Ana içeriğe atla

SıvıYağlı Un Kurabiyesi



Sıvı Yağlı Un Kurabiyesi



      Merhabalar  hepinize sevgili dostlar.Pazartesi sendromunuda atlattığımıza göre artık pazar günü yazıp yayınlamadığım yazımı paylaşabilirim sizlerle..Aşağıda okuyacaklarınızın hiç birinin bugünle yani pazartesiyle alakası yoktur..Sadece pazar gününe has şeylerdir..Bugün pazartesi..Hemide sedromu olan şanlı pazartesi..Çok şükür atlattık bugünü..Yarına allah kerim..Haa sahi salıydı demi yarın..O zaman daha da güzel malum salı sallanır.çarşamba çarşaflanır..Bakın hafta sonuna ne kadar az kaldı..Hehehehe:))Neyse dün hazırladığım yazımı paylaşayım artık:))
      Bugün tam anlamıyla tembellik yaptık ailece:))İlkim de bu hafta dershanede öğlenci olduğu için üçümüzde keyif yaptık bugün evde..Güzel bir kahvaltıyla başladık güne..Sonra İlkimim dershaneye gittti..Bizim de canımız dışarı çıkmak istemedi..Biraz evi toparladım..Biraz çamaşır makinesini çalıştırdım.Biraz bulaşık makinesini boşalttım..Biraz ütü yaptım..Biraz gazete okuduk..Biraz televizyon izledik..Sonra hasta olan babanişkomuza  gittik..Bu kısa ziyaretten sonra da kürkçü dükkanına geri döndük..Daha sonrada yemek hazırlıkları falan derken İlkimim geldi dershaneden..Sonrası malumunuz..Yemek yenildi...Mutfak toparlandı  , İlkim odasına geçti yarınki sınavına hazırlanmak için..Sevgili eşim maç izlemeye koyuldu..Bende Geldim kendi mutfağıma ZEYNO ' NUN MUTFAĞINA :))Bakıyım bakıyim kimler gelmiş mutfağıma..Neler demişler..Kimler izlemeye başlamış mutfağımı..Blog arkadaşlarım hangi güzel tariflerini paylaşmışlar..Daha önce gözümden kaçan bloglarda neler varmış diye  de misafir oldum birbirinden güzel bloglara..Kolay ve değişik tarifler paylaşan bloglar hep ilgimi çekmiştir..Böyle dolaşırkende sevgili blog arkadaşım Nane Maydanoz Sofrası  'nın  bloğuna geldim..İnanılmaz güzel ve bir o kadar da kolay bir kurabiye tarifiyle göz göze geldim:))Tam da çay suyunu ocağa koymuşken..Çayın yanına iyi gidecek hemde 15 dakika gibi kısa zamanda olan bir kurabiye tarifi çok ilgimi çekti ve hemen yapıp attım fırına..Çayın yanına yetişti yani..Düşünün tarifin kolaylığını:))Çok da lezzetli..Aynı balıklı ova un kurabiyesi tadında oldular..Hadi o zaman tarife geçelim hemen..Sevgiyle ve afiyetle kalın..

Sıvı Yağlı Un Kurabiyesi


MALZEMELER:

 1 Su bardağı sıvı yağ
1Su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un

 YAPILIŞI:

Malzemeleri yoğuruyoruz ve elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elips şeklini veriyoruz..Yada istediğiniz başka şekilleri de verebilirsiniz..Hamuru yoğururken normal kurabiye hamurundan biraz daha farklı oluyor..O yüzden kıvamı olmadı diye telaş yapmayın..Çabuk dağılan bir hamur kıvamında yani..Biraz narin  davranıyoruz hamurumuza şekil verirken..Hamurumuza istediğimiz şekli verip , yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirdikten sonra  fırına atıyoruz..Ben 170 derece de 15 dakika pişirdim..Kısa süre fırında kalmasının nedeni beyaz olması gerek kurabiyemizin..Bu süre yeterli oluyor..Yanlız fırından çıkınca hemen ellemiyoruz kurabiyelerimizi..Çünkü çok yumuşak oluyorlar..Soğudukça sertleşiyorlar..Uyarımızı da yaptığımıza göre artık size afiyet olsun diyebilirim..Sevgiler..

Yorumlar

  1. Ahhh şekerim bu ne güzel ne pratik tarifmiş vallahi.Dediğin gibi çay olana kadar olur da fırından çıkar bile bu un kurabiyeleri.Senin ellerine sağlık olsun,nane maydanoz sofrasına da teşekkürler güzel paylaşımından dolayı.Afiyetle yiyin canımmm.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuşlar emeğine sağlık zeynepcim,afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hayatım..Senin güzel tarifin bu..Sayande bizler de öğrendik bu güzel ve lezzetlikurabiyeleri..

      Sil
  3. Ayy nefis olmuşlar bayıldım,çok pratik.Hemen denemelii.elllerine sağlık Zeynocum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen dene Nursencim:))Çok pratik ve kolay:))ben çok sevdim..Eminim sende çok beğeneceksin..Sevgiler..

      Sil
  4. offf çok güzel olmuş Zeynocum çokta pratik eline sağlık:))sevgiler

    YanıtlaSil
  5. sağlıklı güzel:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. bunu mutlaka denemeliyim sıvı yağ ile yapılması çok güzel un kurabiyesi severim ama katı yağdan dolayı hiç yapmadım ellerine sağlık deneyeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka denemelisin tatlım:))Benimde margarinle aram hiç iyi değil..Dene bak çok beğeneceksin..sonrasında da yorumlarını bekliyorum elbette..Sevgiler..

      Sil
  7. sıvıyağlı olması çok iyi gerçekten margarin çok zararlı,mecbur kalırsam teremyağı kullanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım bende margarini eve sokmuyorum:))o nedenle bu tarif çok hoşuma gitti benimde..Sevgiler uğur böceğim Mutfağı:))

      Sil
  8. merhaba ilk öncelikle tarafıniz için tsk yapmaya çalıştım bi türlü kıvamını tutturamadim hiç bir şekilde şekil alamıyordu tam tepsiye koyacağız vakit dagiliyor ne yapmami önerirsiniz..
    sukran

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Şükrancım hoşgeldin Zeyno'nun Mutfağına:))Canım hamurun kıvamı zaten normal kurabiye hamuru kıvamında olmuyor..Elinle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp narin bir şekilde ya yuvarla yada elips şekli ver..Pişince hemen elleme dağılır..soğudukça sertleşir..telaş yapma..Sevgiler..

      Sil
  9. aaa ellerinize sağlık zynep hanım harika :)

    YanıtlaSil
  10. Yaptım fırında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine sağlık sevgili arkadaşım..Umarım beğenmişsinizdir??Bu arada isminizi belirtmediğiniz için adınızla hitap edemiyorum:((Sevgilerimle..

      Sil
  11. Yağlı kağıt şart mı? Direkt fırın tepsisini yağlayıp dizsek olmaz mı?

    YanıtlaSil
  12. ne güzel bir lezzet fotoğrafı bana ne lezzetli olduğunu anlatıyor denemek gerek ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Merhaba pudra sekeri yerine toz seker kullansak olurmu

    YanıtlaSil
  14. Merhaba toz seker kullansak olurmu ve normal unmu kullandiniz

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, ben biraz acemiyim bu mutfak islerinde... Aldigi kadar un derken asagi yukari kac bardak undan bahsediyoruz?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan