Ana içeriğe atla

Alman Pastası

Alman Pastası 

Muzlu Alman Pastası Nasıl Yapılır?

Muzlu Alman Pastası
Soğuk çok soğuk..Kara kış bastırdı..Ama soğuk hhavalar bile değişti..Ne bileyim eskiden sıcak havalar Basra Körfezinden, soğuk havalar da Balkanlardan gelir misafir olurdu canım memleketime..Şimdilerde yolunu şaşırdı hava dalgaları da..Sibirya'dan geliyor artık.Yeni trend bu :)Tövbe tövbe..Otur işte yerinde demi..Onca yolu aşıp ne gelirsin..Hadi geldin, İzmir'ime kadar sokuldun akşama kadar kar tanelerini de uçuşturdun havada tamam da..Onca soğuğa bir kardan adam yapaydık ya da iki kartopu oynayaydık iyiydi..Ama şimdilik kuru ayaz ve uçuşan kar taneleriyle teselli bulup sabaha kardan adam yapma hayalleriyle beklentimizi yüksek tutuyoruz efendim..Biz böyle hayalerken kurarken İzmir'e sadece 45 dakikalık mesafedeki Manisa yolu da kapanmış sabah..Trafik polisleri izin vermiyormuş geçişlere..
    Madem hava buz gibi..O halde güzel mi güzel..Tatlı mı tatlı..Hafif mi hafif..Biirr pasta tarifiyle ortamı ısıtalım, damaklarımızı şenlendirelim dedim ve Alman Pastasıyla geldim huzurunuza..Tarifimizi yazmakla yetinmeyip You Tube 'da da paylaştım.Tatlı bir başlangıç yapmak istedim You Tube' da. Beklerim ziyaretlerinizi..Sevgiyle ve afiyetle kalınız diyerek sizleri Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun..







Alman Pastası İçin Gerekli Olan Malzemeler:


*3 yumurta

*1 su bardağı toz şeker

*1 çay bardağı süt
 
*1 çay bardağı yoğurt

*1 Çay bardağı sıvı yağ

*1 paket kabartma tozu

* 1 paket vanilya

*2 su bardağı un

Kreması İçin :

* 1 kg süt

*4 yemek kaşığı un

*1 su bardağı pudra şekeri

*1 yumurta

*1 paket vanilin

* 1- 2 damla limon suyu
Üzerine:

Pudra Şekeri

Alman Pastasının Yapılışı:
Muzlu Alman Pastası

Kekinin Yapılışı:

* kuru malzemelerimizi karışıtıralım.(Un,kabartma tozu ve vanilin)

*Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpalım ve sırasıyla süt,yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim.

*Un karışımını da ekleyelim yumurtalı karışımın üzerine , unu yedirene kadar karıştıralım ve pasta çemberimize alalım.170 dereceye  ısıtılmış fırında pişirelim.(Benim fırınımda 50 dakikada pişti.Ama fırından fırına sonuç değiştiği için kontrollü pişirmek en iyisi)

Kremasının Yapılışı:

*Bütün malzemeleri bir tencereye alalım.(Süt,un,pudra şekeri,yumurta,vanilin ve bir kaç damla limon suyu)

*Mikser yardımıyla iyice çırpalım ve ocağa alalım.

*Ocakta yine bir süre daha mikseri kullanalım.Sonra tahta kaşıkla devam edelim karıştırmaya.Koyulaşıp kaynamaya başlayınca bir süre daha karıştırıp ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.

Pastanın Hazırlanması :

Pişen kek ılındıktan sonra pasta çemberinden çıkarılır ve enlemesine kesilir.İki parçaya ayrılır.Allta kalan parçaya kremanın yarısı sürülür,üzerine yuvarlak kesilmiş muzlar sıralanır.Muzların üzerine kremanın diğer yarısı da sürülür ve kekin diğer parçası üzerine konur.Sonra hafifce bastırılır kekin üzerinden..Alman pastasının üzerine bol miktarda pudra şekeri serpilir.Ama pudra şekeri buz dolabında eriyip pastanın görüntüsünü bozar.O nedenle servis yapmadan önce pudra şekeri serpmenizi öneririm.Sevgiyle ve afiyetle kalınız..





Yorumlar

  1. Mutlaka deneyeceğim Zeyno'm...eline sağlık, çok sevdiğim bir pastadır..hiç yapmadım inşallah becerebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene Müjdecim hiç zor değil..Kekini pişir..Kremayı pişir..Kekinin arasını kes..Kremanın yarısını sür..Üzerine meyvalarını sırala..Çilekte çok yakışıyor muz şart değil.Meyvelerin üzerine kalan kremayı yay..kekin diğer parçasını üstüne kapat..Bir gece önceden yaparsan daha güzel oluyor , meyvenin aroması geçiyor pastaya..Servis yapmadan da pudra şekerini serp üstüne..Hepsi bu..Eminim çok daha güzelini yapacaksın..Şimdiden kolay gelsin sana..Çok teşekkür ederim canımcım.Öpüyorum kocaman ve sevgilerimi yolluyorum sana..

      Sil
  2. Pek bir severimmmm.. Harika gorunuyo zeynepcim.. Ellerine saglik afiyetle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Arzucum :)Ben de çok severim hafif olmasından ötürü :)Sevgiyle ve sağlıkla kal canım..

      Sil
  3. Lezzeti duruşundan belli.... :) Beni yee diye bağıran bir pasta... :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nahidecim, çok hafif bir pasta :)Sevgilerimi yolluyorum sana...

      Sil
  4. Zeynocuğum bu pasta beni çocukluk yıllarıma götürür;) Moda'da, şimdilerde binası bile kalmayan bir rum pasta ustası yapardı ve harçlıkları aldığımız gibi kendimizi orada bulurduk. Hemen yanında da bir akide şekercisinin dükkanı vardı. Kalan paramızla da çifte kavrulmuş kuş lokumunu mideye gömer eve dönerdik.;)) çok severim ellerine sağlık kuzum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne güzel nostalji yaşatmışım sana cancağzım :)Ben de çok seviyorum bu pastayı :)Öpüyorum kocaman ve sevgilerimi yolluyorum sana canımcım <3 <3

      Sil
  5. şu saatte canım çekti ya.. üşeyenmeyip yapacağım. sanırım evde tüm malzemeler vardı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay Allah akşam akşam canını çektirmişim Hotbibercim :)ama Allah'tan malzemelerin varmış evde..Hadi yap bakalım...Şimdiden kolay gelsin..Elllerine sağlık..Sevgiler..

      Sil
  6. Çoook güzel ellerinize sağlık :D www.acemiden.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Birgün Belen :)Sevgilerimle..Geliyorum ziyaretinize..

      Sil
  7. Hadi hayırlı olsun canım..Pasta nefis görnünüyor..Videoyuda izledim.Benin kek özrüm var o yüzden yiyiciyim ben :))
    Sevgilerimi gönderiyorum sana ve güzel İzmire ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ayşegül'üm :)Gel sen bana ben yaparım sana..Yanına da mis gibi çay demleriz..Öpüyorum kocaman ve sevgilerimi yolluyorum ben de sana <3 <3

      Sil
  8. hep gece giriyorum ondan sonra da bişi yapamıyorum,kızıyorum kendime :)) çünkü neden ; görünce canım istiyor :))) ellerine sağlık cnm yine çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihancım buyur gel yenisini yapayım ben sana ama :)Çok teşekkür ederim canım..Sevgiyle ve sağlıkla kal..

      Sil
  9. Shhhhh sesini cikarma bizden size gonderdim :)) soguk hava diyecem..ama bir haftadir yerlesti gittigi yok kar in ustelik birkac gun brrrrr iyice donacagiz..o sogukta sicak cay yapip birde senin nefis pastan olsa ne iyi olurdu ama artik usenmezsem ben yapayim bari :))) ellerine saglik canimcim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessizce bekliyorum Emel'im yolla :)Sizin memleketin soğuğu meşhuuurr bizim de sıcağımız :-)Uçlardayız azıcık..Gel çaylar da pasta da benden canım..Çok teşekkür ederim canım..Sevgiyle ve sağlıkla kal..

      Sil
  10. Çok severim Alman pastasını... Bir kere denedim hiç iyi sonuçlanmadı birde sizin tarifinizle deneyeyim ;) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hafif olmasından ötürü ben de çok seviyorum Sevilaycım:)Dene memnun kalacağını umuyorum..Deneyip resim yollayan arkadaşlar oldu face'den..Sevgilerimle...

      Sil
  11. Aslında çok severim ama nedense hiç yapmadım. Tarif bulmuşken edeyeyim bende. Seni izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
  12. çok güzel ellrinize sağlık en kısa zamanda bende deniyeceğim..sık kullanılanlara ekledim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sedacım ,dene beğeneceksin:)Sevgilerimle..

      Sil
  13. Çok severim bu pastayı, çoktandır da yapmamıştım aklıma düşürdünüz.
    Şimdi İzmir'e kardan adam yapılacak, kar topu oynanacak kadar kar yağsa ...Mazallah biz Ankara'lıların hali nice olur.
    Sevgiler, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eee madem arayı bu kadar açmmışsınız yapın o zaman ilk fırsatta:)Ahh İzmir'e kar yağsa Ankara kim bilir ne olur:-)Bize sadece ayazı düşüyor İstanbul ve Ankara'ya kar yağınca..Sevgiyle ve sağlıkla kalın.

      Sil
  14. Ben denemesem de sen yapıp bana yollasan canımın içi bir yapacağım ben yicem hepsini duramam dayanamam yemeden nasıl güzel görünüyor iyi ki ev de pasta var hazır pasta ama olsun şekercim hiç yok olaydı ben şimdi ne yapardım İzmir'e kalkar gelir o soğukları içime çekerdim bir tanem burada da hava çok ayaz artık yaz günleri gelse diye hasretle bekliyorum.Zeynom eline sağlık afiyetler olsun tatlım çok öpüyorum <3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki yaparım da yollarım da bi taneciğime ben :)Kıyamam sana kuzum..Hava biraz ısınmıştı , bugün yine buzzz :)Gelsin yaz günleri artık evet sıkıldık kara kıştan..Çok teşekkür ederim bi taneciğim..Kocaman öpücüklerimi ve sevgilerimi yolluyorum sana <3

      Sil
  15. Ellerine sağlık canım.. Ahhh azıcık yağsaydı kar oynasaydık bizde dimi..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Oyacım :)Evet yaa uçuşmaktan öteye gidemedi..Azıcık tutsaydı iyi olacaktı..Öpüyorum kocaman..Sevgiyle kal tatlım :)

      Sil
  16. Tatlı enfes görünüyor.Yıllar var ki yemedim canım çekti şimdi. Yazınızın girişine bayıldım. videoyu izledim. Bende ufaktan video çekmeye başladım. Yanlış anlamazsanız bir şey soracağım. Videoyu neden dik çektiniz? Yatay çekimle videonuz daha ferah olurdu sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Zülal Hanım:)Ben de yeni başladım video çekmeye Zülal Hanım..Yanlış anlamam..Çünkü yaptığım yanlışı geç fark ettim:)İzlediğiniz ve dikkatiniz için teşekkür ederim..Fotoğrafları hep dik çektiğim için video çekerken yanıldım:)Bundan sonra daha güzel olacaklar söz :)Sevgiler..

      Sil
  17. Ellerine sağlık Zeynommmmmm...
    Çok severim ama bir türlü yapmak kısmet olmuyor her defasında Alman pastası niyetiyle mutfağa girip çikolata aşkım depresiyor ve farklı bir tarife yöneliyorum.
    Afiyetler olsun canım nefis olmuş.
    Sevgilerimi bıraktım tatlım.💟

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Emel'imm:)Çikolatacısın sen dimi <3 <3 Ben de çok seviyorum çikolatalı tatları ve tatlıları..Ama evde bol miktarda muz olunca Alman Pastası güzel bir seçenek oldu bize :)Öpüyorum en kocamanından ve sevgilerimi yolluyorum sana..

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan