Ana içeriğe atla

Kuru Fasulye Çorbası

Kuru Fasulye Çorbası




Günaydın .sevgili dostlarım..Tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle hayırlı Cumalar dilerim..Zaman nasıl da hızlı geçiyor..Yeni yıl  coşkusu yaşıyorduk sanki dün gibi..Bir ay geçmiş üzerinden..2015 de eskimeye başlamış bile:)Bir ay içinde  olağanüstü bir değişim olmadı hayatımızda ama daha koskoca on bir ay var:)Olur belki bir şeyler..Olmasa da sağlık olsun yeter değil mi?En büyük zenginlik o çünkü..Sağlık olmazsa ne para, ne pul..Nafile..Paranın geçmediği yerler sağlık ve mutluluk..
     Kuru fasulye tam bir kış yemeğidir değil mi?Ya çorbası?Evet o da öyle..
Değişik ve bir o kadar da lezzetli bir çorbayla geldim huzurlarınıza bugün..Tarifi çok sevdiğim ve tariflerine çok güvendiğim sevgili arkadaşım  Vişnap 'a ait..Tarifi ilk kez denedim..Ama sonuç mükemmel..Tarif için çok teşekkür ederim sevgili arkadaşıma..Kesinlikle kuru fasulye çorbası olduğu anlaşılmıyor lezzetinden..Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum..Veee sizleri Zeyno'nun Mutfağına davet ediyorum Kuru Fasulye Çorbası yapmaya..Sevgiyle ve sağlıkla kalınız..



Malzemeler:


*2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

* 2 Yemek kaşığı sıvı yağ(Tere yağ da olur)

*3 yemek kaşığı un

*1 yemek kaşığı salça

*1 litre kaynamış  su

Üzerine:

* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Pul biber
*kuru nane

Sosu için :

*Yarım çay bardağı sirke

* 2 diş sarmısak

Yapılışı :


* Kuru fasulyeler ayıklanır ve yıkanır.

*Bir gece önceden sıcak suyla ıslatılır.

*Ertesi gün  kuru fasulyeler iyice yumuşayana kadar haşlanır.

*Ocağın altı açılır ve un sürekli karıştırılır.Kokmaya başlayınca sıvı yağ da eklenir hızlı hızlı karıştırılır.

*Salça eklenir ve karıştırmaya devam edilir.

*Salçadan sonra kuru fasulyeler de eklenir suyuyla beraber.Kavurmaya devam edilir.

* Kaynamış su da eklenir ve  sonra blendırdan geçirilir.

*Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ekleyelim.Kıvamı koyuysa kaynamış su ekleyelim.Ocağın altını kısalım .10-15 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.

* Servis yapmadan önce ,küçük bir tavaya yağ,pul biber ve kuru naneyi alıp yağı kızdıralım..

*Sarmısakları redeleyip sirkeyle karıştıralım.

* Çorbaları servis ederken üzerine yağını ve sirke sosunu da ekleyelim.Afiyet olsun..

Aynı tarifim Yemekustalari.com adlı sitede yayınlanmıştır.


Yorumlar

  1. ellerine sağlık soğukta nede güzel gider hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müjgancım evet gerçekten de:)Kışın çorbasız yapamayanlardanım ben de:-)Sevgiler..

      Sil
  2. Canımmmm canımmm Zeynommm dediğim kadar varmış değil mi bizler de çok sevdik sizlere de afiyet bal şifa olsun canımın içi bak evde şu an çorba yok canım çekti ne güzel görünüyor tabakta burdan bir görsen ahh ahhh ıslatılmış kuru fasulyem yok hemen yapardım yoksa .Canımmm çok öpüyorummm <3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlikom beniimm <3 Evet canımın içi dediğin kadar varmış gerçekten de..Biz bayıldık bu çorbaya..Tekrar teşekkür ederim tarif için :)Öpüyorum kocaman ve sevgilerimi yolluyorum bi taneciğme :)Muckss

      Sil
  3. Kuru fasulyenin çorbası yerine kendini tercih ederim. Şöyle dolu dolu bir tabak olsa da yesem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her türlüsünü tercih ederim Güzellik Hikayesi :)Tatlısı ve pastası bile yapılıyor ,henüz onları denemedim ama aklımın bir köşesinde duruyor:)Sevgiler..

      Sil
  4. Hıc duymamıştım mutlaka deneyeceğim çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum mutlaka dene.Hatta deneyince ev halıkna kuru fasulye çorbası olduğunu söyleme :-)Kesinlikle anlamayacak kimse..Lezzeti de muteşem..Teşekkür ederim canım..Sevgiler..

      Sil
  5. Çorbasını hiç duymamıştım.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özaycım:)Denemeni tavsiye ederim..Sevgilerimle..

      Sil
  6. Sanirsam herkesler gibi ben de KuruFasulye Corbasini ilk kez duyanlardanim.... Denemek lazim, ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin derim sevgili Yıldız:)Pişman olmayacaksınız:-)Sevgilerimle..

      Sil
  7. Bende ilk kez duydum ellerinize sağlık..Denemeliyim mutlaka..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin mutlaka Sofrada Buluş :)Beğeneceksiniz..Sevgiyle ve sağlıkla kalın..

      Sil
  8. Hiç duymadım ama güzeldir ,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel hem de sevgili Sevilay:)Denemenii şiddetle tavsiye ederim..Çok teşekkür ederim.Sevgiyle ve sağlıkla kal:)

      Sil
  9. İlk kez okudum nu tarifi. Değişik geldi. Denemek isterim. Ellerinize sağlık Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem değişik , hem de kolay bir tarif Birgülcüm :)Denemeni tavsiye ederim..Sevgilerimle..

      Sil
  10. ilk kez gördüm ilginçmiş.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Hiç denemedim...Fasulyeden pasta dahi çok güzel oluyor...Ellerinize sağlık...Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Selma Hanım..Beğeneceğinizi umuyorum..Pastasını henüz denemedim ama aklımın bir köşesinde bekliyor denemek için :-)Sevgiyle ve sağlıkla kalın..

      Sil
  12. şahane her turk gıbı bende kuru severim hemde cok buda denenmelık guzel bır tarif ellerinize saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim..Kuru fasulye üzerine şarkılar bile yapılmış canım Ülkemde :)Ben de çok severim yemeğini yanına biraz pilav..Turşu..Mmm..Çorbası da inanın çok lezzetli..Denemenizi şiddetle tavsiye ederim Gül Mutfağım:)

      Sil
  13. ahh ahh.. önceden haşlanmış kurufasulyeleri buzluğa atma akıllılığında bulunup kurufasulyeleri darmadağın etmiştim.. şimdi onları değerlendirebilirim bu tarfif sayesinde :D elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de haşladığım miktar fazla olunca atarım dondurucuya fasulyeleri:)Madem elinizde haşlanmış fasulyeleriniz var deneyin o zaman..Biz bayıldık..Eminim çok beğeneceksiniz Elit Stil :)Sevgiler..(Denedikten sonra yorumlarınızı bekliyorum ama :))

      Sil
  14. Ellerinize saglik.. Cocuklugumu hatirladim biran.. Karadenizde boyle bir corba ictigimi hatirlliyorum..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz..Yorumunuza adınızı da eklerseniz sizi tanıma şansım olabilir..Bekliyorum değerli yorumlarınızı..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeytinyağlı Enginar

Sebze Yemekleri Enginar Yemekleri Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar      Merhabalar sevgili dostlarım..Güzel bir hafta hepimizin olsun diyorum pazar gününün son saatlerinde:)Huzur ve sağlık dolu günler diliyorum hepimize çünkü zor bir dönemden geçiyoruz..Herkes adeta barut fıçısı gibi..Git gide kutuplaşıyoruz..Bu bir sınav..Sonucunda kazananın  yada kaybedeninin hepimizin  olduğu bir sınav..Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz ve hatırlatmak isterim bu gemi batarsa hepimiz batarız:(O nedenle de sukunetle ve sabırla , kazasız belasız atlatalım şu seçim sürecini..Olur mu:)        Eveet  huzurunuza her daim bayılarak yediğim zeytinyağlı enginar tarifimle geldim:)Benim enginarlarım geçen sene dondurucuya attığım enginarlar..Ama tazeleri çıktı ben stoklarımı eritmek için elimdekileri kullandım..Siz tazeleriyle yapın derim:)Hadi o zaman tarifimize geçelim biz..            Malzemeler: 8 tane enginar çanağı 1 Adet kuru soğan 1-2 Dal taze soğan Dereotu Yarım limon suyu 1 Çay

Mandalinalı Kurabiye

Kurabiye Tarifi Mandalinalı Kurabiye Tarifi Günaydınlar..Mutlu haftalar dilerim hepinize..Güzel olan her şey sizinle, kötülükler sizden uzak olsun..Güzel bir kurabiye tarifiyle geldim bugün..Çayınızı alın buyrun gelin..Kurabiyeler benden, çaylar sizden :)Hadi bakalım tarif için sizi Zeyno'nun Mutfağına alayım..Buyrun tarife :) Malzemeler *1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı  taze sıkılmış mandalina suyu *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı tereyağ *1 paket vanilin *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı karbonat *1 yumurta *5 su bardağı Un Mandalinalı Kurabiye Yapılışı : Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım.(Un,vanilin,kabartma tozu,karbonat)Daha sonra tereyağ , şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar .çırpalım.Sonra sırasıyla sıvı yağ ve mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.Un karışımını ekleyelim ve yoğuralım.Biraz gevşek bir kıvamda olacak hamur.Çok sıkı bir hamur olmasın.Çok fazla yoğurmayın..Eğer daha kıtır bir k

Maş Fasülyesi Salatası

Maş Fasülyesi Salatası Nasıl Yapılır? Maş Fasülyesi Salatası  2017' nin son ayının ilk tarifini yazmanın heyecanı içindeyim😊😊Aralık ayının ilk tarifi yani😊Mutlu hafta sonları dilerim güzel ve yağmurlu bir İzmir akşamından sevgili dostlarım.Havalar pek bir enteresan bu aralar.Yaz değil elbette ama hani kış gibi de değil.Ara da bir soğuyor kışın varlığını hissettiriyor sonra hoooppp gene yükselişte hava sıcaklıkları!!Bi stabil ol kıpraşma demi 😉yok olmaz :)Çok bi beklentim de yok yani; yaz yazlığını ,kış da kışlığını yapsın diyorum.Baharlar da kafasına göre takılsın onların doğasında bu var çünkü!!     Ben burada  yeni yazımı hazırlarken  eşim de  Galatasaray-Akhisarspor maçını izliyor diğer tarafta. Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirteyim bu arada😊Yan gözle baktım An itibariyle 1-0 yeniliyor Galatasaray 😊Yazımı tamamladığımda maç sonucunu iletirim merak etmeyin😉😉Milli maçlar dışında ki maçlar çok ilgimi çekmiyor anladığınız üzere..   Şu zaman kavramı ne enteresan