselim..Yaprak kısımlarını kulanacağız..Çok küçük yaprakları da almıyoruz..Sarabileceğimiz büyüklükte yaprakları kullanıyoruz..Yapraklarımızı kaynayan suya atalım.. Yumuşayacak kadar  kısa bir süre bu suda kalsın..3 -4 dakika yeterli olur sanırım..Sonra yapraklarımızı sudan çıkaralım ..(suda kalırlasa fazla yumuşarlar ve sarmakta zorlanırız.).
    Sarmamızın iç harcını ben çiğden hazırladım..Ama çoğu yerde soğanı kavurarak yapıyorlar..Tercih size kalmış..Soğanı rendeleyip kıymaya karıştıralım..Pirinç , tuz,karabiber, kuru nane ve 2 yemek kaşığı zeytin yağını da ekleyelim ve güzelce yoğuralım..Yarım saat dinlendirdikten sonra sarmaya hazırız..Sararken yapraklarımızın iç kısmına harcı koyuyoruz(..Damarlı kısmına yani..) ve sarıyoruz..Pişireceğimiz tencerenin tabanına yapraklarımızı döşüyoruz ve sonra sarmalarımızı yerleştiriyoruz ..Sarmalarımızın tamamını yerleştirdikten sonra sıvıyağ , limon suyu ve tuzu karıştırıp sarmalarımızın üzerine gezdirelim..daha sonra 1 su bardağı su ekleyelim ve sarmaların üzerine bir tabak kapatalım ve çok kısık ateşte pişirelim..Sevgi ve afiyetle kalınız..

Yorumlar

  1. Eminim güzel oldu dhic denemedim,denemek lazim,eline saglik Zeynocum...Bu arada blogger olmak bazen insana aci veriyor gercekten tabiki sadece diyet yaparken,acken! kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel oldular gerçekten sevgili Burçtaşım:)Ben de terazi burcundanım da..Dene canım madem hiç denemedin dene..Beğeniceksin..Ahh hem de nasıl acı veriyor tatlım yaa aç karnınayken yazmak ta , bir birinden güzel tarifleri okumak ta :)Şaka bir yana çok güzel dostlar edinmiş olduğuma çok seviniyorum..İyiki açmışım bloğumu:-)Sevgiler canım..

      Sil
  2. Nefis olmuştur eminim. ben de pazı,labada (efelek) ve kereviz yaprakları ile denemiştim farklı olarak..değişik sarmalar çok hoş oluyor..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kereviz yaprağıyla mı denedin??Off ne güzel olmuştur kimbilir yaa..Sen de benim gibisin demekki , değişik tatların peşinden koşuyorsun Tatlı'dan Tuzlu'ya:-)Çok teşekkür ederim canım..Sevgilerimle..

      Sil
  3. ben görünce zeytinyağlı yaprak sarma sandım çok severim, bayılırım, ve yapamama hiç elimden gelmez:(((sararken gevşek sarıyorum galiba...ıspanak da sevdiğim bir sebze ama yıkaması yok mu...10 su filan! :( çok zahmetli..
    eline sağlık canım, afiyet olsun bir tabak da ben aldım:)))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahhaha o yıkama kısmı emin ol en zoru Müjddecim:)Haklısın canım..Sonrası daha kolay geliyor insana..Al canım istediğin kadar al:)Sevgilerimi yolladım canım..

      Sil
  4. Canımm hiç hiç denemedim aklıma dahi gelmez böyle ne güzel olmuştur kimbilir Ben ki ıspanağa yan yatarım sarma dersen hiç dayanamam ikisinin birleşim ile bu nefis lezzet tam benlik olmuş eline yüreğine fikrine sağlık tatlım balım bir sürü öpüyorummm afiyetler olsun güzel kızına da selamlar sevgiler canısı<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya Tatlısı Tatlişm Benimm:)Çok çok güzel oldular Vişnem..Biliyorsun Prensesim bile bayıldı da İnstagramdan yetişti:)Prensesiminde çok çok selamları var ,iletmemi istedi balımm <3 <3Kocaman öpüyorum canımcım:)

      Sil
  5. Zeynep hanım merhaba blog'unuz hayırlı olsun.Sizler gibi değerli arkadaşların blog'larına baktıkca yemek aklımıza geliyor.Elinize sağlık güzel paylaşımlar.
    Resimlerinizin kenarındaki siyah sınır çizgilerini verdiğim linki inceleyerek yok edebilirsiniz.Şimdiden kolay gelsin.
    http://guney59.blogspot.com.tr/2013/03/klasik-blog-resim-snr-cizgisini-kaldr.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adnan Bey hoşgeldiniz bloğuma:)Güzel yorumunuz için çok teşekkürler.Bloğunuzu tesadüfen keşfettim bende..Bloglardaki gadgetlarla ilgili sorunlar hakkında araştırma yaparken Google' dan.buldum ve İnceledim elbette..Çok faydalı olacağını düşünüp takibe aldım..Öneriniz için çok teşekkürler..hemen inceyeceğim yazınınızı...İyi çalışmalar..

      Sil
  6. Zeynep'cim iadeyi ziyarete geldim.Ispanak sarması süper fikir ellerine,yüreğine sağlık.Bu arada naçizane bir önerim olacak,abla tavsiyesi siyah sayfanı çok boğuyor bence arka planı beyaz yap,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Deryacığım :)Çok teşekkür ederim güzel yorumun için..Önerin için de ayrıca teşekkür ederim...Değerlendireceğim mutlaka..Sevgilerimle..

      Sil
  7. Zeynepcim ah bu bloglar:)bazen agzimdan sular akiyor:) ispanak sarmasi ne ilginc mutlaka deneyecegim. Buyuk yaprakli ispanak bulur bulmaz. Ellerine saglik canim afiyet olsun..(face book hesabimi kapattim-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh evet yaa hele karnım açken okuyunca arkadaşlarımın tariflerini , hemen hepsini yapmak istiyorum :-)Sarmayı mutlaka dene canım seveceğini düşünüyorum..Evet evet farkettim ben de sana soracaktım kapattın mı hesabını diye..Sorun yoktur umarım??Ben de kocaman sevgilerimi yolladım sana güzel yürekli kadın <3 <3

      Sil
  8. Zeynepciğim ıspanak sarmayı ilk kez duyuyorum desem yeridir. Amanınn bu gençlik çok yaratıcı. Biz bilmeyiz ablam..Ellerine sağlık güzel olmuş çok vaktim olduğunda denemeliyim bende..Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımsınn Vuslatcığım sen yaa:)Bloglar sayesinde çok şey öğrendim ben de:)Öğrenmeye de devam ediyorum canım<3Dene mutlaka beğeniceksin..Sevgilerimle..

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan