Ana içeriğe atla

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Biber Dolması Tarifi


Biber Dolması
Zeytinyağlı Biber Dolması



        Zeytinyağlı biber dolması sevenleri buraya alayım hemen :)Ama öncesinde yağmurlu bir İzmir sabahından  kocaman bir merhaba hepinize.
      Koca bir yıl bitiyor topu topu beş gün sonra..Ben de halen tedahülde olan 2014 yılındaki tariflerimi bloğa aktarayım diyorum  ama yeni yıla da sarkacak ister istemez arşivdeki tariflerim:)..Yeni yıla yeni tarifler , yeni resimler ve yeni projelerle gireyim istiyorum ..Arşivimde o kadar resim var ki ..Yavaş yavaş ekleyeceğim artık..Bir de denemeyi bekleyen , eşimden dostumdan gelen tarifler..
 Bizim ev de çok sevilir dolmalar..Kuru patlıcan..Biber..Kabak..Kabak çiçeği..Bu kadar severken tarifini paylaşmamak olmazdı..Ben de tarifimi bırakıp kaçıyorum izninizle..Sizi de Zeyno'nun Mutfağı'na alayım.Buyrun bakalım..Sevgiyle ve afiyetle kalınız..

Zeytinyağlı Biber Dolması İçin Gerekli Olan Malzemeler:

* Yarım kilogram Dolmalık biber

* 2 Su bardağı Pirinç

* 1 çay bardağı Zeytinyağı

* 1 adet Kurusoğan

* 1 Tatlı kaşığı toz şeker

* ½ Demet maydanoz

* ½ demet dereotu

 * ½ demet taze nane

*Domates

* 1 yemek kaşığı biber salçası

*1 Adet limon suyu

*Tuz

*Karabiber

*Kimyon

*Pul biber




Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması



Zeytinyağlı Biber Dolmasının Yapılışı :

Dolmalık biberlerin sapları çıkarılır, içi temizlenip yıkanır ve süzülmeye bırakılır..Pirinç ayıklanır ve yıkanır..Soğan ve domates rendelenir..Yeşillikler ayıklanıp , yıkanır ve ince ince kıyılır..Limonun suyu sıkılır..Sonrasında bütün   harç malzemeleri iyice karıştırılır çiğ olarak..Biberlerin içi çok sıkı olmayacak şekilde doldurulur..Doldurulan biberlerin üst kısmına domates konur..Bütün biberler doldurulduktan sonra 2 su bardağı su eklenir tencereye..Zeytinyağı gezdirilir biberlerin üzerinden..Biraz tuz serpiştirilir ve dolmaların üzerine bir tabak kapatılır..Tencerenin kapağı da kapatılıp ocağa konur..Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da çok kısık ateşte pişirilir..Afiyet olsun..

Aynı tarifim yemekustalari.com sitesinde yayınlanmıştır..



Yorumlar

  1. Bloğunuzu yeni keşfettim. bundan sonra izleyicinizim. Ellerinize sağlık.
    http://renklipastasepeti1.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz sevgili Nahide Zereyak :)Çok teşekkür ediyorum ve hemen ziyaretinize geliyorum..Sevgilerimle..

      Sil
  2. Bayılırım bayılırım, eline sağlık Zeyno'm. Bu arada bir soğanla yapıyormuşsun ben de mi öyle yapsam artık? 4 -5 tane doğruyordum gözlerim mahvoluyordu ağlamaktan:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayılıyorum canım yaa..Sadece biber dolması değil tabi..Kuru patlıcan, kabak ,enginar ve kırmızı biber dolmasını da sevgiyle kucaklıyorum :-)Ahh o soğanlar beni de perişan ediyor..Bol soğanlı çok güzel oluyordur eminim ama ben bir tane rendeliyorum..Madem çok ağlamak istemiyorsun o zaman sen de bir tane doğra :)Öpüyorum kocaman..Kal sağlıcakla..

      Sil
  3. çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevdacım..Ben de bayılırım..Neden daha önce bu tarifi paylaşmadım diye de soruyorum kendime bu kadar severken .-)Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan