Ana içeriğe atla

Limonlu Pelte

Limonlu Pelte

Merhabalar efendimmm..Pazar günü  pırıl pırıl güneşin parladığı , ılık bir ilkbahar sabahına uyandık İzmir 'de..YGS ci kızımı dershaneye yolladıktan sonra saat 8 20 itibariyle uykuyla arama mesafe koydum doğal olarak..Oysa ne hayaller kurmuştum..Geç kalkacaktım sözüm ona:))Bana niyet hiç yaramıyor hiçç!!!Neyse en azında günümü uyuyarak geçirmedim diye kendimi teselli bile ettim ki buna halk arasında züğürt tesellisi diyoruz:))Amann neyse güne erkenmi başladım..Evet..ee kötü birşeymi..yooo..Eee o zaman niye bu kad
ar vıdı vıdı yapıyorum??Bilmiyorum..Bahar havasındandır diyerek mevzuyu toparlayalım o zaman..Özlediğimiz güneşli bir hava vardı bu pazar..Bizde gezenti bir aile olarak bugünü değerlendirelim diye düştük yollara..Önce dershanedeki kızımızı aldık ne yapalım diye düşünürken Patlıcan'a gidip o güzel gözlemelerden yer hemde güneşin tadını çıkarırız diye düştük yollara..Giderken arabaların kasalarında satılan canım enginarları gördükçe ben hadi bizde alalım enginar dedikçe eşim burada duramayız şimdi , dönüşte alırız dedi..İyi madem dedim bende bu kadar enginar satıcısı varken elbet almadan dönmeyiz dedim..Sonuçmu???  gittik Patlıca'a..Tahmin ettiğimiz gibi çok kalabalıktı.Neyse yer sıkıntısı olmadı Allahtan:))Dönüşte giderken gördümüz satıcıların bir tanesini bile göremedik iyimi:))Bahçe aralarındanmı geçmedik neler nelerr..Ama yoktular iştee..Sevgili eşimin hakkını yiyemem baya bir arandık..Ama yoktu işte..Neyse haftaya alırız bizde ..Gerçi her yerde satılıyor ama bahçe aralarında satılanlar bir başka oluyor diye istemiştim..Kısmet değilmiş napalım artık dedik geldik evimizee..Arabayı parkettik  , yürüyüş yapalım dedik ; baktık yolun ortasında bir kalabalık ..Meraklandık bizde yaklaştıça baktık ki kaza olmuş:((Yerde yatan ağır yaralı bir adam..Korku dolu gözlerle bakan bir motorsiklet sürücüsü..Yardım edebileceğimiz bir şey varmı diye biraz daha yaklaştık ki bir yaralı daha yerde:((Ayyy ne olmuş burada dedikki yerdeki ikinci yaralının bilincinin açık olduğu anladık konuşmasından..Kaza sebebini de öğrendik bu esnada..Çok çok basit hatalar hayatımızı karartıyor aslında..Orta refüjden (arada geçmeyi engelleyen hiç bir şey olmadığı için)geçmeye çalışan bir yaya aniden yola atlıyor..Gelen Motorsiklet sürücüsü belki hızlı..Belki dikkatsiz..Yada harfiyyen uymuş kurallara..Sonuçta böyle bir kaza..Yerde yatan yaralıya üzüldüğüm kadar o sürücüye de üzüldüm..İsmini bile bilmediğim o insanlara Allah yardım etsin..Sürücüye de yaralıya da..Trafikte sadece senin kurallara uyman yetmiyor ne yazıkki..Sürücüler kadar yayaların da uyması lazım..
   Neysee içinizi sıktım aman  dikkat edin arkadaşlar..Dediğim gibi direksiyonunuza güvenebilirsiniz ama karşınıza bir aceminin çıkabileceğini  unutmayın..
  Şimdi size içinizi açıp ferahlatacak bir tatlı tarifi vermek istiyorum..Vişneli , portakallı . çilekli v.s ... meyva ile yapabilrisiniz..Yanlız portakallı yapacağınız zaman limon kabuğu ve daha az limon suyuyla yapasanız daha güzel oluyor diyerek tarifime geçiyorum..Sevgiyle ve afiyetle kalın..İyi haftalar olsun hepinize..
Limonlu Pelte



MALZEMELER:
1 Limon kabuğu rendesi ve suyu
1Paket vanilin
14 Kaşık toz şeker
5 Kaşık mısır nişastası
4Su bardağı su
 YAPILIŞI:
Bütün malzemeler uygun büyüklükte bir tencereye alınır ve karıştırılır..Sonra çok harlı olmayan ocakta koyulaşana kadar pişirilir ve uygun bir kaba dökülür..Oda sıcaklığına gelene kadar beklenip buz dolabına kaldırılır..Soğuk olarak servis yapılır.Bu tarifi Vişne  yada portakal ile de deneyebilirsiniz..Çok beğeneceksiniz..Özellikle yaz ayları için ideal bir tatlıdır..Afiyet olsun..

Yorumlar

  1. eline sağlık hem pratik hem güzel bir tarif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ebrucum çok sevdiğim pratik ve lezzetli bir tarif :))

      Sil
  2. limon aromalı tüm tatlıları çok severim.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok severim.Ferah ferah ne güzel gelir insana sıcak yaz günlerinde hele:))Sevgiler canımm:)))

      Sil
  3. Kazalar moral bozucu,üzücü hele mutlu mesut bir pazar günü etkinliği içindeyken...Limonlu pelte harika olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Burçincim gerçektende çok sinir bozucu:((Allah kimseye yaşatmasın..Pelteyi beğenmene sevindim canım teşekkür ederim..Sevgiler..

      Sil
  4. Mmmm eline sağlık canım nefis olmuş:) sevgiler öptüm çok:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Elifcim:))Sevgiler..Öptüyorum seni ve kuzucuklarını:))

      Sil
  5. Zeynep hanımcım ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkürler.Bloğunuz da çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz.elinize emeğinize sağlık.SİZİ İZLEMEYE ALIYORUM.BANA DA BEKLERİM.SEVGİ VE MUHABBETLERİMLE.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şule Hanım..Zevkle takib ediyorum sizi ve paylaşımlarınızı:))Sevgiler..

      Sil
    2. aa tamam siz zaten benim izleyici listemde varmışsınız.neyse ben de size gelmiş oldum:)sevgiler

      Sil
  6. limonlu pelte de süper bir yaz tatlısı olmuş.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ,gerçekten de tam bir yaz tatlısı..Hele ki İzmir gibi sıcak bir şehirde yaşıyorsanız yaz akşamları için birebir :))Sevgiler..

      Sil
  7. Çok hoş ve pratik Zeynepcim ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. Zeynommm sürücüyü de yaralılara acil şifalar dilerim.Üzücü durumlar .Hepimizin daha da dikkatli olmamız gerekiyor.Canım enginarlarını artık haftaya alırsın sağlık olsun.Tatlın da tam iç açıcı ferah güzel olmuş,ellerine sağlık öpüyorum canımmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Vişnabım amin..Trafik hata kaldırmıyor ne yazıkki..Yaya olsanda zor..Sürücü olsanda zor..Çünkü kurallara uymakta sıkıntı yaşıyoruz malesef..Enginarlarımda kaldı haftaya ama bu defa ilk gördüğümden alacağım canım:))Tatlıyı mutlaka dene Vişnabımm..Koskocaman öptüm seniii:))

      Sil
  9. O yol üzerindeki stıcılar benimde hep iştahımı kabartır nedense illada birşey almam lazım :) Kaza geçirenler inşallah iyidir Allah kimseye kaza bela göstermesin..

    Pelte hem çok pratik hemde çok hafif olmuş , tamda akşam yemeği sonrası için..
    Çok seviyorum bu tür tatlıları ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ayşegülcüm yaa o yoldaki satıcılardan illaki almak istiyor insan:))ama ilk gördüğümden alacağım bir dahaki sefere bunu öğrenmiş oldum:))Kaza geçirenler için çok dua ettim umarım her ikisi de iyidir..
      Bende çok seviyorum pelteyi..Değişik değişik meyvalarla hoş oluyor tadı..Özellikle mayhoş meyvalarla mesela vişneli de yapabilirsin..Denedim onu da tavsiye ederim canım..Sevgiler..

      Sil
  10. bizde bu su muhalebisi denir,su,az şeker nişasta veya un ile yapılır,üstüne konsantre meyve suyu katılır,ellerine sağılık,çok oldu yapmayalı,küçük hanım bunu seviyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mazesimm..Evett su muhallebbisi de var tabii yaa seninki biraz daha değişikmiş. hiç yapmadığım ve yemediğim su muhallebisi:)Onun üzerine pekmez dökülüyordu sanırım:))limonlu , portakallı yada vişneli..mutlaka dene ama direk meyvalarla dene canım..Portakallı yaparsanda limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu eklemeni öneririm..Hafif mayhoş tatlarda çok daha lezzetli oluyor bana göre..Sevgiler canımm..

      Sil
    2. ah .evde olsaydım hemencecik yapardım .

      Sil
  11. hafif ve lezzetli bir tatlı hemen deneyeceğim ellerinize sağlık canım

    YanıtlaSil
  12. Teşekkür ederim Ayşecimm..Zeyno'nun Mutfağına da blog dünyasına da hoş geldin:))

    YanıtlaSil
  13. EVET CANIM EKLEYECEĞİM TEŞEKKÜRLER AYRICA

    YanıtlaSil
  14. sütlü tatlıları peek severim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. Merhaba:)
    çok güzel tariflriniz maşallah:)ellerinize sağlık...
    brnmde bir moda blogum var beklerım sizi..;)
    http://benlimoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan