Ana içeriğe atla

Çilekli Pasta

Çilekli Pasta
Merhabalar sevgili dostlar..Kapalı yağmurlu bir İzmir sabahına uyandık bugün..Hava kapalı olsa ne yazar ruhumda ilkbaharın tüm renleri ve neşesi var.''.Haydi şimdi bütün eller havaya ''Modundayım  anlayacağınız..Bildiğiniz gibi kaç gündür keyifsizdim ama şükürler olsun aldığım güzel haberlerle keyfim yerine geldi.Üstelik aynı gün içinde aldım bu güzel haberleri...Eşimi kontrole götürdüğüm gün YGS sonuçları açıklandı sürpriz şekilde beklenen tarihten önce:))Doktorumuz çok iyi buldu eşimi ve ''İstersen yurt dışına bile çıkabilirsin'' dedi..Eee sevgili eşim bunu duyarda dinlemezmi doktorunu:))Dinledi tabi..Hemen eşofmanlar çıkarıldı ve yataklar toplandı ..Hatta bugün birde kahvaltı organizasyonu yaptı bize:))Şükür efsane geri döndü diyorum bende:))
 Eee bu  sebepten , tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye sizlere  benim sık yaptığım ve yiyenlerin çok beğendiği pastamın tarifini vermek istiyorum..Adını ben koydum..Çilek Aşkı :))Hadi buyrun çilek aşkına..Sevgiyle ve afiyetle kalın..


KEKİ İÇİN:
4 Yumurta
4Fincan şeker
3 Fincan un
1 Fincan kakao
Vanilin
Kabartma tozu
MUHALLEBİSİ İÇİN:
10 Bardak süt
8 Kaşık un
10 Kaşık pudra şekeri
1 Yumurta
1 Paket vanilya
2 - 3 damla limon suyu
ÇİLEK SOSU İÇİN:
350 GR çilek
100 gr tozşeker
75 gr su
5 gr mısır nişastası
Çilekleri Kaplamak için 2 paket DR oetker Glazür Bitter
Çilekli Pasta

Keki:
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.Sonra kakao eklenerek çırpmaya devam edilir..Başka bir yerde unumuza kabartma tozu ve vanıilya eklenir ve elenir..elenmiş olan unumuzu da ekleyip kısa bir süre daha çırpmaya devam ediyoruz ve sonrada bu hamurumuzu yağlanmış yuvarlak bir borcama döküp 170 derecede yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz..Bıçak testiyle pişip pişmediğini anlıyabiliriz..
kekimiz pişip soğuduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz , sert olan kenar kısmını alıp enlemesine 3 parçaya ayırıyoruz.
Biz kekimiz pişerken geçelim muhallebimizin başına..Önce sütümüzü alıyoruz tenceremize ve yumurtamızı kırıp başlıyoruz çırpmaya ..Yumurtamızı süte iyice yedirdikten sonra yavaş yavaş unumuzu ve pudra şekerimizi ekliyoruz..Başlıyoruz karıştırmaya ve kayulaşmaya başlayınca vanilyamızı ve limon suyumuzu da ekliyoruz..Koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ocağımızın.
.Muhallebimiz de olduğuna göre çileklerimizin yanına geçebiliriz artık..çileklerimizin büyük bir kısmını sos olarak kullanacağız ama bir kısmını da çikolata ile kaplayıp pastamızın içinde kullanacağız..
20 - 25 tane ayıklanıp yıkanmış çileğimizi ikiye bölüp lazür bir servis tabağına sıralıyoruz..başka bir yerde glazür çikolatamızı kaynayan suda eritip paketin ağzını kesip . sıvı haldeki çikolatamızı çileklerimizn üzerini kaplayacak şekilde gezdiriyoruz..çileklerimizi kapladığımıza göre sosumuza geçebiliriz artık..Şeker ve su ile şurubumuzu hazırlıyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz..
Sosumuzu hazırlamak için çileklerimizi rondodan geçiriyoruz ve tel süzgü yardımıyla da çekirdeklerinden ayırıyoruz..Daha sonra ılınan şubumuza ekleyip ocağın altını açıyoruz ve hafif suyunu çekmesini bekliyoruz..Bu esnada nişastamızı da su ile eritip yavaşça ekliyoruz püremize ve kıvam alıncaya kadar pişirip altını kapatıyoruz..
Çukur büyük bir kabı yağlayıp içine streç film seriyoruz ve içini muhallebi ile kaplıyoruz..ve birinci katımızın yerleştiriyoruz kasemize.katımızın üzerini muhallebi ile kaplayıp çikolata kaplı çileklerimizden yerleştiriyoruz ve üzerine tekrar muhallebi döküp 2. katımızı kapatıyoruz ..Aynı işlemleri bu kata da uyguluyoruz..Yani muhallebi çikolata kaplı çilekler ve tekrar muhallebi..
en son olarak streç filmimizi kapatıp buz dolabına koyuyoaruz pastamızı..en az 2 saat buz dolabında beklettiğimiz pastamızı servis yapacağımız zaman streç filmini açıp servis tabağına ters çeviriyoruz ve üzerine hazırladığımız sostan döküyoruz..her yerini kaplayacak şekilde..Kestiğimiz dilimlerin üzerinede dökmek için ayırıyoruz bir miktar..Afiyet olsun..

Yorumlar

  1. hava kapalı olsada mutlu olmana ve güzel haberler almanıza sevindim.İnşallah hep böyle şenşakrak ve mutlu olun.Rabbim eşinle seni hiç ayırmasın.Eminimki Muhteşem aşk pastanın lezzeti adı gibi muhteşemdir.Çilek aşkı tarifin için ellerine,emeğine sağlık.sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuleciğim çok çok teşekkür ederim canım ilgine ve alakana:))Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..Umarım bir gün sanada ikram edebilirim bu pastalardan:))Tekrar teşekürler canım..Sevgiler..

      Sil
  2. Zeynocum,ellerine sağlık..Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursenciğimm çok teşekür ederim tatlımm..Sevgiler ..

      Sil
  3. Merhabalar, Bloğunuzu yeni keşfettim ve harika bir pastayla karşılandım :)))
    Bayılırım çilekli pastaya :))) Ellerinize sağlık, görüntü harika vallahi...
    Sizi hemen izlemeye aldım :)) Bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    İzmir'den sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Fatmacım Zeyno'nun Mutfağına:))Pastayı beğenmene sevindim..Bende çilekli pastayı çok severim:))Seni zevkle takip ediyorum canım..Paylaşımlarını çok beğeniyorum..Başarılarının da devamını diliyorumm:))Sevgiler..

      Sil
  4. sevgili Zeynep ziyaretin ve duaların için çok teşekkür ederim.
    Size de geçmişler olsun, Allah şifa versin.
    Pastan harika, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Mehtapcım,Allah şifa bekleyen ve dara düşen herkese yardım etsin inşallah canım..Pastayı beğenmene sevindim canım..sevgiler..

      Sil
  5. her şey yoluna giriyor desene ,güzel olsun ,biraz soluklanırsın .Tatlın da süper ,ellerine sağılık canım,güzel hafta dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükür Mazesim şükür..yoluna giriyor herşey..Beğenmene sevindim pastamı:))Sana da iyi haftalar dilerim..herşey gönlünce olsun..sevgiler canım..

      Sil
  6. elinize saglıkkk cılekkk candır :) banada beklerım sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin sevgili The Bircan:))Çok teşekkür ederim ziyaretin için..sevgiler..

      Sil
  7. Şekerciğim küstüm sana .Hani benim payım görmemişim kaçırmışım bu güzel nefis çilek güzelini,ellerine sağlık tatlım ben de istirem bana da yap bundan olur mu gül yüzlüm güler yüzlüm çok çok öpüyorummmm.Eşin nasıl oldu tatlım,umarım daha iyidir .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy küsmesin benim tatlı vişnabım bana:))Ben sanada yaparım kuzum:)Eşim de şükürler olsun iyi tatlişim..Kocaman öpüyorum ve sevgiyle kucaklıyorum seni canım..

      Sil
  8. ellerine sağlık sevgili zeyno tariflerin hepsi çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekür ederim Meltemcim beğenmene sevindim:)

      Sil
  9. elıne sağlık cılek askı bendede var

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan